про роботу районного центру зайнятості інформує заступник директора Людмила КісільоваНа початку місяця у сесійній залі районної ради відбулося чергове засідання громадської ради при районній державній адміністрації.

Розпочалося воно з виступу Петрівського селищного голови Ігоря Педана, який інформував про бюджет селищної ради на 2014 рік та про благоустрій районного центру, зокрема кладовищ на території селища. У ході обговорення цих проблем Ігорем Володимировичем була дана обіцянка у найближчий час придбати лавочки та урни і, з допомогою членів громадської ради - знайти для них найбільш підходящі місця.

Тему благоустрою продовжила й голова районної ради Світлана Тилик, яка розповіла про виграний грант на 100 тисяч гривень для упорядкування території парку (детальніше про це йшлося в минулому номері). Запевнила, що роботи на набережній також продовжуватимуться.

Наступною взяла слово Лілія Куницька, яка є членом громадської ради та небайдужою до того, що відбувається у нашому селищі. Її непокоїть ряд питань, одне з яких зараз є дуже актуальним і активно обговорюється серед петрівчан – встановлення магазинів у не зовсім зручних для громадян місцях. Ігор Володимирович відреагував на зауваження і пообіцяв вирішити цю проблему.

Далі розглядалося питання про роботу районного центру зайнятості у 2014 році. Інформувала присутніх заступник директора Петрівського районного центру зайнятості Людмила Кісільова. Вона повідомила, що за 2013 рік було працевлаштовано 385 осіб (4 з яких мали інвалідність). На 2014 рік планується працевлаштувати 547 осіб.

Також центром зайнятості проводяться професійні навчання, на які уже в цьому році направлено 55 осіб.

Останнім в порядку денному значилося питання цінової політики стосовно медичних препаратів для малозабезпечених верств населення та забезпечення безкоштовними ліками в центральній районній лікарні. Микола Яновський (тимчасово виконуючий обов’язки головного лікаря Петрівської ЦРЛ) повідомив, що для надання безкоштовних ліків на рік було затверджено 30 тис. 200 грн. Найчастіше цими послугами користуються ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС.

Також було зазначено, що в лікарні діє програма, згідно з якою безхатченки лікуються тут безкоштовно та мають змогу випрати і випрасувати речі, дотримуватися правил особистої гігієни.

Завершив розгляд цього питання член громадської ради Володимир Паладько, який розповів про статистику захворювань в Україні, про цінову політику на медикаменти та про якість ліків.

Крім названих уже учасників, у роботі взяли участь члени громадської ради - В.О. Бойко (голова), І.В. Рева, Д.В. Городецький, О.М. Лук’янов та запрошені - О.О. Семехова - керівник апарату райдержадміністрації, Г.М. Горбанець – начальник управління економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури РДА, С.В. Заєць – начальник відділу регіонального розвитку містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації.

Яна БОЙКО 

На знімку: про роботу районного центру зайнятості інформує заступник директора Людмила Кісільова.