Своєчасне проведення планово-технічного обслуговування систем газопостачання – запорука безпеки користування газом у побуті 

Відповідно до укладених договорів та з метою безперебійного та безаварійного газопостачання споживачам природного газу, Петрівська дільниця Олександрійського УЕГГ, відповідно до попередньо погоджених графіків, проводить планові роботи з технічного огляду та обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання. Технічне обслуговування ґрунтується на планово-попереджувальній системі робіт, яка включає: планово-технічний огляд, планову перевірку щільності споруд ВБСГ та газових приладів. Перевірка щільності внутрішніх газопроводів будинку відбувається шляхом відключення газу та контрольним накачуванням системи повітрям з тиском, більшим, ніж тиск газу, який зазвичай подається у систему. При цьому, якщо газопроводи герметичні, не відбувається падіння тиску через з’єднання газових труб, зварних стиків та в кранах. У протилежному випадку працівниками газового господарства у кожній квартирі повинно бути проведено обстеження та усунення наявних недоліків, і тільки після цього можливе заповнення трубопроводів газом. На жаль, сьогодні трапляються приклади байдужого та безвідповідального ставлення до проведення таких робіт з боку споживачів. Помилково вважаючи, що газові прилади та система газопостачання не потребують ретельного та періодичного технічного обслуговування, деякі абоненти тижнями не допускають працівників газової служби для проведення огляду приладів і газових вводів після опресовування, не йдуть на контакт. З огляду на збільшення останнім часом аварійних випадків по Україні, пов’язаних із порушеннями правил користування побутовим газом, Петрівська дільниця ОУЕГГ нагадує усім споживачам природного газу про необхідність посилення уваги до безпечного користування газом, обов’язковість допуску працівників газової служби до проведення планових технічних робіт на газових мережах, сувору заборону втручання у газову мережу та самостійного виконання будь-яких ремонтних робіт газових приладів. Споживачі також мають знати, що планові роботи з технічного обслуговування та контрольного опресовування є безкоштовними.

З метою попередження аварійних випадків з непередбачуваними наслідками при відчутті запаху газу в будь-якому приміщенні або біля газових об’єктів (приладів) - негайно телефонуйте за номером 104 (цілодобово)! 

Адміністрація газової дільниці