У цей день разом з усім світом Україна вклоняється людям, які пройшли тяжкий шлях через фашистські табори, віддає данину світлій пам’яті людей, чиї життя безвинно обірвалися за колючими дротами. 

Мільйони наших земляків зазнали невимовних жахів нацистської неволі. Наш святий обов’язок – зберегти пам’ять про безневинно  загиблих у фашистських концтаборах, колишніх в’язнів, оточити їх теплом та увагою.

Глибока вдячність вам за величний подвиг і самовідданість, проявлений задля майбутніх поколінь.

Районна державна адміністрація

Районна рада

 

ворота БухенвальдаМіжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів відзначається 11 квітня. Цю пам’ятну дату встановлено за рішенням Організації Об’єднаних Націй 11 квітня тому, що саме в цей день у 1945 році в’язні концтабору Бухенвальд («Буковий ліс»), довідавшись про наближення американських військ, підняли збройне повстання.

У таборі в той час знаходилися декілька десятків тисяч ув’язнених із 18 країн Європи. У цьому жахливому місці за дев’ять років побувало близько двохсот п’ятдесяти тисяч людей. У Бухенвальді загинули десятки тисяч невинних: їх вбивали камінням, різками, топили в гною, кастрували, нівечили, морили голодом. Згідно з оцінками, близько 50 000 людей загинули в Бухенвальді — переважно євреї та політичні в’язні, але також радянські (українські включно) військовополонені, цигани та гомосексуалісти. Деяких людей навмисне заражали смертоносними вірусами задля медичних експериментів.

У відповідності до пункту 1 частини 1 статті 12 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» головою Петрівської районної ради С.О.Тилик подано за місцем роботи декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2013 рік. На виконання норм частини 2 статті 12 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» головою Петрівської районної ради С.О. Тилик подано для оприлюднення наступні відомості, зазначені у декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2013 рік:

флаг і герб УкраїниЗакон «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» вступив у силу. Документ опублікований в парламентському виданні «Голос України» у вівторок, 1 квітня. 

Антикризовий закон, ініційований урядом Арсенія Яценюка, Верховна Рада України прийняла 27 березня. За нього проголосували 246 народних депутатів.

Зокрема, прийнятим законом встановлюється прогресивна шкала оподаткування податком на доходи фізичних осіб за ставкою 15%, 17%, 20% і 25% (25% для доходів понад 1 млн. грн.). Для всіх доходів, зокрема, дивідендів, відсотків, роялті, інвестиційного прибутку, з його введенням визначено обов’язок для платника податку здійснювати за результатами року перерахунок нарахованого податку. Цей податок не стосується доходів від заробітних плат, а лише пасивних доходів.

Для запобігання фінансової катастрофи уряд підвищує податки, урізає соціальні виплати і скорочує держапарат.

27 березня Верховна Рада зуміла не лише істотно секвеструвати держбюджет, але і врятувати країну від фінансової катастрофи. Принаймні, про це йдеться у прийнятому пізно ввечері законопроекті №4576 «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні», ініційованому Кабінетом міністрів. Якщо вірити пояснювальній записці, прийняття документа необхідно було для відновлення економічного зростання, збільшення надходжень до бюджету, запобігання бюджетних втрат і забезпечення соцпідтримки громадян. З цією метою, зокрема, пропонувалося вдосконалити окремі положення Податкового кодексу (ПК). Реалізація урядової ініціативи, по ідеї, повинна підвищити доходи бюджету на 44 млрд. грн. у річному вираженні, а за 7 місяців 2014 року — на 25 млрд. грн.

Фіксація ставки ПДВ на рівні 20%, податку на прибуток — 18%

Марія Олексіївна Трубайчук - корінна петрівчанка, народилася 2 квітня 1924 року. На її дитинство та юність випали  важкі часи розрухи після громадянської війни та два голодомори, тому освіта дівчини так і лишилася незакінченою середньою. А вже в 1939 році вона пішла працювати різноробочою в колгосп «Червоний хлібороб». Під час Великої Вітчизняної війни Марія Олексіївна перебувала в окупованому Петровому і відразу після визволення у 1943 році була мобілізована. 

На тяжких воєнних дорогах дівчина зустріла своє кохання - молодого артилериста, старшого лейтенанта Василя Миколайовича Трубайчука, з яким одружилися по закінченні війни. Перемогу ж зустріла в Угорщині.

Богослужіння за благословення правлячого Архієрея Олександрійської єпархії Преосвященного Єпископа Олександрійського та Світловодського БоголєпаСьогодні, коли перед державою стоїть багато викликів, зокрема й пов’язаних з агресивною політикою нашої північно-східної сусідки, церква та її служителі, разом зі своєю паствою, в молитвах, богоугодних справах підтримують народ України.

Свого часу в тяжкі буремні роки революційних потрясінь церква та її служителі зазнавали жорстоких гонінь. Тільки в селищі Петровому були знищені храм Вознесіння Хрестового, Миколаївська церква, зазнала наруги Свято-Покровська церква.

До кінця свого земного життя залишався зі своєю паствою священик Микола Іскрівський – канонізований в «лику священномученика».

В тяжкий час новітньої історії України церква молиться за мир, спокій, процвітання нашої соборної, неподільної держави.

Ювіляр приймає вітанняНародився Лазар Петрович Дудко  1 квітня 1924 року на Волині у багатодітній родині. Сімнадцятирічним юнаком у роки Великої Вітчизняної війни боровся із загарбниками в рядах партизанського загону Олексія Федорова. Був зв’язковим, ходив у розвідку та за провізією. Після звільнення України хлопця мобілізували, тож він з боями дійшов до Берліна та брав участь у його штурмі.  

Після війни і з дружиною Ніною Омелянівною проживали у рідному селі Залізниця, зростили шістьох дітей – трьох синів і трьох доньок. Лазар Петрович був хорошим будівельником, цим і утримував сім’ю. У 1971 році переїхав з родиною на Петрівщину, до Червонокостянтинівки, дослухавшись до порад інших переселенців, що вже проживали тут. З часом волинян тут зібралося вже більше, ніж на цілу вулицю. На новому місці Лазар Петрович продовжив працювати будівельником, адже був гарним столяром та пічником, а дружина трудилася телятницею на фермі. Дітей Лазар Петрович та Ніна Омелянівна яка, на жаль, дуже зарано пішла із життя, виховали хорошими, порядними людьми, і нині вони проживають в різних містах і селах України. В Червонокостянтинівці, поруч з татом, живуть два сини. Один з них - Петро з дружиною Любою - дбайливо доглядає літнього батька, який має в їхньому будинку окрему кімнату, де може будь-коли відпочити, послухати радіо чи подивиться телевізор. Велику родину ветерана поповнили ще 18 онуків, 23 правнуки та 4 праправнуки. На 90-річний ювілей вони зібралися майже всі, аби побажати своєму батькові та дідусеві здоров’я та довгого віку.

Сергій АНДРУСЕНКО

петрівчаниЗа січень - березень 2014 року Петрівським відділенням Олександрійської ОДПІ ГУ Міндоходів у Кіровоградській області забезпечено надходження до зведеного бюджету в сумі 21 млн. 455,8 тис. грн., що на 6,7% більше надходжень за відповідний період минулого року та на 12,5% від запланованого. З них до місцевого бюджету – 14 млн.723,9 тис. грн., що на 11,4% від запланованого та на 5,2% більше надходжень відповідного періоду минулого року.

До державного бюджету надійшло за січень - березень 2014 року 6 млн.731,9 тис. грн., що на 10,1% більше минулорічних надходжень і на 14,9% від запланованого.

«Виконання планових завдань з наповнення державної казни в такий напружений час свідчить про результат плідної співпраці податківців з платниками податків та високу свідомість платників», - вважає заступник начальника – начальник Петрівського відділення Олександрійської ОДПІ ГУ Міндоходів у Кіровоградській області Петро Легун. 

Пресс-служба Петрівського відділення Олександрійської ОДПІ ГУ Міндоходів у Кіровоградській області

8 квітня 2014 рокув в ЦОП територіальних органів Міндоходів області буде проводитися Всеукраїнська акція «День відкритого декларування». Петрівське відділення Олександрійської ОДПІ ГУ Міндоходів у Кіровоградській області в цей день також долучається до проведення акції. Працівники податкової розповсюджуватимуть серед платників податків брошури «Декларування доходів громадян».

Пресс-служба Петрівського відділення Олександрійської ОДПІ ГУ Міндоходів у Кіровоградській області

Обов’язок платника податку щодо подання декларації про майновий стан і доходи вважається виконаним і декларація не подається, якщо такий платник отримував слідуючі доходи (п.179.2 ст.179 Податкового кодексу України):

- від податкових агентів, які згідно з 1V розділом Податкового кодексу України не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу;

- у вигляді спадщини, які, відповідно до розділу 1V Податкового кодексу України, оподатковуються за нульовою ставкою податку та/ або з яких сплачено податок відповідно до п.174.3 ст.174 Податкового кодексу України;

Коли запитати у досвідченого хлібороба, чи були у його роботі схожі весни, певне, відповість, що ні, адже кожна з них має свої особливості. Ось і нинішня порадувала нас небувало раннім теплом, та чи вплинуло воно на хід польових робіт у господарствах району - ми намагаємося з’ясувати у начальника відділу організації виробництва і маркетингу продукції рослинництва та тваринництва управління АПК Геннадія Білаша.

- Отже Геннадію Вікторовичу, розкажіть, будь ласка, про цьогорічний комплекс весняно-польових робіт, чи не спостерігається тенденція до скорочення площ ярого ячменю та інших ранніх культур?

Добіг кінця перший квартал 2014 року, тому працівники Петрівського РВ УМВС України в Кіровоградській області підвели підсумки своєї роботи та відділу в цілому за цей період. Необхідно сказати, що крім політичних проблем в країні, напруженою залишається і ситуація зі станом боротьби зі злочинністю. Внаслідок акцій протесту, які відбувались на території нашої країни в цьому році, деякі особи стали незаконними власниками незареєстрованої зброї, боєприпасів, спеціальних засобів та вибухових матеріалів. Тож ми нагадуємо, що на території  області триває місячник добровільної здачі незареєстрованої зброї, боєприпасів, спеціальних засобів та вибухових матеріалів. Ми просимо всіх скористатися нагодою та здати незареєстровану зброю до Петрівського РВ, аби уникнути відповідальності за її незаконне зберігання.

Шановні мешканці Петрівщини!

25 травня 2014 року в нашій державі відбудуться позачергові вибори Президента України.

З урахуванням соціально-політичної важливості виборів, за умов утвердження України як демократичної, соціальної, правової держави, зміцнення довіри населення до інститутів державної влади, зростає відповідальність усіх правоохоронних органів, у тому числі й міліції, за створення умов та сприяння проведенню вільних і прозорих виборів.

Міліція має запобігати порушенням законодавства, охороняти виборчі права громадян України і громадський порядок. Разом з тим - у разі вчинення порушень – органи внутрішніх справ мусять вчасно їх виявляти, розслідувати і розкривати, усувати їх наслідки в межах своєї компетенції.

Трапляється, що сучасна молодь, не маючи достатнього життєвого досвіду, чи то зі своєї власної вини, чи з вини своїх батьків, стає на неправильний життєвий шлях та замість того, щоб працювати і самостійно заробляти гроші, обирає вчинення кримінальних правопорушень різного характеру як один з видів збагачення.

Так молодий хлопець, 1996 року народження, в ніч на 30.10.2013 року шляхом вільного доступу проник до господарського приміщення в с. Володимирівці, звідки таємно викрав мотоцикл без акумулятора.

Театральний колектив РБК, режисер Галина Бискуб.Під таким гаслом театральний колектив районного Будинку культури 1 квітня, з нагоди дня гумору, виступив з п’єсою – одноактівкою М. Старицького «По-модньому», яка належить до так званого «золотого» фонду української драматургії. Ця одноактівка завжди користувалася величезним успіхом у глядачів, та пережила тисячі постановок як на професійній, так і на аматорській сцені. Дуже вдало виступили і петрівські аматори під керівництвом Галини Бискуб, тож глядачі (яких, на жаль, виявилося небагато) отримали справжнє задоволення від зустрічі з театральним мистецтвом.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімку: театральний колектив РБК, режисер Галина Бискуб.

Адміністрація Петрівського РЕМ повідомляє, що з 1 квітня по 30 квітня 2014 року з 8 – 00 до 17 – 00 для проведення планових ремонтів будуть знеструмлені:

ПЛ-10 кВ: 

Л-146 с. Іскрівка

ПЛ – 0,4 кВ від, КТП:

смт Петрове КТП- 41, 90, 98, 118,245, 246, 319, 297, 12; с. Володимирівка КТП – 320; с. Новий Стародуб КТП- 149, 185, 270; с. Баштине КТП – 355, РТП 264, 355, 347, 275, 276, 278; с. Зелене КТП-64, 109, 111, 112, 113; с. Олімпіадівка КТП – 132; с. Іскрівка КТП- 398, 86, 67; с. Водяне КТП-38, 79, 160; с. Федорівка КТП – 230; с. Сабадашеве КТП- 36, с. Чечеліївка КТП- 121, с. Петрівське КТП – 65, 123, 215, 216, 218, 323, 392; с. Олександро-Мар’ївка КТП- 91; Краснопілля 143; с. Солдатське КТП – 234; с. Червонокостянтинівка КТП- 271; с. Сергіївка КТП – 299; 

Адміністрація Петрівського РЕМ ПАТ «Кіровоградобленерго»

ОднодумціШановні батьки, бабусі та дідусі!

Запрошуємо Вас приєднатись до суботника, який ми проведемо 12 квітня 2014 року з 11:00 на дитячому майданчику між будинками 2 та 3, що по вул. Литвинова.

Лише годинка Вашого часу дозволить нашим дітям ще одне літо гратися в обладнаному, чистому та охайному місці.

На території держави в період 01 по 30 квітня 2012 року проводиться загальнодержавна оперативно-профілактична операція «Місячник добровільної здачі незареєстрованої зброї, спеціальних засобів, бойових припасів та вибухових матеріалів».

В даний період громадяни, які мають у власному користуванні незареєстровану вогнепальну зброю, спеціальні засоби, бойові припаси чи вибухові матеріали, мають право здати їх до Петрівського РВ УМВС. При цьому вони, згідно з чинним законодавством України, звільняються від кримінальної та адміністративної відповідальності.

Мисливську гладкоствольну чи нарізну вогнепальну зброю та спеціальні засоби також можна зареєструвати в законному порядку.

Зброю можна здати в будь-який час. За детальнішими роз’ясненнями з даного приводу звертайтесь за телефонами: 9-71-02, 102, 0969938417.

Максим Коваленко, старший інспектор ОГП Петрівського РВ УМВС України в Кіровоградській області

Кожен з нас може навести чимало прикладів того, що люди, які в школі навчалися далеко не блискуче, стали успішними бізнесменами, керівниками підприємств тощо. Виявляється, це явище досить поширене і часом стосується навіть видатних вчених, винахідників та визначних історичних постатей. Пропонуємо познайомитися з деякими з них.

Альберт Ейнштейн

У дитинстві автор теорії відносності, м’яко кажучи, помітно відставав у розвитку від ровесників. Він навчився балакати лише у 4 роки, за шкільну парту сів також значно пізніше однолітків. Навчався погано, отримуючи незадовільні оцінки майже з усіх предметів. Особливо важко йому давалася математика.

Мотоциклісти та скутеристи під особливим прицілом інспекторів ДАІ. З 29 березня до особливого розпорядження в Кіровоградській області розпочалися цільові профілактичні заходи під умовною назвою “Мотоцикліст”. Інспектори ДАІ нагадуватимуть водіям мототранспорту про безумовне дотримання ними Правил дорожнього руху. ДАІ нагадує: їздити на мопедах, мотоциклах та скутерах можна лише людям, які мають посвідчення водія відповідної категорії та досягли 16 років.

Транспорт має бути зареєстрований у встановленому порядку, обладнаний звуковим сигналом та світлоповертачами. Власників та водіїв, що порушуватимуть головні вимоги правил дорожнього руху, притягуватимуть до адміністративної відповідальності.