Добіг кінця перший квартал 2014 року, тому працівники Петрівського РВ УМВС України в Кіровоградській області підвели підсумки своєї роботи та відділу в цілому за цей період. Необхідно сказати, що крім політичних проблем в країні, напруженою залишається і ситуація зі станом боротьби зі злочинністю. Внаслідок акцій протесту, які відбувались на території нашої країни в цьому році, деякі особи стали незаконними власниками незареєстрованої зброї, боєприпасів, спеціальних засобів та вибухових матеріалів. Тож ми нагадуємо, що на території  області триває місячник добровільної здачі незареєстрованої зброї, боєприпасів, спеціальних засобів та вибухових матеріалів. Ми просимо всіх скористатися нагодою та здати незареєстровану зброю до Петрівського РВ, аби уникнути відповідальності за її незаконне зберігання.

З початку року до 31.03.2014 року включно до чергової частини Петрівського РВ УМВС України в Кіровоградській області надійшло 503 заяви та повідомлення про злочини і правопорушення. З них слідчим відділенням Петрівського РВ в єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано 141 кримінальне правопорушення. Серед них зареєстровано 64 тяжких та особливо тяжких злочини. Слідчим відділенням до суду направлено 53 кримінальних провадження. В слідчому відділенні працювало 4 слідчих.

Протягом першого кварталу 2014 року  в секторі карного розшуку працювали 4 оперуповноважених. За звітний період працівниками СКР Петрівського РВ УМВС України в області розглянуто 58 доручень слідчих. Особисто працівниками карного розшуку розкрито 39 кримінальних правопорушень, з яких 27 тяжких та 12 середньої тяжкості кримінальних правопорушень. Крім того, виявлено два факти незаконного обігу наркотичних засобів, по яких винним особам оголошено про підозру. 

Протягом звітного періоду в секторі дільничних інспекторів працювали 3 дільничних інспектори міліції, 2 помічники ДІМ та заступник начальника сектору ДІМ. Всього особовим складом сектору ДІМ за цей період розглянуто 362 повідомлення про злочини та правопорушення, складено 107 адміністративних протоколів, проведено профілактичну роботу із раніше судимими особами та встановлено 4 адміністративних нагляди, особисто працівниками сектору розкрито 18 кримінальних правопорушень.

Результати роботи Петрівського районного відділу УМВС України у Кіровоградській області, з огляду на нестачу працівників, тим не менш, є високими та стабільними.