Богослужіння за благословення правлячого Архієрея Олександрійської єпархії Преосвященного Єпископа Олександрійського та Світловодського БоголєпаСьогодні, коли перед державою стоїть багато викликів, зокрема й пов’язаних з агресивною політикою нашої північно-східної сусідки, церква та її служителі, разом зі своєю паствою, в молитвах, богоугодних справах підтримують народ України.

Свого часу в тяжкі буремні роки революційних потрясінь церква та її служителі зазнавали жорстоких гонінь. Тільки в селищі Петровому були знищені храм Вознесіння Хрестового, Миколаївська церква, зазнала наруги Свято-Покровська церква.

До кінця свого земного життя залишався зі своєю паствою священик Микола Іскрівський – канонізований в «лику священномученика».

В тяжкий час новітньої історії України церква молиться за мир, спокій, процвітання нашої соборної, неподільної держави.

Настав час збирати каміння і мостити дорогу до храму. Храму духовності, незламності та величі духу. 

ВіруючіМинулої суботи, 5 квітня, за благословення правлячого Архієрея Олександрійської єпархії Преосвященного Єпископа Олександрійського та Світловодського Боголєпа відбулося Богослужіння, перша Літургія у новому храмі Вознесіння Господнього. Поки що він діятиме в пристосованому приміщенні, там, де колись була районна друкарня. Однак віряни сподіваються зробити усе можливе, щоб невдовзі храм відповідав вимогам повноцінної культової споруди. Його Преосвященству співслужили: благочинний Петрівського благочинного округу ієрей Дмитро Городецький; настоятель храму Вознесіння Господнього ієрей Михайло Царук; священик храму с. Володимирівка, протоієрей Сергій Тітов; диякон кафедрального собору м. Олександрії о. Георгій (на фото).

Таким чином в Петровому з’явилося ще одне святе місце, де будуть возноситись молитви, відбуватись Таїнства Сповіді, Причастя, Хрещення та Вінчання.

Перед початком Служби Владика окропив Святий Престол освяченою водою та передав Святий Антиміс, на якому можна звершувати Святу Літургію.

Під час Богослужіння прихожани посповідались та разом з молодими мамами та їхніми дітками прийняли Святе Причастя, присутні на службі випускники отримали благословення Преосвященного Боголєпа.

Завершилась Божественна Літургія у новому храмі Вознесіння Господнього словами проповіді Владики, в яких він дав усім віруючим настанови, кожен, хто підходив під благословення, отримав від Владики Боголєпа образ ікони Матері Божої «Почаївська».

І возноситься з храму Вознесіння Господнього молитва прихожан:

«Господи! Страждання, муки і горе мого народу до Всевишньої скорботи зарахуй, і біди і погибель від землі й народу сущого, відведи. Нині, прісно і навіки вічні, відведи!»

Наш кор.