Мотоциклісти та скутеристи під особливим прицілом інспекторів ДАІ. З 29 березня до особливого розпорядження в Кіровоградській області розпочалися цільові профілактичні заходи під умовною назвою “Мотоцикліст”. Інспектори ДАІ нагадуватимуть водіям мототранспорту про безумовне дотримання ними Правил дорожнього руху. ДАІ нагадує: їздити на мопедах, мотоциклах та скутерах можна лише людям, які мають посвідчення водія відповідної категорії та досягли 16 років.

Транспорт має бути зареєстрований у встановленому порядку, обладнаний звуковим сигналом та світлоповертачами. Власників та водіїв, що порушуватимуть головні вимоги правил дорожнього руху, притягуватимуть до адміністративної відповідальності.

Теплої пори охочих проїхатись на двоколісному з вітерцем значно побільшало. Ганяють на дорогах області навіть жінки, підлітки та пенсіонери. Проте про власну безпеку, за свідченнями інспекторів ДАІ, думають одиниці. Найчастіше перевищення швидкості, керування без шолома або в нетверезому стані та грубі порушення правил дорожнього руху стають причиною серйозних аварій на мотоциклах та скутерах.

Шановні мотоциклісти! Не перевищуйте швидкість, користуйтесь шоломами, бо у більшості випадків це може врятувати життя та здоров’я людині!

Наталія Рудяченко, інспектор Петрівського ВДАІ, капітан міліції.