Районна державна адміністрація та районна рада щиро вітають геологів, геофізиків, буровиків, геодезистів району – всіх працівників, хто пов’язаний з цією нелегкою роботою, з професійним святом – Днем геолога!

Нехай сьогодні збуваються мрії людей, які присвятили своє життя тому, щоб відшукати і направити на користь людям природні копалини. Бажаємо, щоб ваші гіпотези обов’язково виправдалися, а важкі пошуки завжди вінчалися блискучими успіхами. Зі святом!

Районна державна адміністрація

Районна рада

Освоєнням родовищ залізної руди на території нашого району займається колектив ПАТ «ЦГЗК» Петрівський кар’єр №3Геолог - це фахівець, що займається виявленням і оцінкою родовищ корисних копалин, а також вивченням інших особливостей земних надр.

Досить часто професія геолога асоціюється у молоді з далекими романтичними подорожами.

Та у більшості випадків ця романтика передбачає часті і тривалі відрядження, відбувається в польових, необлаштованих в плані комфорту умовах («кабінетні» геологи, що займаються переважно аналізом інформації в стаціонарних умовах, теж зустрічаються, але рідше).

Нерідко робота здійснюється так званим вахтовим методом: геологи на декілька тижнів виїжджають в експедицію, де працюють в дуже інтенсивному режимі і практично без вихідних.

Шановні жителі району!

Районна державна адміністрація та районна рада вітають усіх з днем здоров’я. 

Всесвітній день здоров’я - це глобальна кампанія, мета якої – привернути увагу кожної людини до проблеми охорони здоров’я.

У районі пройшов семінар-нарада з питань дотримання вимог безпеки в сільськогосподарському виробництві

інформує заступник начальника територіального управління Держгірпромнагляду в області Віталій ЗаніздраТрадиційно (і небезпідставно!) вважається, що професія сільськогосподарського працівника є однією з найбільш мирних і найпотрібніших людству. Разом з тим, як свідчить статистика, виявляється – вона, водночас, є й однією з найбільш небезпечних для життя та здоров’я працівників. Саме про це йшлося на семінарі-нараді, що відбувся на цьому тижні в сесійній залі районної ради під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Ігоря Дементьєва. Участь в роботі семінару, присвяченому питанням дотримання вимог безпеки під час весняно-польових та зернозбиральних робіт, узяли керівники та спеціалісти з охорони праці сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств району, а також фахівці з питань охорони праці, які підготували ряд питань, спрямованих на недопущення трагічних випадків у сільгоспвиробництві.

Розпочав теоретичну частину семінару заступник начальника Територіального управління Держгірпромнагляду в Кіровоградській області Віталій Заніздра. Зокрема Віталій Антонович звернув увагу учасників наради, що до питань безпеки та охорони праці слід підходити комплексно, намагаючись охопити якомога більший сегмент і характер робіт, адже сучасне сільськогосподарське виробництво настільки різноманітне і багатогранне, що якимись вузькопрофільними інструкціями, які могли б чітко охопити усі ризики для життя, усі, так би мовити, травмонебезпечні види діяльності - передбачити дуже складно. Однак іншого вибору, аніж намагатися їх усе ж таки передбачити і їм запобігти – просто не повинно бути, адже жоден вид трудової діяльності не може бути важливішим і значимішим, ніж людське здоров’я та життя.

Весняно-польові роботи відбуваються у звичному режимі і у визначені терміни. Так на сьогодні ранніх ярих зернових та зернобобових культур посіяно вже 86% до прогнозу, тобто на площі 2385 тис гектарів. Розпочато посів кукурудзи, який проведено на площі 12 тис. гектарів, а цукрові буряки посіяно на площі 201 тис. гектарів - 60% до прогнозу. Про це заявив Міністр аграрної політики та продовольства України Ігор Швайка.

Також Ігор Швайка поінформував, що аграрії забезпечені насінням та мінеральними добривами більш ніж на 100%, а засобами захисту рослин – більш ніж на 90%.

Відповідно до законодавства України головою Петрівської районної державної адміністрації Т.В. САКАРОЮ були подані декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансовог характеру за 2013 рік та за період роботи з 01 січня по 11 березня 2014 року. 

Згідно з декларацією за 2013 рік, загальна сума її сукупного доходу склала 98539 грн., у тому числі заробітна плата - 98539 грн.

Їй належить квартира загальною площею 66,5 кв.м.

ПЕРЕЛІК об’єктів конкурсу станом на 7 травня 2014 року

Конкурс на перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування проводиться відповідно до статті 43 Закону України «Про автомобільний транспорт» та Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 грудня 2008 року № 1081 з внесеними змінами (далі - Порядок проведення конкурсу).

Ірина ЛуговаВсі ми родом із дитинства… У кожного існують перші спогади про тепло маминих рук, про бабусині казки на ніч, про татові жарти та сімейні свята. Ці спогади супроводжують нас протягом усього життя і залишаються своєрідною реліквією. Психологи стверджують, що характер людини формується в перші 5-7 років життя, і від того, якими вони були, багато в чому залежить її подальша доля.

Нам, цілком благополучним людям, важко уявити, що відчуває маленька дитина, від якої відмовляються батьки, або ж якщо їх позбавляють батьківських прав. І майже безпорадна дитина залишається наодинці з навколишнім світом. Любов, турботу та безпеку повинна уособлювати родина, якої у крихітки тепер немає… 

Про долю таких дітей ми розмовляємо з начальником служби у справах дітей райдержадміністрації Іриною ЛУГОВОЮ.

- Ірино Іванівно, що можете сказати в якості вступного слова до означеної теми?

- У всьому світі є діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, і наша країна, звичайно, тут не виняток. У Петрівському районі зареєстровано 22 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають в інтернатних закладах та потребують родинного тепла і батьківської турботи. Всі вони  мріють вимовляти: «Мамо, я тебе люблю».

Анастасія Сидоренко - одна з кращих читців поетичної спадщини КобзаряЦі слова Івана Франка є найвлучнішою характеристикою Тараса Григоровича Шевченка. Бо ж його поезія надихала багато поколінь борців за волю України, була тим вогнем, який зігрівав душу кожного українця. Ще й досі, через 200 років після його народження, полум’яне слово Кобзаря актуальне, надзвичайно влучно характеризує нинішній стан речей в Україні. Адже і сьогодні на нашу землю неситим злим оком дивиться загарбник, а наші лукаві гетьмани, гетьманчики та їхні прислужники-яничари чубляться між собою і ладні розірвати на шматки рідну землю, запрягши народ в новітнє імперське ярмо.

В районі тривають заходи, присвячені 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка. На сцені районного Будинку культури пройшов районний огляд аматорських колективів «Доки жити будемо, тебе, Тарасе, не забудемо», в якому взяли участь самодіяльні артисти з районного Будинку культури, Новостародубського, Богданівського, Балахівського, Водянського, Луганського, Володимирівського, Олександрівського, Петрівського та Олімпіадівського сільських Будинків культури і клубів.

З часу появи першої книги пройшло багато століть. Зараз, завдяки науково-технічному прогресу, можливості пізнання світу безмежно розширилися, та все ж книга залишається лідером у сфері поповнення скарбниці людських знань.

Бібліотеки є у кожному населеному пункті, та роль сільських бібліотек особлива, адже, на відміну від міст, де є багато різних культосвітніх, мистецьких і навчальних закладів, вони, разом з клубними закладами, є єдиними осередками культури, носіями духовної та історичної спадщини нашого народу. Тож хочу розповісти про бібліотеку нашого села.

3 17.03.2014р. по 21.04.2014р. у рамках медико-соціальної акції «Здорові жителі – здорове місто» на базі комунального закладу «Амбулаторія загальної практики – сімейної медицини» проводяться медичні огляди населення районів, що обслуговує амбулаторія.

Профогляди проводяться комплексно бригадою медичних працівників комунальних закладів «Амбулаторія загальної практики – сімейної медицини» та «Центральна міська лікарня м. Кіровограда»

В структурі захворювань на першому місці – захворювання серцево – судинної системи.

Онкопатології під час проведення профілактичного огляду не виявлено, але виявлено 17 випадків передпухлинних захворювань.

Управління охорони здоров’я Кіровоградської міськради

жінкаЦе лихо підступає неочікувано. Живеш собі на світі, радієш життю і раптом, як грім серед ясного неба - невтішний діагноз - рак молочної залози, або по простому кажучи, рак грудей. І страждають цією хворобою різні жінки: як звичайні домогосподарки, так і зірки світової величини.

На жаль, груди, окрім радісних хвилин, можуть доставити і чимало клопоту, про це красномовно свідчать хоча б дані Всесвітньої організації охорони здоров’я, з яких витікає, що рак молочної залози серед інших онкологічних захворювань по поширеності займає друге місце...

Що ж потрібно робити, щоб до мінімуму знизити вірогідність якого б то не було захворювання грудей? Перш за все – не допускати ударів по грудних залозах і не застуджувати їх.

жіноче обличчяЖінка заглядає в дзеркала 17 разів на день. І недаремно. Обличчя може багато що розповісти і підказати, головне - помітити. 

Волосся

Сухе і тьмяне - знак нестачі вітаміну А, вітамінів групи В, а також свідчення того, що з ними грубо поводяться - миєте невідомо чим і пересушуєте феном.

Брови

Стародавні фізіономісти Сходу ідеальними вважали широкі, довгі брови. Кінчики підведені догори - знак того, що їх володарка народжена для успіху, опущені вниз - вона сором’язлива. Рівні, довгі брови - у кокеток, а короткі - у правильних та сором’язливих.

— Алло, поліклініка?
— Так.
— Ви алкоголізм лікуєте?
— Так.
— А скільки коштує?

Понад 30 пожеж внаслідок спалювання торішньої рослинності, очерету виникло на території Кіровоградської області протягом останнього часу. Найпоширеніша причина займань – необережність з вогнем.

У зв’язку з цим обласне Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій звертається до громадян з проханням пам’ятати про пожежну безпеку: не залишати непогашених багать, не підпалювати сміття у непризначених для цього місцях. Небезпечними можуть бути й випалювання торішньої рослинності, особливо сухої трави й сміття на сільськогосподарських і присадибних ділянках та узбіччях шляхів, що межують з лісом або лісосмугою, адже у суху вітряну погоду вогонь дуже швидко може перекинутись на лісові насадження. Особливо звертаємо вашу увагу на правила поведінки у лісових масивах, де часто через людську необачність виникають загоряння сухої підстилки. 

Під час весняно-польових робіт збільшується небезпека знаходження боєприпасів. Тож потрібно знати, що робити в таких випадках:

- при виявленні невідомого предмета – не чіпайте його;

- не кидайте в такий предмет каміння, не бийте їх різними речами;

Районний відділ управління ДСНС України у Кіровоградській області проводив конкурс на кращий тематичний твір з тематики безпеки життєдіяльності. Отож переможцем його стала учениця 6 класу Чечеліївської ЗШ І-ІІІ ступеня, за що була нагороджена цінним подарунком. 

Володимир Малюта, начальник Петрівського РВ У ДСНС України в області