Понад 30 пожеж внаслідок спалювання торішньої рослинності, очерету виникло на території Кіровоградської області протягом останнього часу. Найпоширеніша причина займань – необережність з вогнем.

У зв’язку з цим обласне Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій звертається до громадян з проханням пам’ятати про пожежну безпеку: не залишати непогашених багать, не підпалювати сміття у непризначених для цього місцях. Небезпечними можуть бути й випалювання торішньої рослинності, особливо сухої трави й сміття на сільськогосподарських і присадибних ділянках та узбіччях шляхів, що межують з лісом або лісосмугою, адже у суху вітряну погоду вогонь дуже швидко може перекинутись на лісові насадження. Особливо звертаємо вашу увагу на правила поведінки у лісових масивах, де часто через людську необачність виникають загоряння сухої підстилки. 

Пам’ятайте, що погода наразі сприяє швидкому розповсюдженню пожеж, тож бережіть навколишнє середовище!

Якщо ж  все-таки сталася пожежа на відкритій території, не будьте байдужими: зупиніться і загасіть вогонь підручними засобами. І обов’язково не гаючи часу телефонуйте до служби порятунку за номером “101”.

Володимир Малюта, начальник Петрівського РВ У ДСНС України в області