Анастасія Сидоренко - одна з кращих читців поетичної спадщини КобзаряЦі слова Івана Франка є найвлучнішою характеристикою Тараса Григоровича Шевченка. Бо ж його поезія надихала багато поколінь борців за волю України, була тим вогнем, який зігрівав душу кожного українця. Ще й досі, через 200 років після його народження, полум’яне слово Кобзаря актуальне, надзвичайно влучно характеризує нинішній стан речей в Україні. Адже і сьогодні на нашу землю неситим злим оком дивиться загарбник, а наші лукаві гетьмани, гетьманчики та їхні прислужники-яничари чубляться між собою і ладні розірвати на шматки рідну землю, запрягши народ в новітнє імперське ярмо.

В районі тривають заходи, присвячені 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка. На сцені районного Будинку культури пройшов районний огляд аматорських колективів «Доки жити будемо, тебе, Тарасе, не забудемо», в якому взяли участь самодіяльні артисти з районного Будинку культури, Новостародубського, Богданівського, Балахівського, Водянського, Луганського, Володимирівського, Олександрівського, Петрівського та Олімпіадівського сільських Будинків культури і клубів.

сценки з вистав та інсценіровок у виконанні учасників художньої самодіяльності Луганського будинку культуриАматорів привітали О.Семехова - керівник апарату райдержадміністрації та Н.Подкопаєва – начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації, побажавши успішних виступів і подальших творчих успіхів.

В репертуарі самодіяльних митців були літературно-музичні композиції, уривки з вистав, інсценізації віршів, пісні, виступи читців. Вражає те, з якою любов’ю і натхненням поставилися до творчості Шевченка всі учасники огляду. Навіть зовсім юні самодіяльні артисти майстерно читали досить великі поезії, талановито грали в театралізованих композиціях і виставах. Це є свідченням того, що Шевченко дійсно є князем духу українського народу, його Пророком.

Огляд став справжнім святом Шевченкового слова, його учасники були відзначені відповідними нагородами.

 виступ Балахівського будинку культури виступ районного Будинку культури

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімках: Анастасія Сидоренко - одна з кращих читців поетичної спадщини Кобзаря; сценки з вистав та інсценіровок у виконанні учасників художньої самодіяльності Луганського, Водянського, Балахівського та районного Будинків культури.