жіноче обличчяЖінка заглядає в дзеркала 17 разів на день. І недаремно. Обличчя може багато що розповісти і підказати, головне - помітити. 

Волосся

Сухе і тьмяне - знак нестачі вітаміну А, вітамінів групи В, а також свідчення того, що з ними грубо поводяться - миєте невідомо чим і пересушуєте феном.

Брови

Стародавні фізіономісти Сходу ідеальними вважали широкі, довгі брови. Кінчики підведені догори - знак того, що їх володарка народжена для успіху, опущені вниз - вона сором’язлива. Рівні, довгі брови - у кокеток, а короткі - у правильних та сором’язливих.

Повіки

Бліда кон’юктива (внутрішня поверхня повіки) - недолік заліза. Перш, ніж приймати ліки, необхідно перевірити рівень гемоглобіну і з’ясувати причину анемії.

Очі

Почервоніння очей часто пояснюється неправильним но-сінням контактних лінз, поганою косметикою. А ще перевтомою, недосипанням і тривалим сидінням за комп’ютером. Якщо після відпочинку воно не зникає, порадьтеся з лікарем.

Ніс

Розширені пори на носі - від природи. Спробуйте звузити їх за допомогою холодних умивань або регулярних ранішніх протирань шкіри шматочком льоду.

Вугри

Не люблять самодіяльності.

Загальні правила догляду:
- гігієна, очищення шкіри ( не милом і не спиртовим лосьйоном );
- не видавлювати;
- використовувати спеціальні сонцезахисні препарати;
- ніяких жирних кремів.

Шкірa

Її сіруватий відтінок і зморшки, що намічаються, намагаються переконати вас, що ви дуже багато працюєте і забули про відпочинок.

Рот

Маленькі зморшки навколо нього - не тому, що ви часто усміхаєтеся, а тому, що багато палите. Жінки, які палять, з роками виглядають старше від своїх ровесниць саме через такі зморшки.

Пігментні плями

Говорять про неполадки в шлунково-кишковому тракті або сечостатевій сфері, на які організм відповідає надлишком пігменту. Часто з’являються при нестачі вітаміну С. Перш ніж зводити їх за допомогою пілінгу або яких-небудь засобів, необхідно проконсультуватися з дерматологом.