комбайн в поліСьогодні в області зафіксовано зібраний 3-й мільйон врожаю зернових нинішнього року.

Аграріїв області привітав голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко.

- Кіровоградщина вкотре довела, що є однією з провідних зернових територій України. Хліб завжди був і залишається візитною карткою нашого славного степового краю.

Але таких щедрих врожаїв область не мала б, якби не повсякденна тяжка праця тисяч селян – потужних аграрних підприємств і численних фермерських господарств. 

З колегії райдержадміністрації

Члени колегіїНічим, здавалося б, непримітне і таке, що не потребує надмірної уваги питання порядку денного «Про роботу відділу Держземагентства в Петрівському районі», вже вдруге поспіль винесене на засідання колегії райдержадміністрації, схоже, починає обростати особливою інтригою, і цим самим, можливо, й всупереч бажанню учасників розгляду, стає ледь не головним. Адже уже вдруге поспіль воно знімається з однієї й тієї ж причини: через неможливість особистої участі в розгляді начальника районного відділу Держземагентства. Дехто з учасників колегії навіть став висловлювати сумніви щодо випадковості такого збігу обставин, оскільки знову саме напередодні проведення засідання з’являються причини, що перешкоджають повноцінному розгляду означеного питання. Натомість голова району Тамара Сакара дала доручення відповідним службам підготувати листи на адресу облдержадміністрації та Головного управління Держземагентства в області з тим, щоб заручитися сприянням вказаних інституцій в питанні підвищення рівня відповідальності районного відділу Держземагентства та ефективності його подальшої діяльності.

учасники круглого столу за роботою.Актуальним завданням, яке сьогодні ставить Президент України В.Янукович перед Урядом держави та органами влади усіх рівнів, є зменшення імпортної продукції, активізація роботи з нарощування потужностей вітчизняного виробництва продуктів харчування.

Сільськогосподарські  угіддя в нашому районі становлять 104,2 тис. га, з них 86,9 тис. га ріллі, яку обробляють 168 сільськогосподарських підприємств. У валовому виробництві продукції 74% займає рослинницька галузь, 26% - тваринництво. Господарства спеціалізуються на вирощуванні зернових та технічних культур, серед яких значний відсоток становить кормова група, оскільки наш район займає провідне місце в області у розведенні великої рогатої худоби, і розширенню цієї галузі тут приділяється велика увага, особливо молочному скотарству. На даний час в сільгосппідприємствах утримується 3423 голови ВРХ, серед яких - 1293 корів. 

Петрівська селищна рада висловлює щиру вдячність за сприяння в організації поминальної церемонії поховання останків загиблих воїнів, що відбулася минулого тижня, директору Петрівського райспоживтовариства Григорію Григоровичу Гудимі, підприємцям Максиму Валерійовичу Косенчуку (магазин «Харон») та Ірині Валентинівні Пузановій (магазин «Ритуал), трудовим колективам Петрівського ККП (і особисто начальнику Дмитру Едуардовичу Ханісу) та КП «Петрівське» (і Валерію Олександровичу Висоцькому), командиру Олександрійської в/ч 2269 Геннадію Юрійовичу Побиванцю, начальнику в/к 49 Юрію Юрійовичу Леськіву, пошуковцям з громадської організації «Слава» Володимиру Шевченку,  Юрію Варичу,  Вадиму Кіяшко, Ігорю  та  Володимиру  Литовченкам, С.Чемерису, М.Громову, підприємцям Юрію, Віктору та Руслану Больботам, Володимиру Артюшенку.

 

Ганнівська сільська рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади посадової особи місцевого самоврядування - спеціаліста-землевпорядника.

У конкурсі можуть брати участь громадяни України з вищою освітою.

Додаткову інформацію щодо порядку проведення конкурсу, функціональних обов’язків та умов оплати праці можна отримати за телефоном 9-27-42.

Документи приймаються протягом 30 календарних днів з дня опублікування оголошення за адресою: село Ганнівка, вулиця Леніна, 25а (сільська рада).

 

Світлана Панасівна ЛогачевськаСвітлана Панасівна Логачевська понад 55 років працює вчителем початкових класів у Балахівській ЗШ І-ІІІ ступенів. Її педагогічний стиль - це гармонія взаємовідносин із  дітьми, педагогіка співробітництва, високий рівень загальної педагогічної культури.

Розвиваючи гуманістичні ідеї В.О. Сухомлинського, С.П. Логачевською вперше розроблено технологію внутрішньокласної диференціації. Теоретично обґрунтовано і експериментально перевірено дидактичні основи організації диференційованого навчання молодших школярів. Саме з цього питання відбувся захист дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук. Це дослідження йшло від аналізу багаторічного досвіду роботи С.П. Логачевської у звичайній сільській школі, шляхом врахування перспективи до створення ефективної технології, до наукових узагальнень, вироблення рекомендацій. Вона засвідчила про своєрідну, цікаву і нову галузь у педагогічній науці, яку можна визначити як теорію і практику внутрішньокласної диференціації. В 14 посібниках нею сконструйовано диференційовані завдання з мови та математики для учнів початкових класів відповідно до навчальних можливостей окремих груп дітей.

Особистий внесок С.П. Логачевської в педагогічні технології полягає і в розробці способів застосування складених нею диференційованих завдань з урахуванням дидактичної мети кожного уроку, в доведенні позитивного впливу внутрішньокласної диференціації на якість знань учнів, на активізацію зони найближчого розвитку дітей з різними навчальними можливостями.

заслуженого вчителя України 

Світлану Панасівну ЛОГАЧЕВСЬКУ!

 

Щоб світ наповнився теплом і добротою,
Всі зустрічі щоб радісні були,
Щоб Вам скорялась висота за висотою,
І щоб всі дні безхмарними були.
У мрію віруйте і не скоряйтесь долі,
Здоров’я Вам, надії і любові!

 

Григорій Москалець, начальник відділу освіти РДА, 

Людмила Горбанець, голова райкому профспілки працівників освіти і науки району, 

педагогічна громадськість району, члени ветеранського клубу «Свічадо».

 

Під номером 96426

Часи війни

У цього подружжя пережитого вистачило б на кількох - така у жінки і чоловіка незвичайна доля.

Г.М. Артюх у 1938 році працювала помічником комбайнера. Як для слабкої статі робота, звісно, не мед. А ще водила загінками первістків вітчизняного тракторобудування. Ганна Миколаївна любила роботу в полі, бо цінила над усе хліб з голодного 33-го. Скільки померло тоді, скільки пухлих ледве-ледве дихало - не злічити! Працелюбну дівчину поважали, на трудодень одержувала добре. Шанували її за щире серце і таку ж вдачу. Грала на гітарі і гарно співала.

Вона і тоді була в полі, на тракторі, коли побачила у червні сорок першого фашистів. А вони їхали впевнено на мотоциклах і грали на губних гармоніях. Потім - крики і плач у селі, виття авіабомб, важкі роки окупації і голодний 47-й. Тоді доглядала колгоспних волів. Неймовірно важко було нагодувати кілька десятків круторогих, коли кормів катма. Доводилось рвати солом’яні стріхи. Ростила донечку Ларису, яка стала у селі теж шанованою людиною - понад двадцять років секретарювала у сільраді і кілька років була сільським головою.

Чиї аргументи вагоміші?

Цими днями на адресу редакції надійшов лист-відповідь начальника Петрівського комбінату комунальних підприємств Д.Ханіса на матеріал «Газова атака комунальників», опублікований у № 74 від 28 вересня 2013 року. З приводу вагомості аргументів Дмитра Едуардовича можна посперечатися. Однак ми втішені хоча б тим, що прочитана публікація без реагування не залишилася, як це нерідко, на жаль, трапляється останніми роками. А отже є сподівання, що пошук істини в кінцевому результаті посприяє підвищенню якості обслуговування нас із вами, шановні читачі. Отож подаємо відповідь начальника ККП.

Доводимо до відома мешканців району, що Міністерством економічного розвитку і торгівлі України разом з німецьким Товариством з міжнародного співробітництва GIZ оголошено конкурсний відбір підприємців на стажування у Німеччині за програмою «Українська ініціатива», який відбудеться:

05-07 листопада 2013 року у м. Києві;

20-22 листопада 2013 року у м. Харкові.

Сьогодні одне з головних спільних завдань служби зайнятості та роботодавців – підвищення рівня легальної продуктивної зайнятості громадян.

Постійний діалог з роботодавцями, як основними партнерами служби зайнятості, покликаний на плідну співпрацю в питаннях забезпечення зайнятості населення та забезпечення підприємств кваліфікованими кадрами. Для вирішення актуальних питань ринку праці інформованість працедавців щодо змін в законодавстві про зайнятість населення та соціальні зрушення стає нагально необхідною.

Знайти роботу сьогодні досить складно, а якщо пощастить відшукати оголошення з цікавою вакансією і гідною зарплатою, то в ньому майже завжди буде зазначений віковий ценз - до 35 років. А якщо вам вже 45?

Порада тим, хто вирішив знайти роботу у 45:

- якщо ваша освіта втратила актуальність, то прийшов час трохи підучитися. Законом України «Про зайнятість населення» розширені можливості для підвищення конкурентоспроможності громадян віком старше 45 років, а саме: особи віком старше 45 років, страховий стаж яких становить не менше 15 років, мають право на одноразове отримання ваучера для підтримання їх конкурентоспроможності шляхом перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями для пріоритетних видів економічної діяльності. Вибір професії (спеціальності) із затвердженого переліку, форми та місця навчання здійснюється безпосередньо самою особою; 

А.М. Бочаров розповідає школярам про свою професію.У рамках проведення обласного місячника з профорієнтації «Успішна кар’єра: новий час, нові вимоги» та з  метою професійного самовизначення у Червонокостянтинівській та Луганській ЗОШ І-ІІІ ст.. проведено презентацію професії пожежника-рятувальника. Про одну з найнебезпечніших, але й найпочесніших професій у світі одинадцятикласникам розповів А.М. Бочаров, фахівець персоналу ДПРЧ №32 УДСНС України в Кіровоградській області. Зокрема, Андрій Миколайович зазначив, що професія рятувальника  -  це робота для людей мужніх, сильних, рішучих, витривалих, готових ризикувати власним життям, допомагаючи людям у надзвичайних ситуаціях, дорожньо-транспортних пригодах, під час стихійного лиха. Рятувальники - це надзвичайні люди, які, не замислюючись, готові пожертвувати собою для порятунку людства. Проте, водночас - це звичайні люди, енергійні, винахідливі, сміливі, мужні, рішучі, витривалість, відповідальні. Також старшокласники дізналися про Університет цивільної оборони України (м. Харків), Львівський університет безпеки життєдіяльності, Академію пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля (м. Черкаси), Вінницьке вище професійне училище цивільної оборони - навчальні заклади, де готують спеціалістів рятувальної служби. Школярі ж, у свою чергу, цікавилися, якими знаннями потрібно володіти, щоб відповідати вимогам цієї непростої професії.

Діти знайомляться з програмоюНе залишаються поза увагою спеціалістів Петрівського районного центру зайнятості й учні молодшого шкільного віку. Днями для вихованців Петрівської ЗОШ І ступеня проведено інтерактивний захід  «Калейдоскоп професій».

Мета даного заняття – ознайомлення учнів з  найпоширенішими професіями. 

На такій пізнавально - розважальній зустрічі дітям була представлена цікава програма ознайомлення зі світом актуальних на місцевому ринку праці професій. Профконсультант центру зайнятості провела профорієнтайційні ігри «Назви професію», «Плутанина», «Де я був?», «Хто що робить?» та інші. Першокласники за допомогою міміки і жестів зображали людей різних професій, розповідали про професії своїх батьків, дідусів та бабусь, відгадували загадки про професії.  На завершення профорієнтаційного свята найактивніші  учасники отримали заохочувальні подарунки.

Тетяна БІДЕНКО, спеціаліст районного центру зайнятості.

 

ДаніяООН оприлюднила цьогорічний рейтинг найщасливіших країн світу. Україна, судячи з нього, значно втратила позиції: із минулорічного 41-го місця (у рейтингу, складеному компанією WIN-Gallup International та КМІС) наша країна пересунулася на 87-ме.

До рейтингу увійшло 150 країн. А формувався він, судячи з критеріїв політичних свобод, системи соціального захисту населення, тривалості здорового життя, щедрості та відсутності корупції. До складання рейтингу долучили фахівців у області економіки, психології, статистики та інших галузей наукового знання.

дорогого тата, люблячого дідуся і прадідуся Михайла Івановича ВИСОЦЬКОГО!

Летять літа, мов бистрі води.
І не вернути їх назад.
А нам не віриться сьогодні,
Що Вам уже – 80.
Хай нових днів ще буде безліч,
Без ліку щастя і пісень,
Прийміть вітання найщиріші
В цей світлий, ювілейний день.
Здоров’я, щастя зичим не на рік,
На все життя бажаєм його щиро,
Щоб радісним і довгим був Ваш вік
З добром,  любов’ю,  спокоєм і миром.

З повагою діти, онуки, правнуки.

 

Медсестра тримає шприцСередина осені — традиційна пора розгулу застудних інфекцій. І хоча про епідемію говорити ще зарано, деякі засоби масової інформації поширили звістку про небачений вірус, що ось-ось вдарить по Україні. Це так званий новий штам парагрипу, передає ТСН.

В українських лікарнях і справді помітне пожвавлення. Майже 70 % захворювань припадає на дітей шкільного віку.

Щотижня кількість хворих на ГРВІ та грип в Україні збільшується, звітує МОЗ. Лише за останній тиждень зафіксовано понад 50 тисяч недужих.

Люди потрапляють у поле зору медиків із застудою, болем у горлі, кашлем і навіть явищами лихоманки. Фахівці прогнозують, що найгарячіша пора для лікарів почнеться дещо пізніше — наприкінці листопада.

Лот №1 – Контора, кафе-бар «Зодіак», магазин «Маркет» з підвалом: Петрівського РСТ, що знаходиться за адресою: 28300, Кіровоградська обл., Петрівський  район, смт. Петрове, вул. Ілліча, 48, загальною площею 730,4 м. кв.

Стартова ціна лоту - 688 770,00 (Шістсот вісімдесят вісім тисяч сімсот сімдесят грн. 00 коп.) без ПДВ.

Перший крок аукціону 10 % від стартової ціни лоту.

Африканська чума свиней – найнебезпечніша хвороба свиней, від якої не існує ліків і вакцин. Зараження нею свиней означає знищення всього поголів’я в епіцентрі інфекції, що, відповідно, призводить до непомірних збитків як для сільгосппідприємств, так і загалом для економіки країни.

Не можна недооцінювати цю хворобу, бо африканська чума здатна завдати значних економічних та політичних збитків країні.

У разі виникнення захворюваності на африканську чуму свиней закривається вся територія країни, а це, насамперед, стосується м’яса, м’ясних продуктів, зернових і, не лише фуражного зерна, а й продовольчого. Це, в першу чергу, вплине на експорт, а наша держава експортує 20 млн. т. зерна щороку.