З колегії райдержадміністрації

Члени колегіїНічим, здавалося б, непримітне і таке, що не потребує надмірної уваги питання порядку денного «Про роботу відділу Держземагентства в Петрівському районі», вже вдруге поспіль винесене на засідання колегії райдержадміністрації, схоже, починає обростати особливою інтригою, і цим самим, можливо, й всупереч бажанню учасників розгляду, стає ледь не головним. Адже уже вдруге поспіль воно знімається з однієї й тієї ж причини: через неможливість особистої участі в розгляді начальника районного відділу Держземагентства. Дехто з учасників колегії навіть став висловлювати сумніви щодо випадковості такого збігу обставин, оскільки знову саме напередодні проведення засідання з’являються причини, що перешкоджають повноцінному розгляду означеного питання. Натомість голова району Тамара Сакара дала доручення відповідним службам підготувати листи на адресу облдержадміністрації та Головного управління Держземагентства в області з тим, щоб заручитися сприянням вказаних інституцій в питанні підвищення рівня відповідальності районного відділу Держземагентства та ефективності його подальшої діяльності.

В.ЗаїкаСеред інших планових питань черги денної цього дня йшлося про стан виконання чинного законодавства про державну службу, завдань, визначених актами і дорученнями Президента України та Кабінету Міністрів України у сфері  державної кадрової політики у фінансовому управлінні райдержадміністрації та районному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (інформувала головний спеціаліст відділу кадрової роботи апарату райдержадміністрації Вікторія Стусь); про стан надання медичної допомоги дитячому населенню району за 9 місяців поточного 2013 року (доповідав головний педіатр Петрівської ЦРЛ Геннадій Кім) та про результати комплексної перевірки здійснення делегованих повноважень державної виконавчої влади виконавчим комітетом Новостародубської сільської ради (з її результатами ознайомила заступник керівника апарату – начальник організаційного відділу апарату райдержадміністрації Тетяна Притула).

Найбільше уваги та, відповідно, запитань в ході розгляду цих питань викликала інформація Г.П.Кіма. Зокрема, начальник райвідділу УМВС Є.Чуйко, посилаючись на статистичні дані дитячої смертності, поцікавився, чому про жоден з заявлених чотирьох випадків смерті дітей віком до 1-го року не було повідомлено до РВ УМВС? Натомість Г.Кім пояснив, що в даному разі йшлося, переважно, про післяпологові патології, не сумісні з життям немовляти, та й відбулися усі ці чотири трагедії поза межами району, а деякі навіть поза межами області. Однак фіксуються вони, згідно, з заведеним порядком, за місцем реєстрації батьків. Саме тому й має місце така гірка статистика по смертності немовлят у районі.

Ґрунтовною і усебічною виявилася й інформація Т.Притули, адже за наслідками перевірки здійснення делегованих повноважень виконкомом Новостародубської сільської ради вивчався їх стан одразу за кількома напрямками, зокрема у сфері соціально-економічного і культурного розвитку, планування та обліку, в галузі бюджету, фінансів і цін, в галузі житлово-комунального господарства, побутового, торговельного обслуговування, громадського харчування, транспорту, зв’язку та ще цілої низки інших напрямків. Сільському голові В.Заїці було вказано на ряд виявлених недоліків та запропоновані шляхи для їх усунення. Разом з тим Т.Притула відзначила, що поки що з усіх перевірених територіальних громад саме Новостародубська сільська рада відзначається найбільшою системністю в роботі, загальний стан виконання делегованих повноважень тут також можна відзначити як найкращий. Тож учасники колегії подякували Віктору Григоровичу Заїці та секретареві сільської ради В.Карпенку за відповідальне ставлення до своїх обов’язків.

Завершилося ж засідання колегії традиційним уже семінаром-навчанням для сільських та селищних голів.

Володимир КІФЕНКО.

На знімках: рішення приймалися одноголосною підтримкою усіх членів колегії; перевірка показала: обравши своїм сільським головою В.Заїку, новостародубці зі своїм вибором не помилилися.