Знайти роботу сьогодні досить складно, а якщо пощастить відшукати оголошення з цікавою вакансією і гідною зарплатою, то в ньому майже завжди буде зазначений віковий ценз - до 35 років. А якщо вам вже 45?

Порада тим, хто вирішив знайти роботу у 45:

- якщо ваша освіта втратила актуальність, то прийшов час трохи підучитися. Законом України «Про зайнятість населення» розширені можливості для підвищення конкурентоспроможності громадян віком старше 45 років, а саме: особи віком старше 45 років, страховий стаж яких становить не менше 15 років, мають право на одноразове отримання ваучера для підтримання їх конкурентоспроможності шляхом перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями для пріоритетних видів економічної діяльності. Вибір професії (спеціальності) із затвердженого переліку, форми та місця навчання здійснюється безпосередньо самою особою; 

- сьогодні знання комп’ютера є обов’язковим.

Вигідні сторони або переваги співробітника після сорока п’яти:

- великий життєвий досвід і напрацьовані професійні навички;

- налагоджене особисте життя, дорослі діти;

- такі люди надійні і працюють на совість.

Разом з тим цілком очевидно існують сфери, в яких вік є не перешкодою, а перевагою. Це наукова, викладацька, лікарська, виробнича та господарська діяльність, бухгалтерія та підбір кадрів. Зрілих людей набагато охочіше беруть на керівні пости, ніж молодь. Знайти роботу після сорока п’яти цілком реально, адже у багатьох в такому віці життя тільки починається. Найголовніше - бути впевненим у собі!

Ольга Павлюк, директор районного центру зайнятості