Медсестра тримає шприцСередина осені — традиційна пора розгулу застудних інфекцій. І хоча про епідемію говорити ще зарано, деякі засоби масової інформації поширили звістку про небачений вірус, що ось-ось вдарить по Україні. Це так званий новий штам парагрипу, передає ТСН.

В українських лікарнях і справді помітне пожвавлення. Майже 70 % захворювань припадає на дітей шкільного віку.

Щотижня кількість хворих на ГРВІ та грип в Україні збільшується, звітує МОЗ. Лише за останній тиждень зафіксовано понад 50 тисяч недужих.

Люди потрапляють у поле зору медиків із застудою, болем у горлі, кашлем і навіть явищами лихоманки. Фахівці прогнозують, що найгарячіша пора для лікарів почнеться дещо пізніше — наприкінці листопада.

Найнадійнішим способом захисту, на думку всіх опитаних лікарів, навіть від звичайного ГРВІ — є вакцинація. Також за гроші, але менші, ніж викладені в аптеці. А тим, хто не довіряє ін’єкціям, медики радять повноцінне вітамінізоване харчування, загартування, уникання переохолоджень і підтримання здорового мікроклімату на робочому місці. Якщо ж застуда все-таки виникне, то хворому краще сидіти вдома. Лікар у такому разі зобов’язаний прийти на виклик до пацієнта.