дощ не завадив зеленцям взяти участь у святіЗелене – перший населений пункт нашого району і загалом Кіровоградщини, визволений від гітлерівських окупантів. Минулої п’ятниці тут пройшли урочистості, присвячені 70-річчю цієї пам’ятної події. В заході взяли участь голова райдержадміністрації Т.Сакара і її заступники І.Дементьєв, Т.Панета та О.Лукашов, голова районної ради С.Тилик, голова районної організації ветеранів України О.Гіюк. На жаль, в селі вже не залишилося серед живих жодного учасника бойових дій, хоча ще на минулому 60-річному ювілеї визволення їх було близько десятка, тож на урочистості прибув активіст районної ветеранської організації І.Заудальський.

 

Із сесії районної ради

почесне звання «Мати-героїня» отримує відома в районі жінка-успішний підприємець та водночас дбайлива мама Зоя КобилянськаПочаток чергової тридцять першої сесії районної ради шостого скликання знаменувався пам’ятною подією: депутати і запрошені щиро привітали чотирьох наших землячок з присвоєнням почесного звання «Мати-героїня». З текстом відповідного Указу Президента України за №441 від 24 серпня 2013 року ознайомила начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Валентина Сибіра. Самі ж нагрудні знаки та посвідчення до них за материнську самовідданість, народження і зразкове виховання п’ятьох або більше дітей Зої Степанівні Кобилянській, Галині Макарівні Масюк та Людмилі Василівні Логвіненко вручили голови районної державної адміністрації Тамара Сакара та районної ради Світлана Тилик. Ще одне посвідчення – для Катерини Петрівни Чубейко – буде вручено за місцем її проживання, оскільки за станом здоров’я ця героїчна матуся не змогла особисто доєднатися до святкових урочистостей.

ФК «Агрофірма «П’ятихаська» - володар Кубку Губернатора Дніпропетровської області 2013 рокуНаприкінці минулого тижня сталася подія, яка ще місяць тому могла б здаватися фантастичною: футбольний клуб «Агрофірма П’ятихатська», порівняно недавно створений добре відомим у районі підприємцем, генеральним директором однойменної агрофірми, депутатом районної ради Олександром Поворознюком, став володарем Кубка  Губернатора Дніпропетровської  області. У фінальному поєдинку одного з самих масових в Україні аматорських обласних турнірів п’ятихатці досить переконливо - з рахунком 4:0 - здолали одну з найсильніших аматорських команд Дніпропетровщини «ВПК – Агро» з Магдалинівки. Власне, магдалинівців можна назвати аматорами лише досить умовно, адже у їх складі протистояти п’ятихатцям вийшли одразу кілька футболістів, що пройшли вишкіл в професійних футбольних клубах. Зокрема, згідно з інформацією, отриманою нами з сайту «UA-Футбол», ми дізнаємося, що ворота «ВПК – Агро» захищав колишній голкіпер маріупольського «Іллічівця – 2» Сергій Семено, серед польових гравців були такі, що залучалися до складу запорізького «Металурга», других команд дніпропетровського «Дніпра», луганської «Зорі» та сімферопольської «Таврії», ще кількох добре відомих в Україні команд першої та другої професійних ліг,  а, скажімо, екс-гравець запорізького «Металурга» Максим Воробей залучався навіть до складу юнацької збірної України. 

Голови благодійних фондів Олександр Поворознюк та Сергій ПроценкоНині в Україні діє досить багато недержавних громадських та благодійних організацій, які допомагають найвразливішим категоріям населення. У сфері соціальної допомоги вони є партнерами держави.

У більшості країн світу держава сприяє участі громадських та благодійних організацій у вирішенні суспільних проблем, забезпечуючи соціальні послуги громадянам державними фінансовими ресурсами. Таким чином організації отримують додаткове та потужне джерело надходження коштів, а держава отримує необхідну суспільну підтримку діяльності органів влади з боку громади.

Повертаючись до надрукованого

У номері 79 нашої районки від 16 жовтня 2013 року розповідалося про історію нагородження радянським орденом «Перемога». Зокрема, зазначалося, що вже нікого з живих кавалерів цього ордена не залишилося. Ось з цього приводу хочу висловити певні сумніви, передусім стосовно того, що пішов з життя король Румунії Міхай І-й. Принаймні я про це ніде не чув (хоч, звичайно, він уже в доволі похилому віці).

«The Best» Чечеліївської ЗШ І-ІІІ ст.На черговий чемпіонат шкільних клубів веселих та кмітливих зібралося чотири команди – «Все пучком» Новостародубської ЗШ І-ІІІ ст., «The Best» Чечеліївської ЗШ І-ІІІ ст., «Дебют» Луганської ЗШ І-ІІІ ст. та «Формат А» Петрівського НВК.

Гра проходила під пильним оком компетентного журі. 

У першому конкурсі «Парадна форма» командам слід було продемонструвати гумористично-естрадне дійство, де у жартівливій формі представити себе. З цим завданням добре упоралися команди «Все пучком» та «Формат А». 

До 90-річчя утворення Петрівського району

(Продовження. Поч. у Трудова Слава №80)

Улюбленою піснею революційних селян була пісня «Відпустили селян на свободу», у якій співалось:

«Відпустили селян на свободу

Дев’ятнадцятого февраля,

Тільки землі не дали народу –

Така милість дворян і царя».

До складу гуртка входили: гімназист П.Ф. Стулій, селяни М.І. Крупенко, В.С. Стулій, Ф.Е. Скляр, С.П. Лось, М.В. Компанієць, Г.І. Неклеса, Л.М. Баранник та інші.

Проект «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту» реалізується в рамках програми «Відкрита влада» за ініціативи Президента України Віктора Федоровича Януковича. Метою проекту «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту» є створення для клієнтів оптимальних умов доступу до адміністративних послуг з максимальною прозорістю та легкістю отримання результату. В одному з попередніх номерів газети (№ 54 від 20 липня 2013 року) був викладений перелік адміністративних послуг, які можливо отримати через відділення поштового зв’язку.

Як оформити послугу:

МОЗ України відмовляється від паперових медичних карток

медсестра карткамиПро це повідомив заступник Міністра охорони здоров’я Роман Богачев. За його словами, паперові медичні картки найближчим часом стануть історією, оскільки МОЗ України впроваджує Всеукраїнський електронний реєстр пацієнтів (ЕРП).

Це стало можливим завдяки впровадженню Концепції інформатизації сфери охорони здоров’я України на 2014-2018 роки, яку у квітні цього року було підтримано Державним агентством із питань науки, інновацій та інформатизації України. Днями Міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова затвердила технічні завдання для створення централізованого електронного реєстру пацієнтів та комплексної системи захисту інформації у ньому.

Лот №1 – Контора, кафе-бар «Зодіак», магазин «Маркет» з підвалом: Петрівського РСТ, що знаходиться за адресою: 28300, Кіровоградська обл., Петрівський район, смт. Петрове, вул. Ілліча, 48, загальною площею 730,4 м. кв.

Стартова ціна лоту - 688 770,00 (Шістсот вісімдесят вісім тисяч сімсот сімдесят грн. 00 коп.) без ПДВ.

Перший крок аукціону 10 % від стартової ціни лоту.

Гарантійний внесок 20 663,10 грн. реєстраційний внесок 170,00 (Сто сімдесят грн. 00 коп.)

Аукціон відбудеться в приміщенні Кіровоградської облспоживспілки за адресою: м. Кіровоград вул. Чорновола, 20, 04 листопада 2013 року о 10.00.

Прийом заяв для участі в аукціоні закінчується  за три робочих дні до дня проведення аукціону (29 жовтня 2013 року).

Гарантійний та реєстраційний внески перераховуються на рахунок Кіровоградської облспоживспілки за наступними реквізитами: ЄДРПОУ: 01755404, МФО: 380805, р/р: 26009113372 в АТ «Райффайзен Банк Аваль» м. Київ

За довідками звертатись у смт. Петрове: вул. Ілліча, 48; тел.: (05237) 9-75-51, (098) 261-21-28, у м. Кіровоград: вул. Чорновола, 20, тел.: (022) 24-72-22, 24-67-00.

Примітка: 

В попередньому оголошенні щодо продажі будівлі через аукціон була помилково вказана загальна площа внітрішніх приміщень. Насправді вона становить не 924 м. кв., як зазначалося, а 730,4 м. кв.

 

18 жовтня 2013 року на території Петрівського НВК проходила акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти.»

В програму дня входили:

- показові виступи рятувальників ДПРЧ – 32; 

- демонстрація аварійно-рятувального автомобіля; 

- естафети дитячих команд; 

Переможці за підсумками змагань отримали цінні подарунки, а головне - ще раз згадали правила поведінки під час різних надзвичайних ситуацій.

В’ячеслав Бакун, командир відділення ДПРЧ-32 У ДСНС в області