ФК «Агрофірма «П’ятихаська» - володар Кубку Губернатора Дніпропетровської області 2013 рокуНаприкінці минулого тижня сталася подія, яка ще місяць тому могла б здаватися фантастичною: футбольний клуб «Агрофірма П’ятихатська», порівняно недавно створений добре відомим у районі підприємцем, генеральним директором однойменної агрофірми, депутатом районної ради Олександром Поворознюком, став володарем Кубка  Губернатора Дніпропетровської  області. У фінальному поєдинку одного з самих масових в Україні аматорських обласних турнірів п’ятихатці досить переконливо - з рахунком 4:0 - здолали одну з найсильніших аматорських команд Дніпропетровщини «ВПК – Агро» з Магдалинівки. Власне, магдалинівців можна назвати аматорами лише досить умовно, адже у їх складі протистояти п’ятихатцям вийшли одразу кілька футболістів, що пройшли вишкіл в професійних футбольних клубах. Зокрема, згідно з інформацією, отриманою нами з сайту «UA-Футбол», ми дізнаємося, що ворота «ВПК – Агро» захищав колишній голкіпер маріупольського «Іллічівця – 2» Сергій Семено, серед польових гравців були такі, що залучалися до складу запорізького «Металурга», других команд дніпропетровського «Дніпра», луганської «Зорі» та сімферопольської «Таврії», ще кількох добре відомих в Україні команд першої та другої професійних ліг,  а, скажімо, екс-гравець запорізького «Металурга» Максим Воробей залучався навіть до складу юнацької збірної України. 

 один з ігрових фрагментівТим почеснішою є перемога  підопічних Олександра Поворознюка, котрі не спасували перед маститими опонентами, а видали такий феєричний і захоплюючий матч, незважаючи на не зовсім, на жаль, футбольну погоду (упродовж усього дня сіяв густий і дошкульний осінній дощ), що титуловані суперники, хоч і здійснили кілька небезпечних контратак, але більшу частину гри були змушені дбати про недоторканність власних воріт. Це їм вдалося протягом основного ігрового часу. А вже у додатковий час п’ятихатці  посилили тиск на ворота суперників, і  півзахисник нашої команди Сергій Твердоух після флангового прострілу майстерно підрізав м’яча головою в дальній від воротаря кут. Магдалинівці спершу мали намір відіграти пропущений гол, але для цього їм не вистачило вже ні сил, ні завзяття. Натомість у п’ятихатців, як мовиться, гра «пішла», і ще через п’ять хвилин Андрій Марущук подвоїв рахунок. Коли ж за другий грубий фол арбітр вилучив з поля одного з гравців «ВПК – Агро» (а сталося це вже на 103-й хвилині поєдинка) вже й самі магдалинівці, схоже, змирилися з поразкою. Ще один гол захисник цієї команди зрізав сам у свої ворота, а довершив розгром суперників влучним ударом з лінії штрафного майданчика Кирило Школьников.

Тож коли пролунав фінальний свисток, президент клубу «Агрофірма «П’ятихатська” Олександр Поворознюк не приховував щасливої посмішки: «Зараз мною володіють не свідомість, а виключно емоції, - зізнався Олександр Григорович, - я справді дуже щасливий цій перемозі і завоюванню моїми футболістами почесного Кубку Губернатора. Разом з тим хочу сказати кілька добрих слів і на адресу наших сьогоднішніх суперників – вони грали класно, зайве довівши, що недарма вважаються потужною, технічною командою, укомплектованою досвідченими, майстерними гравцями. Але ми вкотре довели, що маємо незламну силу духу. Лише тільки наш суперник трохи «підсів» фізично, ми тут же цим скористалися, здобувши переконливу підсумкову перемогу. Тож я вітаю з нею наших тренерів, гравців, і, звичайно ж, уболівальників.

не зважаючи на виснажливий поєдинок напередодні, на зустріч з «Зіркою» команда Олександра Поворознюка вийшла в повній бойовій готовностіСвідченням особливо потужного потенціалу команди Олександра Поворознюка стало й те, що вже наступного дня після такого виснажливого поєдинку п’ятихатці на власному стадіоні «Інгулець», що в Петровому, в рамках першості Кіровоградської області приймали теж дуже сильний колектив «Зірка-2» з обласного центру. Причому, в основному складі команди з Володимирівки було одразу кілька футболістів, які напередодні провели такий складний поєдинок. Але й цього разу перемогу святкували наші футболісти. Слід зазначити, що переможний рахунок 1:0 насправді не відображав реального співвідношення сил на полі, адже за нереалізованим стовідсотковими моментами він мав би бути щонайменше 5:0. Гостей раз по раз виручала то поперечина воріт, то надмірна поспішність наших нападників, то просто шалене везіння, коли м’яч пролітав повз ворота у таких моментах, коли, здавалося, не влучити по воротах було складніше, аніж завести м’яча у сітку. Втім, відчувалося, що перемога  таки буде за п’ятихатцями, адже гол, як мовиться, назрівав. І ось трохи більше як за 10 хвилин до фінального свистка одну з найбільш красивих ігрових комбінацій різким ударом повз голкіпера у ближній від нього кут ворота «Зірки» завершив капітан команди Максим Тарасюк. Отож ФК «Агрофірма «П’ятихатська» упевнено долає одну за одною усі футбольні вершини: після беззаперечного лідерства в першості міста Кривого Рогу та виграшу Кубка Губернатора Дніпропетровської області – тепер головним завданням нашої команди є перемога в першості Кіровоградської області. Зробити це, з огляду на втрачені на початку очки, буде вкрай складно. Однак, як говорить Олександр Поворознюк, - йому не звикати вирішувати складні завдання. Ось і зараз визначив для себе  таким завданням  перемогу в чемпіонаті, для чого найвідповідальнішою грою сезону має стати пропущений виїзний поєдинок 20-го туру з лідером першості – «Буревісником» зі Знам’янського району. Побажаємо ж успіхів Олександру Григоровичу та його бойовому колективу. А наступний футбольний матч заключного 22-го туру на нашому стадіоні, здається, вже останній в нинішньому ігровому сезоні, відбудеться наступної суботи, 26 жовтня, о 12 годині дня. ФК «Агрофірма «П’ятихатська» прийматиме ще одного з лідерів першості, який, щоправда, виступає поза заліком – Олександрійську команду «Олександрія-Аметист». Отож уболівальники знову матимуть можливість нсолоджуватися чудовим футбольним дійством.

Володимир КІФЕНКО.

На знімках: ФК «Агрофірма «П’ятихаська» - володар Кубку Губернатора Дніпропетровської області 2013 року;  один з ігрових фрагментів; не зважаючи на виснажливий поєдинок напередодні, на зустріч з «Зіркою» команда Олександра Поворознюка вийшла в повній бойовій готовності.