Із сесії районної ради

почесне звання «Мати-героїня» отримує відома в районі жінка-успішний підприємець та водночас дбайлива мама Зоя КобилянськаПочаток чергової тридцять першої сесії районної ради шостого скликання знаменувався пам’ятною подією: депутати і запрошені щиро привітали чотирьох наших землячок з присвоєнням почесного звання «Мати-героїня». З текстом відповідного Указу Президента України за №441 від 24 серпня 2013 року ознайомила начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Валентина Сибіра. Самі ж нагрудні знаки та посвідчення до них за материнську самовідданість, народження і зразкове виховання п’ятьох або більше дітей Зої Степанівні Кобилянській, Галині Макарівні Масюк та Людмилі Василівні Логвіненко вручили голови районної державної адміністрації Тамара Сакара та районної ради Світлана Тилик. Ще одне посвідчення – для Катерини Петрівни Чубейко – буде вручено за місцем її проживання, оскільки за станом здоров’я ця героїчна матуся не змогла особисто доєднатися до святкових урочистостей.

 

Безпосередньо ж на самій сесії головними питаннями черги денної стали «Про внесення змін та доповнень до рішення районної ради від 21 грудня 2013 року №297 «Про районний бюджет на 2013 рік» (інформувала начальник фінансового управління райдержадміністрації Галина Овдій), «Про внесення змін та доповнень до Статуту Петрівської районної лікарні» та «Про внесення змін до додатку рішення Петрівської районної ради від 8 лютого 2013 року №327 «Про передачу майна із спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району до спільної власності територіальної громади сіл селищ і міст Кіровоградської області» (представила їх виконуюча обов’язки головного лікаря Петрівської центральної районної лікарні Лариса Окулова), «Про встановлення тарифів на вивіз твердих побутових відходів для населення, установ та організацій населених пунктів Петрівського району» (ознайомив начальник Петрівського ККП Дмитро Ханіс). Крім того, сесією було розглянуто ряд технічних та організаційних питань. З усіх розглянутих питань прийняті відповідні рішення.

емоційний виступ депутата К.ГалуганРазом з тим на звітній сесії сталася подія, яку також, здається,  не маємо права залишити поза увагою. Мається на увазі гострий критичний виступ у «різному» депутата Катерини Галуган, яка на сесії виконувала обов’язки секретаря. Катерина Миколаївна обурилася поведінкою тих своїх колег-депутатів, які без вагомих причин систематично ігнорують сесійні засідання. Зокрема, на звітному засіданні, через те, що кворум для прийняття рішень був мінімальним, кілька разів довелося повертатися до переголосування окремих питань, коли наявні депутати або не вчасно орієнтувалися в їх суті, або, з певних причин, використовували своє право не підтримувати ці питання. Зрештою, витрачався додатковий час на роз’яснення і переголосування.

 - Чому я завжди намагаюся бути в сесійній залі, навіть коли, як ось у даному випадку, не почуваюся зовсім здоровою? – звернулася до колег К.Галуган, і тут же й сама дала на це відповідь: 

- Тому що відчуваю відповідальність перед своїми виборцями. Але хіба є й такі серед нас, що не відчувають цього? Навіщо ж тоді балотувалися в депутати, навіщо давали обіцянки служити громаді? 

Власне, з докорами депутата, звичайно, можна погодитися - вона, безперечно, має рацію. Водночас, як водиться, вислухати ці докори довелося якраз найдисциплінованішим і найсумліннішим колегам, котрі й так намагаються не пропускати сесійних засідань, активно працюючи як  у сесійній залі, так і в роботі постійних комісій.

Разом з тим, голова районної ради Світлана Тилик пообіцяла, вишукати можливість для того, щоб якимось чином простимулювати депутатську активність. Хотілося б сподіватися, що подібні питання на наступних сесійних засіданнях більше не виникатимуть.

Володимир КІФЕНКО.

На знімках: почесне звання «Мати-героїня» отримує відома в районі жінка-успішний підприємець та водночас дбайлива мама Зоя Кобилянська; емоційний виступ депутата К.Галуган.