Минулого вівторка, 18 квітня, чергова група юнаків Петрівщини, вже друга цієї весни, стали воїнами – відбули з рідної землі для проходження строкової служби.

Звичайно, воїнами вони поки що стали досить умовно, бо стануть справжніми солдатами лише тоді, коли пройдуть курс молодого бійця і приймуть Присягу на вірність народу України. Але ж термін військової служби розпочинається з дня призову, тож юридично вони вже є військовослужбовцями, хоча поки що і не навченими військовій справі.

З напутніми словами до новобранців звернувся за-ступник військового комісара, начальник відділення комплектування Сергій Кицела. Він нагадав, що військовослужбовців строкової служби заборонено направляти до зони АТО, участь у бойових діях беруть тільки контрактники і мобілізовані, добре навчені бійці. Нинішні призвані юнаки ще пройдуть відповідну процедуру відбору до Збройних Сил та Національної гвардії України.

Інформація про результати І туру щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець»

Традиційно у квітні в Петрівській районній державній адміністрації проведено перший тур щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець» серед державних службовців апарату та структурних підрозділів райдерж-адміністрації.

Метою проведення конкурсу є зростання професіоналізму, відкритості, інституційної спроможності державної служби, підвищення її авторитету шляхом узагальнення досвіду роботи кращих державних службовців.

Цього року на звання «Кращий державний службовець» претендували четверо державних службовців апарату та структурних підрозділів райдержадміністрації: двоє – у номінації «Кращий керівник» і двоє – у номінації «Кращий спе-ціаліст».

До річниці Чорнобильської трагедії

Саме у ці Великодні дні ми, мешканці Петрівщини – ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС (періоду з 1986 по 1988 роки), відзначаємо не лише скорботну дату – 31-шу річницю аварії на ЧАЕС, але й одну радісну для нас подію. Нарешті увінчалися успіхом наші багаторічні зусилля, і ми – громадська організація «Союз-Чорнобиль Україна», спільно з районною радою, адміністра-ціями району і селища, відкриваємо пам’ятний знак «Ліквідаторам аварії на ЧАЕС». Це стало можливим завдяки приходу на керівні посади в районі і селищі молодих, енергійних, ініціативних, таких, що вміють тримати слово і виконувати дані обіцянки керівників. Передусім висловлюємо вдячність Петрівському селищному голові Світлані Тилик та її депутатському корпусу за оперативне вирішення питання відводу землі, допомогу в роз-в’язанні фінансових питань, пошуку підрядника, погодження макета Знака, організацію будівельних робіт та забезпечення матеріалами. Вдячні також голові райдержадміністрації Сергію Завалію та районній раді (в особі голови Тамари Сакари) за моральну й фінансову підтримку. Величезна подяка голові ПСП «Зарічне» Андрію Давидовському за надання спонсорської допомоги в розмірі 5 тис. грн. Об’єднуючу роль, спрямовану на конструктивну взаємодію між адміністраціями району та селища, взяла на себе і чудово впоралася з цим завданням начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Валентина Сибіра. Значним також був внесок у здійснення зазначеного проекту депутата селищної ради Василя Кравцова, адже без його роботи з депутатським корпусом було б значно складніше добитися успіху. Не залишимо поза увагою і обов’язково відзначимо титанічну роботу упродовж останніх шести років задля досягнення сьогоднішнього позитивного результату і самих ліквідаторів – М.Тайдакова, В.Попіля, Г.Кулинича, Ковтуна, С.Москаленка, В.Сікуна та інших.

Минулого тижня Кірово-градщину відвідав Голова Уряду України Володимир Гройсман. Слід одразу наголосити, що візит керманича відбувався на фоні суттєвої уваги керівництва держави до останніх показників розвитку нашої області. Нагадаємо, що спочатку відома і авторитетна всеукраїнська організація «Комітет Виборців України» склала рейтинг обласних голів, за яким наш Сергій Кузьменко увійшов до трійки найбільш ефективних керівників. А, згодом, віце-прем’єр Геннадій Зубко представив звіт на Раді регіонального розвитку, у якому Кіровоградська область за останній рік піднялась на шосте місце в державі за показниками соціально-економічного росту. Також Віце-прем’єр відверто порадив іншим обласним головам вивчати досвід Кіровоградщини і брати приклад з її керівника.

Цікаво, що візит очільника Кабміну відбувся в атмосфері жвавого спілкування з громадою та обміну думками з жителями області. Так, Володимир Гройсман відвідав ярмарок, що на Чистий четвер проходив у Кропивницькому на одній з центральних вулиць. Спілкуючись із жителями міста, очільник уряду звернув увагу на чистоту в обласному центрі і зазначив:
- Я маю віддати належне: ваша влада продемонструвала, що вміє наводити порядок. Я говорив сьогодні з місцевими колегами, вони кажуть: ми готуємось до Паски. Для мене це аргумент. Я теж завжди любив на свято наводити у місті (авт. – Вінниці) порядок, як тільки наступала весна, для мене це було надзвичайним задоволенням.

Шановні петрівчани!

Зовсім недавно в нашому селищі по вулиці Літвінова, біля будинку 19, було встановлено дитячий ігровий майданчик. Хочу нагадати всім, що для його встановлення нам необхідно було спочатку вивезти купу будівельного сміття, яке роками накопичувалося перед самим під’їздом даного будинку, та підготувати територію, залучити техніку, щоб завезти щебінь, відсів, пісок, покласти тротуарну плитку. А вже потім придбати та встановити дитячий ігровий майданчик, лавочки, провести вуличне освітлення, насадити молоді дерева… Як ви вважаєте, шановна громадо, це той труд, який слід поважати? Чи можна з легкістю прийти і зруйнувати, розтрощити?

Нещодавно в нашому районі протягом цілого тижня тривали спортивні заходи з нагоди Всесвітнього дня здоров’я. А у спортивному залі ДЮСШ «Олімп» ( капітально відремонтованому за ініціативи керівників району) була організована спартакіада під назвою «Веселі старти». У ній взяли участь збірні команди: районної державної адміністрації та ра-йонної ради «Радар», учасників АТО та волонтерів «АТОшки» та представників центральної районної лікарні, команди під назвою «Адреналін».

Підтримати учасників прийшли і голови районної державної адміністрації Сергій Завалій та районної ради Тамара Сакара, які не тільки побажали командам перемоги, але й активно вболівали за своїх представників.

«Батьківщина», разом із Асоціацією фермерів та приватних землевласників України, розпочинає процедуру підготовки до проведення Всеукраїнського референдуму щодо заборони на продаж сільськогосподарської землі.

Про це повідомила Голова партії Юлія Тимошенко під час прес-конференції у Києві.

За її словами, наразі реалізується стратегія відбирання в народу України останнього ресурсу – сільськогосподарської землі.

Юлія Тимошенко повідомила, що президент, прем’єр-міністр, міністр фінансів і голова НБУ підписали лист намірів про те, що цього року сільськогосподарська земля піде з молотка.

Відповідно до пункту 36 Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 03 грудня 2008 року № 1081 (зі змінами), Петрівською районною державною адміністрацією як організатором конкурсу на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі району, вносяться зміни до умов конкурсу з перевезення пасажирів на внутрішньорайонному автобусному маршруті загального користування за маршрутом Петрове - Водяне ч/з Маловодяне, оголошення про який було опубліковано в районній газеті «Трудова Слава» від 12 квітня 2017 року № 28 (9945), а саме: «Час відправлення з початкового пункту та час прибуття до кінцевих пунктів, або кількість оборотних рейсів» викладається в новій редакції:

№ з/п Назва маршруту № рейсу Протяжність маршруту, км Час відправлення з початкового пункту та час прибуття до кінцевих пунктів, або кількість оборотних рейсів Періодичність виконання перевезень Порядок здійснення рейсів (для міжміських маршрутів), режим руху (для приміських маршрутів) Мінімальна кількість автобусів для виконання рейсів (без врахування резерву) Місць для сидіння пасажирів (*загальна пасажиромісткість)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1. Петрове - Водяне ч/з Маловодяне 1/2 20 8:30-9:00 9:05-9:35 Вівторок Самостійно 1 від 18
3/4 12:00-12:30 12:35-13:05
5/6 6:00-6:30 6:35-7:05 Субота
7/8 11:00-11:30 11:35-12:05

Від щирого серця вітаємо з ювілеєм дорогого чоловіка, татуся, дідуся АНАТОЛІЯ ІВАНОВИЧА ПРИХОДЬКО!

Тобі сьогодні, рідний, 60!
Із вдячністю ми хочемо вітати
Тебе за мудрість батьківських порад,
За вміння всім завжди допомагати,
За приклад чоловіка й сім’янина
І за могутні руки золоті!
Нехай Господь пошле благословення,
Здоров’я й сил дарують всі святі!

З повагою дружина, діти і внучка.

Вітаємо з ювілеєм!

Учителі-пенсіонери від щирого серця вітають з 90-ю річницею від дня народження колишнього вчителя математики Петрівської середньої школи ЯРОВУ (КОРЖ) РАЇСУ ПАНАСІВНУ.

Шановна колего! Бажаємо Вам міцного здоров’я, душевного тепла від рідних та близьких, щасливої долі для Ваших дітей, онуків та правнуків, ще багатьох років життя при ясній па-м’яті, гострому і світлому розумі, добра, затишку і благополуччя.

Шановні користувачі та власники земельних ділянок, відповідно до статті 266, 269 Податкового Кодексу України, Земельного Кодексу України та Закону України «Про місцеве самоврядування в України», Петрівська селищна рада проводить інвентаризацію земель комунальної власності, які знаходяться під об’єктами житлової та нежитлової забудови (гаражі, контори, склади, домоволодіння, МАФи та інші комерційні майнові комплекси).

На період проведення інвентаризації, працівниками селищної ради спільно з депутатами селищної ради, прохання до мешканців селища надавати інформацію та документацію по вищевказаних об’єктах.

Спортивні новини

Минулий 25-й тур чемпіонату України з футболу серед команд Першої та Другої ліги для уболівальників Петрівщини був позначений протилежними емоціями, адже хоч і зіграли обидві команди знову (як і в попередньому турі) з однаковим рахунком, однак, звичайно, більше бадьорого настрою нам додав саме виїзний матч в Чернівцях, де наша головна команда боролася, як мовиться, за шість очок, адже місцева «Буковина» - прямий конкурент «Інгульця» в змаганні за більш зручне і комфортне місце в турнірній таблиці. Поєдинок цей, як відомо вже усім уболівальникам «Інгульця», завершився перемогою наших футболістів з рахунком 1:0, що дозволило їм вперше в цьому чемпіонаті піднятися на дванадцятий рядок. Щоправда, протриматися там вдалося лише до вівторка, адже саме в цей день чернівчани зіграли пропущену ще з осінньої частини першості зустріч з «Тернополем» (яка тоді була перенесена через складні погодні умови) і, обігравши терно-полян з рахунком 4:0, знову потіснили нас на 13 -ту сходинку.