На минулому тижні в Балахівці побував керуючий Кіровоградською єпархією Української Православної Церкви Київського Патріархату, єпископ Кропивницький і Голованівський Марк. Він, разом з настоятелем місцевої церкви Преподобного Олексія, чоловіка Божого священиком Володимиром Морозом та іншим духовенством єпархії, відслужив Літургію Ранішосвячених Дарів. Після богослужіння владика звернувся з проповіддю до вірян.

Оскільки нині триває великий піст, то він пояснив суть цієї духовної вправи.

– Великий піст, це не є час скорботи, це час посиленої боротьби з собою, зі своїми гріхами і залежностями, – сказав він. - Час скорботи – це Страсний тиждень перед Великоднем, коли ми будемо співпереживати Христу, згадуючи події, які відбувалися перед його смертю, муки, які він прийняв. А в дні посту ми змагаємось з собою, посилено молимось, намагаємося більше робити справ милосердя. І найменше, що ми можемо зробити – це обмежити себе в їжі, перевірити, чи можемо керувати собою, поборюючи певні залежності. Адже у Святому Письмі говориться, що той, хто володіє собою, сильніший від того, хто захоплює міста.

Весна все наполегливіше вступає у свої права. Пробуджується природа, прикрашаючи все навколо зеленню листя і різнобарв’ям первоцвітів на землі та квіток на деревах. Люди також чепурять населені пункти, готуючись до низки весняних свят.

Минулої середи районна державна адміністрація та районна рада організували роботу по очищенню від сміття, чагарників та молодої порослі лісосмуг та придорожньої території на відрізку автодороги у напрямку від Петрового до Олександрії. Крім працівників райдержадміністрації та районної ради, в роботах взяли участь всі установи та організації райцентру. Працювали весело, дружно і завзято, що і зафіксувала наша фотокамера.

Оголошення
про проведення конкурсу з перевезення пасажирів на внутрішньорайонних автобусних маршрутах загального користування
Петрівська районна державна адміністрація (організатор)
ПЕРЕЛІК
об’єктів конкурсу 12 травня 2017 року

(Про плани та перспективи робіт по благоустрою Петрового розповідає Петрівський селищний голова Світлана Тилик)

Дорогі петрівчани!

Вдячна вам за висловлену мені довіру відповідати за життєдіяльність, благоустрій та достойне життя нашого селища. Тож разом з нею я усвідомлюю свою відповідальність за умови проживання на цій території.

З першого ж дня перебування на своїй посаді переймаюся всіма проблемами мешканців селища, адже той жахливий стан, у якому знаходяться дахи наших багатоповерхівок, каналізаційні мережі та прибудинкові території, які, певною мірою, становлять загрозу здоров”ю і життю дорослих та дітей, мені навіть уявити було важко. Тож цей рік було розпочато так само насичено, як і попередній.
Хочу довести до відома територіальної громади інформацію щодо наших планів на І півріччя 2017 року.

Спортивні новини

Як відомо, «Геліосом» давні греки називали Бога Сонця. Однак, попри «сонячну» аналогію, гості з однойменного харківського клубу «привезли» на Петрівщину пасмурну, прохолодну погоду, що такою протрималася упродовж усіх вихідних днів. Не виправдали гравці «Геліоса» і сподівань наших уболівальників на те, що зможемо відібрати у них такі жадані для нас три очки. І все ж, хоч перемогти гостей не вдалося, нарікати на дії гравців нашої команди цього разу не маємо права, адже билися за перемогу футболісти «Інгульця» завзято і самовіддано. Ну а те, що не змогли зламати су-против суперників… Очевидно, невипадково «Геліос» сьогодні перебуває в чільній групі команд Першої ліги. Ми могли побачити, що гості з Харкова – це доволі потужний, відлагоджений по всіх лініях колектив, а, крім того, - до звітної гри вони підійшли доволі серйозно, добре вивчивши і проаналізувавши по епізодах переможну гру «Інгульця» в Черкасах. Тим більше, що до такого серйозного настрою «сонячних» спонукала і несподівана втрата очок на власному полі в попередньому турі (нагадаємо – на доданих уже хвилинах матчу єдиний у грі гол з пенальті у ворота господарів забили футболісти «Гірника-Спорт»).

Управління соціального захисту населення інформує щодо реалізації проекту «Інтеграційна та стабілізаційна підтримка шляхом забезпечення засобами існування внутрішньо переміщених осіб та населення, що постраждало в наслідок конфлікту в Україні» ГО «Територія успіху».

Громадська організація «Територія успіху» в рамках проекту «Інтеграційна та стабілізаційна підтримка шляхом забезпечення засобами існування внутрішньо переміщених осіб та населення, що постраждало внаслідок конфлікту в Україні», за підтримки Міжнародної організації з міграції, має можливість допомогти внутрішньо переміщеним особам, які мешкають на території Кіровоградської області, підвищити кваліфікацію або отримати нову професію на курсах. МОМ оплачує вартість курсів до 10 000 грн. Крім того, для суб’єктів підприємницької діяльності є можливість придбати обладнання на суму до 50 000 грн. З деталями можна ознайомитися за посиланням: http://watchdog-kr.com.ua/iom-new-project.

Контактна особа: Юлія Ярова, тел. 099 27 07 609; Інга Дуднік, тел. 050 975 69 17;

Управління соціального захисту населення

Балахівська селищна рада оголошує конкурс на вакантну посаду головного спеціаліста з питань бухгалтерського обліку - головного бухгалтера Балахівської селищної ради.

Вимоги до кандидата: вища освіта за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста або не нижче другого рівня вищої освіти та стаж роботи за фахом не менш як два роки, володіння державною мовою.

Прийом документів: з 12 квітня по 12 травня 2017 року.