22 березня 2017 року о 10-й годині у Петрівській районній державній адміністрації проводитиме особистий виїзний прийом громадян голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Анатолійович Кузьменко.

Для попереднього запису на особистий прийом просимо завчасно зареєструватись за телефоном № 9-63-01.

Звернення Кіровоградської обласної ради до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг про непідвищення тарифів на централізоване водопостачання і водовідведення для обласного комунального виробничого підприємства “Дніпро-Кіровоград” та Кабінету Міністрів України про надання відповідної субвенції на різницю в тарифах.

09 лютого 2017 року на засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, було схвалено проекти постанов «Про внесення змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» від 26 листопада 2015 року № 2868, та «Про внесення змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» від 16 червня 2016 року № 1141, в частині встановлення ОКВП «Дніпро-Кіровоград» економічно обґрунтованих тарифів на 2017 рік.
Згідно з даними проектами постанов НКРЕКП, тариф має підвищитися в середньому на 20 відсотків. Однак остаточно тарифи ще не затверджені та не введені в дію.

Реалізується проект «Сприяння відбудові та сталому розв’язанню проблем внутрішньо переміщених осіб та постраждалого від конфлікту населення України»
Починаючи з 2014 року представництво MOM (Міжнародної організації з міграції) реалізує проекти, направлені на підтримку внутрішньо переміщених осіб. Проект «Сприяння відбудові та сталому розв’язанню проблем ВПО та постраждалого від конфлікту населення в Україні», що фінансується Європейським Союзом, буде тривати з січня 2017 року до липня 2018 року.

Основна мета проекту полягає у задоволенні потреб ВПО у відновленні та інтеграції та сприянні соціальній стабілізації та зміцненню довіри. Основними завданнями проекту є: підтримка громад, що приймають ВПО та зменшення напруги у громадах; сприяння примиренню, зміцненню довіри та соціальної згуртованості в громадах в постконфліктних територіях; розширення засобів існування для ВПО; зміцнення потенціалу українських урядових установ для розвитку системи реєстрації ВПО.

Днями у Петровому на вулиці Дружби та провулках Парковому, Молодіжному і Ватутіна сталася аварія на водогоні, яким постачалася питна вода населенню, що проживає за вказаними адресами. Причиною прикрості виявилася стара іржава труба, яку було змонтовано ще 40 років тому. Туди негайно прибула ремонтна бригада Петрівського ККП на чолі з Володимиром Колісником. Місце аварії також оглянули і голова районної ради Тамара Сакара та селищний голова Світлана Тилик. Представники влади швидко відреагували на цю проблему і надали матеріальну допомогу для заміни старого обладнання цієї ділянки водогону на нові пластикові труби.

Ремонтна бригада Петрівського ККП з завданням справилася за чотири дні. Наразі проблеми вже усунуті, водопостачання відновлено.

Олена Приходкова.

На знімку: Володимир Колісник з ремонтною бригадою Петрівського ККП на завершальному етапі робіт.

Розпорядження
голови Петрівської районної ради Кіровоградської області

від 14 березня 2017 року № 12 - р

Про скликання п’ятнадцятої сесії районної ради сьомого скликання

Відповідно до пункту 1 частини 6, частини 7 статті 55, частини 8 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», п.2.4 розділу ІІ, пункту 13.6 розділу ХІІІ Регламенту Петрівської районної ради сьомого скликання:

Націленість на успіх

Вже багато років нас намагаються привчити до думки, що тваринницька галузь збиткова, бо надто великі витрати на виробництво тваринницької продукції, завеликі податки, ніякої допомоги виробникам від держави, натомість закупівельні ціни на молоко і м’ясо надто низькі. Така ситуація склалася начебто через недолугу державну політику, небажання чи невміння підтримувати національного виробника. В Європі, мовляв, податки низькі, та ще й, за певних умов, податкові канікули передбачені, і дотації від держави аграрії мають чималі, і ринок захищений завдяки системі квот, тож на нього нам ніяк прорватися не вдасться… Тому залишилося обмаль господарств, де збереглося тваринництво, і то лише завдяки добрій волі керівників, які таким чином утримують певну кількість робочих місць, працюючи собі у збиток.

Я, зізнаюся, завжди ставився до подібних тверджень скептично, бо ж споконвіку корівка у дворі вважалася годувальницею. Та й зараз, хоча люди і скаржаться на копійчані заготівельні ціни на молоко та іншу продукцію, живність у приватних господарствах допомагає їм виживати.

З 1 по 28 лютого 2017 року територіальний центр соці-ального обслуговування (надання соціальних послуг) Петрівського району проводив літературний конкурс серед людей поважного віку, присвячений Міжнародному жіночому дню. В конкурсі взяли участь шестеро учасників, які подали на обговорення як прозові, так і віршовані твори. Отож, за висновками журі, перемогу в конкурсі здобули В.Г. Смєлова у номінації «Кращий вірш про жіночу долю», Р.І. Філіпенко – у номінації «Найкраща проза про жіноче життя», І.В. Сердюк – у номінації «Кращий вірш про кохання», В.Д. Рибак – у номінації «Кращий вірш про маму», В.І. Паладько – у номінації «Найкращі спогади про маму», А.О. Свищ – у номінації «Кращий вірш про жіночу доброту». Переможці були нагороджені дипломами та заохочувальними призами.

А користуючись нагодою, ми знову запрошуємо усіх бажаючих взяти участь у заходах дозвілля для пенсіонерів. Для цього, звертайтеся до територіального центру за адресою: смт Петрове вул. Каштанова, 4.

Телефони для довідок: 9-64-32, (068) 533 08 39

На знімку: працівники територіального центру Тетяна Гирик та Світлана Фесенко вітають Раїсу Філіпенко з перемогою у літературному конкурсі.

Питання охорони праці регулюються Законом України «Про охорону праці» та іншими нормативно-правовими актами, яких повинні дотримуватись як юридичні, так і фізичні особи.

Під час укладання трудового договору роботодавець повинен проінформувати працівника під розписку про умови праці та про наявність на робочому місці небезпечних і шкідливих виробничих факторів, які ще не усунуто, можливі наслідки їх впливу на здоров’я та про права працівника на пільги і компенсації за роботу в таких умовах відповідно до законодавства і колективного договору (ст. 5 Закону України «Про охорону праці»). Працівники, під час прийняття на роботу та періодично, повинні проходити на підприємстві інструктажі з питань охорони праці, надання першої медичної допомоги потерпілим від нещасних випадків, а також з правил поведінки та дій при виникненні аварійних ситуацій, пожеж і стихійних лих.

Поради бабуні Ольги

У березні

Не забувайте про те, що увесь місяць - піст. Відкидаємо всі неділі: 5, 12, 19, 26 та батьківські суботи: 11, 18, 25, тому що в ці дні потрібно йти до церкви. Просити у Бога благословення для живих і Царства небесного для померлих.

Ще відкидаємо несприятливі для садіння дні: 23, 24, 27, 28, 29 (в ці дні потрібно допомагати старим та немічним, подавати милостиню).

Можна займатися хатніми справами.

Із циклу «Просинь»

Здрастуй, старосте ти моя,
Сива, сива та ще й беззуба.
Непривітний до тебе я,
Бо мені ти зовсім нелюба.

Рясно капає стиглий глід,
Вітер листя тасує карти.
По собі чи зоставлю слід
За отим поворотом завтра?

Чи часто ми задумуємося над тим, що таке доброта? І дуже приємно, що в наш нелегкий час живуть такі люди, які готові прийти на допомогу іншим. Роблять це безкорисно, доброзичливо та від щирого серця. У народі кажуть, що добра людина – це щаслива людина. І доброта обов’язково повертається до того, хто її віддає.

Не секрет, що кожен коллектив дошкільних закладів впевненіше стоїть на ногах, коли поряд є надійні друзі і безкорисливі помічники.

Висловлюємо вдячність депутату обласної ради,голові Петрівської районної державної адміністрації Сергію Володимировичу Завалію, за те,що він частий гість на святах у нашому дитячому садку і дарує дітям іграшки та солодощі.

Висловлюємо подяку директору ПСП « Богнер» Аліні Миколаївні Нероді за солодощі та теплі ковдри для дітей. Також діти вдячні депутату районної ради Олександрі Михайлівні Кравченко за солодощі та подарунки.

За добрі справи та увагу щира вдячність від нашого коллективу ДНЗ , батьків та дітей. Успіхів вам і поваги від людей.

Адміністрація та колектив Богданівського ДНЗ « Сонечко».

Президент ПФЛ Сергій Макаров та директор телеканалу XSPORT Олег Шадрунов підписали угоду щодо партнерства. Згідно з угодою один із матчів туру першої ліги покаже телеканал XSPORT. Виготовлення телепродукту лежатиме на ПФЛ України.

«Ми продовжуємо розвиток нашого продукту і робимо наступний крок за допомогою нашого партнера – телеканалу XSPORT. Завдяки нашому партнеру, агрофірмі «П”ятихатська», ми запускаємо проект трансляції матчів першої ліги на цьому телеканалі. Поки плануємо показувати один матч у турі, а першим буде суботній поєдинок «Миколаїв» – «Інгулець», який розпочнеться о 14:00. 25-го березня у рамках 22-го туру покажемо матч «Полтава» – «Іллічівець», і теж він розпочнеться о 14:00. Ми намагаємося зафіксувати цей часовий слот», – сказав Макаров.