Реалізується проект «Сприяння відбудові та сталому розв’язанню проблем внутрішньо переміщених осіб та постраждалого від конфлікту населення України»
Починаючи з 2014 року представництво MOM (Міжнародної організації з міграції) реалізує проекти, направлені на підтримку внутрішньо переміщених осіб. Проект «Сприяння відбудові та сталому розв’язанню проблем ВПО та постраждалого від конфлікту населення в Україні», що фінансується Європейським Союзом, буде тривати з січня 2017 року до липня 2018 року.

Основна мета проекту полягає у задоволенні потреб ВПО у відновленні та інтеграції та сприянні соціальній стабілізації та зміцненню довіри. Основними завданнями проекту є: підтримка громад, що приймають ВПО та зменшення напруги у громадах; сприяння примиренню, зміцненню довіри та соціальної згуртованості в громадах в постконфліктних територіях; розширення засобів існування для ВПО; зміцнення потенціалу українських урядових установ для розвитку системи реєстрації ВПО.

Було оголошено конкурс для громад, зацікавлених в участі у проекті соціального згуртування, з метою покращення взаємодії між членами громад та ВПО. Детальна інформація щодо конкурсу знаходиться на офіційному веб-сайті MOM: розділ Про нас/тендери/поточні тендери (номер UA1-2017-103).

У разі виникнення будь-яких додаткових запитань просимо звертатись до контактної особи від MOM Анни ЄРЬОМІНОЇ (тел.: 044 5685015, адреса електронної пошти: aeremina@iom.int).