Президент ПФЛ Сергій Макаров та директор телеканалу XSPORT Олег Шадрунов підписали угоду щодо партнерства. Згідно з угодою один із матчів туру першої ліги покаже телеканал XSPORT. Виготовлення телепродукту лежатиме на ПФЛ України.

«Ми продовжуємо розвиток нашого продукту і робимо наступний крок за допомогою нашого партнера – телеканалу XSPORT. Завдяки нашому партнеру, агрофірмі «П”ятихатська», ми запускаємо проект трансляції матчів першої ліги на цьому телеканалі. Поки плануємо показувати один матч у турі, а першим буде суботній поєдинок «Миколаїв» – «Інгулець», який розпочнеться о 14:00. 25-го березня у рамках 22-го туру покажемо матч «Полтава» – «Іллічівець», і теж він розпочнеться о 14:00. Ми намагаємося зафіксувати цей часовий слот», – сказав Макаров.

«Комада XSPORT задоволена запропонувати своїм глядачам прямі трансляції матчів змагань ПФЛ України, очікуємо високу зацікавленність до них, — підкреслив Олег Шадрунов. — Починаємо співробітництво вже з найближчої суботи. У нас розписані вже матчі, заплановані до трансляції, до кінця весняної частини сезону і здебільшого вони стосуватимуться зустрічей за участю «Інгульця». Але в подальшому плануємо розширювати географію клубів і вже є напрацювання в цьому напрямкові».

Трансляції відбуватимуться щонайменше чотирма камерами з різних ракурсів. Коментатором найближчих матчів буде відомий журналіст Олександр Сукманський. Поки не йдеться про трансляцію матчів другої ліги, однак, за словами президента ПФЛ, не виключено, что у прямому ефірі можна буде побачити матчі плей-офф за збереження прописки у першій лізі.

ПФЛ сподівається на велику творчу роботу з телеканалом, адже Ліга продовжує виготовляти власний відеоконтент — відеонарізку всіх голів першої та другої ліг одним файлом одразу після туру, а також відновлення інформа-ційної-аналітичної програми «Україна футбольна».

Починаючи з весни, охоплення телеканалу стане ще більшим, адже з допомогою якісної передачі сигналу високої чіткості, програми телеканалу зможуть побачити більша кількість глядачів, оскільки тепер будь-який оператор зможе забрати ТВ-потік доступним наземним способом.