Таку назву мав районний святковий захід, присвячений Міжнародному жіночому дню.

Щороку з нагоди цього свята на адресу жінок лунає багато теплих і ласкавих слів. Щоразу ми повторюємо, що вони наймиліші, найніжніші, найбажаніші. Так було, є й буде, бо ж недаремно вони вважаються кращою половиною людства. Тож знову і знову ми будемо повторювати, що вони наймиліші, найніжніші і найбажаніші. І головне, щоб вони відчували це не тільки в свято, а щодня.

Захід розпочався привітанням вихованців хореографічного відділення Петрівської дитячої музичної школи, які виконали вальс «Ніжність».

Затим учасниць святкових урочистостей привітали зі святом голова райдержадміністрації Сергій Завалій та голова районної ради Тамара Сакара.

Велелюдним виявився захід, присвячений 65-річчю з дня народження Григорія Москальця, який організували його колеги – освітяни. Привітати ювіляра прийшли очільники району Сергій Завалій, Тамара Сакара і Тетяна Панета, керівники навчальних закладів району і гості – голова обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Світлана Скалько, голова райкому профспілки працівників освіти Маловисківського району Валерій Барановський, пізніше прибули начальники відділів освіти Долинського та Устинівського районів Оксана Гадірова та Алла Семенюк.
Розпочався захід з демонстрації цікавого слайд-фільму про життєвий і трудовий шлях ювіляра. На його адресу пролунало багато теплих слів. Григорія Леонідовича, визнаючи його беззаперечний професіоналізм, назвали міністром освіти району, професором освітянських наук. Ці неофіційні звання цілком відповідають дійсності, бо ж, як зазначила С.Скалько, школа повинна йти хоч на крок попереду суспільства, а Григорій Леонідович завжди був серед тих, хто йде на крок попереду освітянських як теорії, так і практики.

Березень - перший місяць весни, коли народжується все прекрасне: оживають луки, ліси, поля, вся наша барвиста земля, з’являються дзвінкі краплинки і перші квіти, зігріті сонячними променями. Разом з весною приходить і Міжнародний жіночий день 8 Березня - це свято найкрасивішої, найелегантнішої, найдобрішої, найніжнішої половини людства - матусь і бабусь.

Протягом тижня наші кореспонденти побували в районних освітніх закладах та Петрівській музичній школі, де діти вітали своїх мам, бабусь, сестричок, вчителів та вихователів з чудовим Жіночим святом. Всі святкові ранки відвідала і «Весна» з яскравими квітами, подарувала весняний настрій всім присутнім. Кожен учень та вихованець підготував своїм найдорожчим людям подарунок у вигляді власноруч виготовленої листівки, пісні, вірша чи танцю. Свята проводились яскраво оформлених у музичних та актових залах. Батьки та вчителі організували дітям сценічні костюми, які вражали своєю вишуканістю, різноманітністю та яскравістю.

Чергове засідання колегії райдержадміністрації, яке пройшло в останній день зими, було досить напруженим і плідним, адже на порядку денному було багато важливих питань. Три перших були, певною мірою, пов’язані між собою.

Зі звітом «Про виконання зведеного та ра-йонного бюджетів за 2016 рік» виступила начальник фінансового управління райдержадміністрації Галина Овдій. Про виконання Програми економічного і соціального розвитку району за 2016 рік доповів начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації Геннадій Горбанець, а заступник начальника – начальник Петрівського відділення Олександ-рійської ОДПІ Петро Легун повідомив про стан місцевих податків та зборів за 2016 рік.

Бюджетний процес загалом можна характеризувати як позитивний, – зазначила Г.Овдій. Доходи, як районного, так і місцевих бюджетів у 2016 році були вищими, ніж в попередньому, досить суттєвим був залишок коштів на початок 2017 року, що дало змогу спокійно працювати. Вагомою була і допомога місцевих бюджетів на виконання загальнорайонних програм. Висновок, зроблений Галиною Тарапонівною, підтримав і голова райдержадміністрації Сергій Завалій: «Кошти є, вони повинні працювати на громаду».

Наприкінці минулого місяця перший заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета провела робочу нараду з спеціалістом Петрівського відділення Олександрійської виконавчої дирекції Кіровоградського обласного відділення Фонду соці-ального страхування з тимчасової втрати працездатності Тетяною Проценко та головним спеціалістом Петрівської філії відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві в Долинському районі Ольгою Псаревською, в якій взяли участь начальник управління соціального захисту населення райдержадмі-ністрації Валентина Сибіра, голова райкому профспілки працівників АПК Лілія Куницька, начальник відділення Пенсійного фонду України в Петрівському районі Наталя Летінська, директор районного центру зайнятості Ольга Павлюк, начальник відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації Тетяна Жалоба, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації Геннадій Горбанець, заступник начальника-начальник Петрівського відділення Олександ-рійської ОДПІ Петро Легун. Нарада була присвячена розгляду питання роботи відділень Олександ-рійської виконавчої дирекції Кіровоградського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві в Долинському районі щодо забезпечення соціальних гарантій трудівників Петрівського району за підсумками роботи у 2016 році.

21 лютого світ відзначив Міжнародний день рідної мови. Щорічне його відзначення використовується для скерування уваги на меншини з менш аніж 10.000 особами, що активно розмовляють певною мовою. Часто ці мови вже не передаються наступному поколінню і потрапляють у забуття. Багато мов, котрими розмовляють менше 100 осіб, уже навіть не задокументовані.

В Україні Міжнародний день рідної мови відзначається з 2002 року, коли з метою зміцнення державо-творчої функції української мови, сприяння вільному розвитку і використанню інших мов національних меншин України Президент України підписав відповідне розпорядження про відзначення Міжнародного дня рідної мови.

З нагоди дня рідної мови у районній та сільських бібліотеках відкрилися виставки словників (орфографічних, фразеологічних, синонімічних, перекладних), які засвідчують особливості розвитку нашої мови.

Петрівська районна державна адміністрація повідомляє про оприлюднення проекту детального плану території земельної ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та про початок процедури громадських слухань щодо врахування інтересів громадськості під час розроблення містобудівної документації. Замовником є Петрівська районна державна адміністрація, виконавець – Приватне підприємство «Профспецплюс». Підставою для розроблення є розпорядження голови райдержадміністрації від 30 листопада 2016 року №426-р «Про розроблення детального плану території земельної ділянки».

Детальний план території розробляється для земельної ділянки під будівництво складу та інших будівель для розширення господарського двору на території Іскрівської сільської ради Петрівського району, Кіровоградської області (за межами населеного пункту). На момент розробки проекту детального плану території, земельна ділянка – частково забудована – господарськими будівлями, загальною площею забудови – 848,3м2. Категорія земель – землі сільськогосподарського призначення. Відповідно до договору оренди землі цільове призначення земельної ділянки – для обслуговування господарського двору.

Спортивні новини

Триває підготовка обох наших команд до офіційних ігор Чемпіонату України, відновлення яких очікуємо вже за тиждень.

Мабуть, найсерйознішим випробуванням нинішнього підготовчого циклу став контрольний поєдинок нашої першої команди з рівненським «Вересом» - одним із лідерів нинішньої першості.

Взагалі-то історія зустрічей «Інгульця» з рівнянами складалася поки що на користь спортсменів із цього західноукраїнського міста. Хоча й розпочав «Інгулець» своє знайомство з «Вересом» красивою і видовищною перемогою з рахунком 3:1 (голи в тому матчі у нашій команді забивали Віталій Колесніков, Олександр Мішуренко та Ілля Ходуля – було це в другому домашньому турі дебютного для «Інгульця» сезону в професійній футбольній лізі), однак після того «Верес» баланс наших очних протистоянь обернув на свою користь. У матчі-відповіді що відбувся навесні 2016 року на рівненському стадіоні «Авангард», рівняни перемогли з рахунком 2:0, а ще за півроку, вже в рамках чемпіонату Першої ліги, на тому ж стадіоні розгромили «Інгулець» з рахунком 4:0. Отож у нас з «Вересом» склалися непрості взаємини. І ось на тренувальній базі в Закарпатті два принципових суперники зуст-рілися знову. І, певне, па-м’ятаючи ті уроки, що наші команди почергово дали одна одній, цього разу зустріч проходила як ніколи обережно, гравці, в першу чергу, приділяли увагу захисним порядкам, небезпечні моменти як біля одних, так і біля інших воріт можна було перерахувати на пальцях однієї руки. Тож гра завершилася з рахунком 0:0, що, власне, для нас є досить пристойним результатом. Хоча, говоритимемо відверто – навряд чи тренери обох команд цього разу виклали перед суперником усі свої козирі, адже вже двадцять другого квітня в Петровому ці команди мають знову зійтися, і цього разу вже в офі-ційному двобої. От там, здається, вже не буде жодних таємниць – обидві команди покажуть, хто й на що здатний. Ми ж, звичайно, віритимемо в успіх саме нашої команди, тож щиро бажаємо їй вирівняти загальний баланс.

Якщо ви провалилися на льоду великої водойми:
- розкиньте широко руки по краях льодового пролому та утримуйтеся від занурення з головою;
- намагайтеся без різких рухів вибиратися на лід, наповзаючи на поверхню грудьми і по черзі витягаючи ноги;
- вибравшись із льодового пролому, відкотіться, а потім повзіть до берега саме в тому напрямку, звідкіля прийшли і де міцність льоду таким чином перевірена.

Якщо на ваших очах на льоду провалилася людина, негайно сповістіть, що йдете на допомогу. Якщо ви не один, тоді, взявши один одного за ноги, лягайте на лід ланцюжком і рухайтеся до пролому.
Надавати допомогу потерпілому слід, лежачи на льоду. Дійте рішуче: у крижаній воді переохолодження настає за декілька хвилин. Поспішаючи на допомогу потерпілому, краще просуватися, лежачи на дошці, фанері. До самого краю ополонки не підповзайте, інакше ризикуєте опинитися у воді. Ремені, шарфи, дошка, жердина, санки або лижі допоможуть врятувати людину. Кидати пов’язані ремені, шарфи або інші підручні засоби треба за декілька метрів до пролому.

Петрівський РС У ДСНС в області з 10 лютого по 10 березня 2017 року проводив літературний конкурс на кращий твір на протипожежну та техногенну тематику. Переможець був нагороджений цінним подарунком.

Також Петрівський районний сектор У ДСНС України у Кіровоградській області повідомляє, що в підрозділі працює «телефон довіри» 9-73-02. У разі виникнення будь-яких проблемних питань, телефонуйте на вищевказаний номер телефону.

Андрій Бочаров, провідний інспектор Петрівського РС У ДСНС у Кіровоградській області

Від щирого серця вітаємо з ювілеєм дорогу, милу, лагідну дружину, мамочку, тещу, бабусю Тетяну Степанівну БОЙКО з днем народження!

50 – не привід для печалі,
50 – це зрілість золота.
Хай до ста, а, може, ще і далі,
Йдуть, не оглядаючись, літа.
Нехай Вам Бог зішле ще здоров’я й сили,
Весна дарує молодості цвіт,
Щоб Ви добро на цій землі творили
З любов’ю в серці ще багато літ.

З повагою чоловік, дочка з чоловіком, син, онучки Віка та Саша.
с. Водяне.

Від щирого серця вітаємо з ювілеєм дорогу, любиму матусю Євдокію Олексіївну ГРИВУ з днем народження!

Поздравляем с днем рожденья,
Светлым праздником весенним,
Так как празднуем его
Мы один раз в год всего.
И в честь праздника такого
Мы тебе желаем снова:
И здоровья, и любви,
И улыбок, и весны.
Пусть сбудутся твои желанья,
Грустить не будешь никогда,
И луч любви, очарованья
Останется с тобою навсегда!

З повагою діти та друзі.

Висловлюємо щиру вдячність за допомогу в організації поховання нашого дорогого батька, дідуся Івана Павловича Іщенка родинам Гусаків, Трипадушів, Кияшків, Світлані Михайлівні Грибовій, Світлані Іванівні Вибрик.

Крім того, висловлюємо подяку фельдшеру Чечеліївського ФАП Оксані Володимирівні Іщенко, за те, що до останньої хвилини боролася за життя дорогої нам людини.

Сім’я Іщенків.
с. Малинівка.