Спортивні новини

Триває підготовка обох наших команд до офіційних ігор Чемпіонату України, відновлення яких очікуємо вже за тиждень.

Мабуть, найсерйознішим випробуванням нинішнього підготовчого циклу став контрольний поєдинок нашої першої команди з рівненським «Вересом» - одним із лідерів нинішньої першості.

Взагалі-то історія зустрічей «Інгульця» з рівнянами складалася поки що на користь спортсменів із цього західноукраїнського міста. Хоча й розпочав «Інгулець» своє знайомство з «Вересом» красивою і видовищною перемогою з рахунком 3:1 (голи в тому матчі у нашій команді забивали Віталій Колесніков, Олександр Мішуренко та Ілля Ходуля – було це в другому домашньому турі дебютного для «Інгульця» сезону в професійній футбольній лізі), однак після того «Верес» баланс наших очних протистоянь обернув на свою користь. У матчі-відповіді що відбувся навесні 2016 року на рівненському стадіоні «Авангард», рівняни перемогли з рахунком 2:0, а ще за півроку, вже в рамках чемпіонату Першої ліги, на тому ж стадіоні розгромили «Інгулець» з рахунком 4:0. Отож у нас з «Вересом» склалися непрості взаємини. І ось на тренувальній базі в Закарпатті два принципових суперники зуст-рілися знову. І, певне, па-м’ятаючи ті уроки, що наші команди почергово дали одна одній, цього разу зустріч проходила як ніколи обережно, гравці, в першу чергу, приділяли увагу захисним порядкам, небезпечні моменти як біля одних, так і біля інших воріт можна було перерахувати на пальцях однієї руки. Тож гра завершилася з рахунком 0:0, що, власне, для нас є досить пристойним результатом. Хоча, говоритимемо відверто – навряд чи тренери обох команд цього разу виклали перед суперником усі свої козирі, адже вже двадцять другого квітня в Петровому ці команди мають знову зійтися, і цього разу вже в офі-ційному двобої. От там, здається, вже не буде жодних таємниць – обидві команди покажуть, хто й на що здатний. Ми ж, звичайно, віритимемо в успіх саме нашої команди, тож щиро бажаємо їй вирівняти загальний баланс.

А ось товариський матч «Інгульця» з краматорським «Авангардом», який ми анонсували в ході закарпатського циклу підготовки – не відбувся. З’ясувалося, що «Авангард», який першу частину свого тренувального збору провів у селі Копили, на заміській тренувальній базі ФК «Полтава» (там, де «Інгулець» нещодавно зіграв у турнірі на Кубок Пожечевського), виявився дуже задоволеним тими умовами, які клуб отримав на Полтавщині, відтак вирішив і другу частину збору провести там, відмовившись, як планувалося раніше, від поїздки на Закарпаття. Втім, «Інгулець» на заміну краматорцям знайшов для спарингу іншого – не менш гідного партнера. Ним стала молодіжка одного з грандів вітчизняного футболу – донецького «Шахтаря» (команда U-19). Що цікаво, перед юними вихованцями славетного клубу напередодні капітулювали інші представники Першої ліги – команда «Буковина», поступившись гірникам з рахунком 2:3. А «Інгулець», до нашої загальної втіхи, зумів здолати донеччан з рахунком 2:1 (голи в нашій команді забивали Олександр Мішуренко та потенційний новачок, який зараз перебуває на перегляді). При цьому ще слід зазначити, що своїми майже стовідсотковими нагодами не скористалися Антон Шарко, Руслан Нікулін, той же Олександр Мішуренко міг забивати ще двічі. Щоправда, кілька разів небезпечно загрожували ворогам «Інгульця» й гравці «Шахтаря». І все ж «Інгулець» був значно переконливішим у цій грі, тож і перемогу його вважатимемо заслуженою.

Уже наступний свій спаринг «Інгулець» провів ще з однією аматорською командою із Закарпаття – ФК «Севлюш» з міста Виноградово.

Цей поєдинок відбувся за якимось майже детективним сценарієм. В усякому разі, саме таке спало на думку, коли дізналися, як відбувалися події на полі. Уже на 30-й хвилині гри «Інгулець» вів у рахунку з переконливою, як тоді здавалося, перевагою 3:0. І ось, уявіть собі, - за якихось три хвилини «Севлюш» зумів зрівняти рахунок. Як саме це сталося – можна лише здогадуватися. Можливо, згодом в Інтернеті з’являться відеофрагменти цієї гри, які дещо проллють світло на те, що ж там відбулося насправді. Однак сухі цифри статистики свідчать, що на 34-й хвилині гри рахунок був уже 3:3. Щоправда, до кінця першого тайму «Інгулець», завдяки влучному «пострілу» Богдана Боровського, знову вийшов уперед – 4:3. А другий тайм остаточно розставив усе на свої місця. «Інгулець» відправив у ворота «Севлюша» ще шість «сухих» м’ячів, остаточно розвіявши усі сумніви щодо своєї безумовної переваги у класі. Отож фінальний свисток засвідчив розгром закарпатської команди з підсумковим рахунком 10:3.

Вже на момент підготовки цього номера до друку «Інгулець» проведе ще один зі спарингів: цього разу опонентами петрівчан виступлять їх партнери по виступах в чемпіонатах Першої ліги та ще й «сусіди» по місцю в турнірній таблиці – футболісти чернівецької «Буковини». Тож побажаймо успіхів нашим хлопцям і, сподіватимемося, що вони й цього разу зуміють виступити достойно.

А тим часом, після не зовсім вдалого виступу в Кубку Придніпров’я 2017, дещо реабілітувався перед своїми прихильниками “Інгулець 2», здолавши в товариському матчі сусідів з Кривого Рогу – команду «Гірник». Рахунок цієї зустрічі 3:2 на користь нашої команди. Причому, цього разу саме гравці нашої команди порадували неабиякою результативністю: окрім трьох м’ячів у ворота криворіжців (голи на рахунку Павла Бесараба, Андрія Глущенка та Андрія Дурди), вони забили ще й красень-гол (точніше – автогол) у власні ворота. Якщо врахувати, що й єдиним автором голу гостей у ворота «Інгульця-2» став Ігор Бука, який ще минулого сезону виходив на поле у футболці «Інгульця», то можемо порадіти за усіх наших вихованців – як нинішніх, так і колишніх. Це жарт, звичайно, але добре, що усе завершилося втішним для нас підсумковим результатом, хоча, як бачимо, проблеми в обороні поки що залишаються.

До речі, повертаючись до Кубку Придніпров’я, зазначимо, що цього року його володарем стала ФК «Петриківка» - команда, якій «Інгулець-2» поступився на груповому етапі з рахунком 0:1. У фінальному поєдинку петриківці лише за серією післяматчевих пенальті з рахунком 8:7 (основний час переможця не виявив – 0:0) здолали іншого кривдника «Інгульця-2» - команду ВПК «Агро».
А вже цієї суботи «Інгулець-2» в Горішніх Плавнях в товариському спарингу зустрінеться з командою «Гірник-Спорт» - представником Першої ліги. Очевидно, перед стартом офі-ційного сезону це буде найсерйозніший іспит готовності. Тож побажаємо обом нашим командам удачі і хорошої змістовної гри.

Володимир Кіфенко.