Велелюдним виявився захід, присвячений 65-річчю з дня народження Григорія Москальця, який організували його колеги – освітяни. Привітати ювіляра прийшли очільники району Сергій Завалій, Тамара Сакара і Тетяна Панета, керівники навчальних закладів району і гості – голова обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Світлана Скалько, голова райкому профспілки працівників освіти Маловисківського району Валерій Барановський, пізніше прибули начальники відділів освіти Долинського та Устинівського районів Оксана Гадірова та Алла Семенюк.
Розпочався захід з демонстрації цікавого слайд-фільму про життєвий і трудовий шлях ювіляра. На його адресу пролунало багато теплих слів. Григорія Леонідовича, визнаючи його беззаперечний професіоналізм, назвали міністром освіти району, професором освітянських наук. Ці неофіційні звання цілком відповідають дійсності, бо ж, як зазначила С.Скалько, школа повинна йти хоч на крок попереду суспільства, а Григорій Леонідович завжди був серед тих, хто йде на крок попереду освітянських як теорії, так і практики.

Були серед поздоровлень і жартівливі, і музичні.

Зі словом-відповіддю виступив і ювіляр, висловивши слова вдячності долі за те, що зустрів на своєму життєвому шляху багато хороших, добрих людей, професіоналів, які щедро ділилися з ним досві-дом, підтримували у хвилини випробувань. Метою його діяльності завжди була висока якість і результативність освітянських послуг, тому цінує креативність, творчий підхід до роботи. Саме такими якостями відзначаються більшість педагогічних колективів і окремих працівників, тому Г.Москалець вважає, що освітяни району – це єдина, згуртована команда, якій під силу успішне виконання завдання піднесення галузі на сучасний рівень.

Слід зазначити, що червоною ниткою через всі поздоровлення проходила думка, що ювіляр сповнений сил і натхнення на подальші звершення, має плани і задумки, які необхідно обов”язково втілити в життя. Тож бажали, крім здоров’я і особистого щастя, успіхів у роботі, висловлювали переконання, що він ще довго використовуватиме свій багатий досвід задля розвитку освітянської галузі ра-йону.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімках: Г.Москальця вітають очільники району і гості з Долинської та Устинівки.