Березень - перший місяць весни, коли народжується все прекрасне: оживають луки, ліси, поля, вся наша барвиста земля, з’являються дзвінкі краплинки і перші квіти, зігріті сонячними променями. Разом з весною приходить і Міжнародний жіночий день 8 Березня - це свято найкрасивішої, найелегантнішої, найдобрішої, найніжнішої половини людства - матусь і бабусь.

Протягом тижня наші кореспонденти побували в районних освітніх закладах та Петрівській музичній школі, де діти вітали своїх мам, бабусь, сестричок, вчителів та вихователів з чудовим Жіночим святом. Всі святкові ранки відвідала і «Весна» з яскравими квітами, подарувала весняний настрій всім присутнім. Кожен учень та вихованець підготував своїм найдорожчим людям подарунок у вигляді власноруч виготовленої листівки, пісні, вірша чи танцю. Свята проводились яскраво оформлених у музичних та актових залах. Батьки та вчителі організували дітям сценічні костюми, які вражали своєю вишуканістю, різноманітністю та яскравістю.

Діти з радістю розповідали вірші, весело співали пісні, артистично виконували жартівливі сценки, читали молитви для своїх найрідніших, майстерно танцювали, а учні Петрівської музичної школи демонстрували віртуозне володіння музичними інструментами та артистичне уміння виступів у хореографічних постановках, чим дуже приємно вразили своїх батьків.

Гарний святковий настрій надовго залишиться в пам’яті дітей та їхніх рідних.

  

Олена Приходкова.

На знімках: у дитячому садочку «Рудана»; початкова школа; вокальний ансамбль «Нотка» з піснею «Веселі жабки»; Кирило Пушка виконав на баяні «Пісня про рушник»; дитячий хор «Барвінок».