Для того, щоб своєчасно надати допомогу нашим землякам і допомогти вирішити проблеми, які склалися у них за останній період, днями в районній державній адміністрації зібралося засідання Центру надання допомоги учасникам антитерористичної операції. Її провела перший заступник голови рай-держадміністрації Тетяна Панета під керівництвом голови районної державної адміністрації Сергія Завалія та за участі голови районної ради Тамари Сакари.

Обговорення питань першої необхідності зібрали за круглим столом актив громадської організації учасників АТО «Захисник Петрівщини» - Сергія Мазуренка, Геннадія Гавелю, Миколу Байдіна, Івана Гейка, Сергія Проценка з координаторами Центру і керівниками структурних підрозділів РДА та територіальних органів міністерств і відомств району.

Кожний у своєму житті виконує якусь свою роботу. Загалом виходить, що ми всі працюємо для суспільства, і в нашій діяльності відбувається так званий взаємний обмін результатами цієї праці - матеріальним чи інтелектуальним продуктом. Найкращих працівників бачимо на районній Дошці пошани, яка в нещодавно оновленому вигляді з іменами і світлинами передовиків виробництва знаходиться в центрі нашого селища, біля будівлі районної ради.

Чудово, що завжди є люди, які постійно прагнуть кращого. Своєю роботою вони стимулюють суспільство до розвитку, знайомлять із перспективами на майбутнє. Саму ж Дошку пошани її упорядники та дизайнери гарно оформили прекрасним віршем нашого земляка Григорія Крячка. Він звеличує, надихає трударів і стимулює до самовідданої праці. Але, як виявилося, - не всіх. Днями на цій красі з’явилася велика дірка. Працівниками поліції було зафіксовано факт хуліганства та навмисного пошкодження державного майна. За даним випадком розпочалося слідство.

РОЗПОРЯДЖЕННЯ
голови Петрівської районної державної адміністрації Кіровоградської області

від «16» лютого 2017 року № 51–р

Про нову редакцію графіка особистого прийому громадян керівництвом Петрівської районної державної адміністрації

Відповідно до статей 6, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та у зв’язку з кадровими змінами, що відбулися в районній державній адміністрації:
1. Затвердити графік особистого прийому громадян керівництвом Петрівської районної державної адміністрації у новій редакції (додається).
2. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови Петрівської районної державної адміністрації від 11 травня 2016 року № 145-р «Про нову редакцію графіка особистого прийому громадян керівництвом Петрівської районної державної адміністрації».
3. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на керівника апарату районної державної адмі-ністрації О.О. Семехову.

Голова районної державної адміністрації С.ЗАВАЛІЙ

ЗАТВЕРДЖЕНО
Розпорядження голови
Петрівської райдержадміністрації

16 лютого 2017 № 51-р

ГРАФІК
особистого прийому громадян керівництвом Петрівської районної державної адміністрації

щомісячні дні прийому
Прийом проводиться з 10 до 12 години

Посада, прізвище, ім'я, по батькові керівника Особистий прийом Особистий виїзний прийом

Голова районної державної адміністрації

ЗАВАЛІЙ Сергій Володимирович

1-а і 3-я середа 2-а і 4-а середа

Перший заступник голови районної державної адміністрації

ПАНЕТА Тетяна Григорівна

1-й і 3-й вівторок 2-й і 3-й вівторок

Керівник апарату районної державної адміністрації

СЕМЕХОВА Ольга Олексіївна

2-й і 4-й четвер 1-й і 3-й четвер

 

Виїзні прийоми проводяться за окремим графіком

Очільник Кіровоградської області Сергій Кузьменко посів третє місце у рейтингу голів ОДА, складеному Комітетом виборців України (КВУ). Оцінювали об’єктивні показники соціально-економічного розвитку регіонів за минулий рік та опитували місцевих експертів.

У повідомленні організації зазначається, що Кіровоградщина стала 2-ою за зростанням промисловості і 6-ою – за розвитком сільського господарства. Область також друга за збільшенням капітальних інвестицій. Доходи місцевих бюджетів збільшилися із 2,5 тис. грн. на одну особу населення у 2015 році до 3,7 тис. грн. – у 2016-му. Серед успіхів експерти також відзначили проведення декомунізації.

Війна – це коли за інтереси інших
гинуть зовсім безневинні люди
Вінстон Черчіль

Найстрашніше і найбезглуздіше явище у світі – це війна. По всій Україні до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 28-ої річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан проходили урочисті заходи. Жителі Нового Стародуба не залишилися осторонь цієї дати і взяли участь у заходах, приурочених до цієї події. Таким чином засвідчили повагу суспільства до тих, хто ризикував своїм життям та здоров’ям, виконуючи свій службовий обов’язок далеко за межами України.

У приміщенні сільської бібліотеки було організовано газетно-журнальну експозицію «Чужа війна: Афганістан - то біль і смуток, чиєсь обірване життя», де були представлені книги, фотоматеріали, статті, присвячені афганській війні. Основна мета такої виставки - вшанування пам’яті воїнів, донесення до читачів історичної правди про війну та її героїв.

Спільнота людей постійно наповнює оточуючий світ новинками в галузі науки. Відкриття новизни зумовлене виникненням та розвитком сучасних технологій. Адже ми постійно рухаємося вперед. А це означає, що і наші думки теж мають бути наповнені змінами, збагачуватись сучасними ідеями. Ці оновлення у соціальному оточенні мають транслюватися і в людській свідомості. І трансформатором новітніх ідей має бути вчитель. Адже саме він отримав природний дар – вчити людей, доносити їм зерно істини. Щоб це зерно дало гарний врожай, його потрібно виплекати з дитячих років. З дитячого садка та початкової школи, де закладається фундамент знань.

«Я весь час звертаю увагу вчителів на те, що ми живемо в новому столітті. Це інше покоління дітей, яке по-іншому сприймає інформацію. Ми теж мусимо мінятися. Неможливо навчати сучасних дітей так, як навчали нас», - наголосила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Можна деякий час обманювати багатьох,
можна тривалий час обманювати декого,
але не можна весь час обманювати всіх.
Авраам Лінкольн.

Вже понад чвертка століття минула з тих пір, коли Україна здобула незалежність, та у наших головах все ще збері-гається інерція байдужості до своєї історії, свого минулого. Таке собі гуманітарне хуторянство, сповите совковим анахронізмом. Бо тривалий час нас харчували викривленими, спотвореними фактами, вигідними радянській чи російській ідеологічній машині, а деякі з них взагалі замовчувалися , або приховувались. Та найстрашніше те, що від дитсадка й до вишівського диплома, включно, “ втиралися” ідеї й висновки, котрі плекала Москва для маніпуляцій. Під такими довбодятлами й зараз нидіє, коричневіє й тупіє наш агресивний північний сусід. Проти цієї російської отрути нам все ще потрібна детоксикація. Та, мабуть, на те й вовк, щоб вівці не дрімали. Бо ми ще вівці.

Господарі повинні особливу увагу приділити обрізці молодих дерев.

Обрізку молодих дерев, крона яких не вийшла з заданих розмірів, починають з відокремлення центрального провідника і визначення числа і місця розташування основних гілок. Після цього ґрунтовно проріджують крону.

У першу чергу видаляють гілки сухі, поламані, щуплі зі слабко обростаючими плодовими утвореннями. Якщо цього виявиться недостатньо, видаляють кілька сильних здорових гілок. Потім проводять підпорядкування основних гілок, що залишилися, між собою і підпорядкування їх провідникові.

При обрізці загущених дерев не треба прагнути до створення ідеального порядку відразу, оскільки для цього може знадобитися дуже сильна обрізка. У результаті дерево може різко послабитися чи відповідною реакцією буде сильне вовчкування.

Володимир Оненко, газета «Присадибне і дачне господарство»

При слабкому підмерзанні дерев проводять обрізування в звичайний термін з дотриманням загальних правил.

Необхідне виправлення можна зробити в наступному році чи влітку, якщо виявляться всихаючі гілки чи їхні частини.

Цілком вимерзлі гілки вирізують на кільце, а якщо підмерзла тільки верхня частина, — до здорової деревини При середньому ступені підмерзання гілки укорочують сильніше, ніж треба було б при обрізуванні здорових дерев.

Садівники повинні сповна використовувати можливості і такого такого способу догляду за садом, як виламування пагонів.

Пагони виламуються в тих випадках, коли, наприклад, після сильної обрізки, спрямованої на зниження чи омолодження крони, виростає дуже багато пагонів. Надалі вони розвиваються в гілці, крона сильно загущується, і пагони приходиться вирізувати.

Щоб попередити даремну витрату запасних речовин та продуктів фотосинтезу й істотно зменшити зусилля і витрати часу на обрізку, пагони виламують, коли їхня довжина складає 7—10 сантиметрів і вони ще не одеревеніли.

Виламують пагони разом з п’ятою — шматочком деревини біля основи. Рани заростають швидко. Залишені пагони сильніше ростуть.

З повторною появою пагонів виломку варто повторити.

Володимир Оненко, газета «Присадибне і дачне господарство»

Великих клопотів садівникам завдають пошкодження дерев, зокрема їх ран.Тому рани, що утворились на штамбі, скелетних гілках, необхідно зразу ж після виявлення зачистити до здорової живої кори і замазати садовим варом або масляною фарбою на натуральній оліфі зеленого чи сірого кольору.

Немає ні того, ні другого? У такому випадку потрібно замазати рану жирною глиною, змішаною із коров’яком, і зверху обв’язати тканиною.

Трапляється, що рана утворилася від обгризання кори зайцями і на її поверхні є залишки камбію. Його видаляти не слід, оскільки у цих місцях може знову утворитися кора.

Обрізання винограду необхідно робити правильно. Зрізи повинні бути гладенькі і чисті.

Щока секатора, що ріже, має бути звернена до частини, що залишається.

Сучки заміщення потрібно розташовувати завжди нижче плодових стрілок і з зовнішньої сторони плодової ланки чи рукава, убік ряду. При дотриманні цього правила рани будуть розташовуватися з однієї сторони.

Плодові лози варто залишати вище сучка заміщення і з внутрішньої сторони плодової ланки чи рукава.

На однолітніх пагонах зріз краще робити через вузол, щоб забезпечити кращі умови для розвитку верхнього вічка.

З метою протипожежної пропаганди та висвітлення організаційних питань, що стосуються пожежно-рятувальної служби, 20 лютого 2017 року, з 10 до 11.30 години, відбулась «пряма телефонна лінія» з начальником Петрівського РС У ДСНС у Кіровоградській області Малютою Володимиром Васильовичем.

За даний проміжок часу було прийнято 7 телефонних дзвінків, та не дивлячись на те, що час вийшов, громадяни продовжували телефонувати та отримувати відповіді на запитання і консультації.
Головними питаннями дня були: вимоги до працевлаштування в підрозділи ДСНС та чи потрібно платити за виїзд пожежної охорони.

Володимир Васильович вже вкотре наголосив на тому, що виїзд на пожежу та надзвичайну ситуацію пожежно-рятувальної служби безкоштовний! А для того, щоб стати одним з рятувальників, потрібно бути добре фізично розвиненим, мати середню спеціальну освіту, а за більш детальною інформацією звернутись безпосередньо до пожежно-рятувального підрозділу.

Андрій Бочаров, провідний інспектор Петрівського РС У ДСНС в області

105,5 FM
Радіо «Голос Петрівщини» - офіційний мовник району!

Понеділок, середа, п'ятниця Вівторок, четвер
6:45 - 8:00
8:30 - 9:00
9:30 - 10:00
14:00 - 15:00
8:30 - 9:00
9:30 - 10:00

Шановні петрівчани!

Якщо ви бажаєте слухати програми районного радіо, бути в центрі подій - придбайте приймач, налаштуйте його на хвилю 105,5МГц.

На хвилі 105,5 Радіо «Голос Петрівщини»: новини району, області, всієї України.

Радіо «Голос Петрівщини» запрошує до співпраці:
Музичні вітання з Днем народження, ювілеєм, інформаційні послуги, тематичні програми на замовлення.
Реклама на радіо! Оперативно, ефективно, недорого!

Шановні рекламодавці, зверніть увагу!
Вашу рекламу почують не тільки в нашому, а й в сусідніх районах!
Наша адреса: смт Петрове, вул. Центральна,1
Тел. 9-77-63