Кожний у своєму житті виконує якусь свою роботу. Загалом виходить, що ми всі працюємо для суспільства, і в нашій діяльності відбувається так званий взаємний обмін результатами цієї праці - матеріальним чи інтелектуальним продуктом. Найкращих працівників бачимо на районній Дошці пошани, яка в нещодавно оновленому вигляді з іменами і світлинами передовиків виробництва знаходиться в центрі нашого селища, біля будівлі районної ради.

Чудово, що завжди є люди, які постійно прагнуть кращого. Своєю роботою вони стимулюють суспільство до розвитку, знайомлять із перспективами на майбутнє. Саму ж Дошку пошани її упорядники та дизайнери гарно оформили прекрасним віршем нашого земляка Григорія Крячка. Він звеличує, надихає трударів і стимулює до самовідданої праці. Але, як виявилося, - не всіх. Днями на цій красі з’явилася велика дірка. Працівниками поліції було зафіксовано факт хуліганства та навмисного пошкодження державного майна. За даним випадком розпочалося слідство.

Не залишимо поза увагою і ми цей черговий акт вандалізму. У здорової, нормальної людини не вкладається в голові, для чого руйнувати? Звичайно ж, для цього академії закінчувати не потрібно. А, можливо, краще було щось корисне зробити самому? Принести на виставку народних умільців свій витвір мистецтва, який з роками став би гордістю району і знаходився бу районному музеї мистецтв? Адже всі люди по-своєму талановиті, не треба соромитися зробити щось власними руками. Це набагато краще, ніж нищити чиюсь роботу, ганьбити своїх батьків, які не навчили дітей жити в цивілізованому суспільстві.

Людей звеличує праця - улюблена, кропітка, інколи - дуже важка. У оселях ми покращуємо умови відпочинку після роботи, а хтось тим часом створює кращі умови для нашого життя. Давайте покращувати наше селище разом, бо нам у ньому жити, цінувати і примножувати те, що вже зроблене до нас.

Олена Приходкова.