орелШановні жителі Кіровоградщини!

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, оскільки саме тридцять років тому державною комісією був прийнятий в експлуатацію комплекс захисних споруд (саркофаг) над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС. У ліквідації катастрофи на ЧАЕС брали участь понад 650000 людей з усіх пострадянських республік. Прямим обов’язком людства, кожного громадянина, громадських організацій та влади є допомога ветеранам, учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, їхнім родинам.
Для нас, мешканців України, на території якої сталася сумнозвісна трагедія, цей день є особливо болючим. Кращі з кращих віддали власне здоров’я і життя, аби захистити наше з вами майбутнє, уберегти своїх дітей від затьмареного радіаційними хмарами неба.
Дорогі захисники України, незважаючи на те, що з кожним роком ми віддаляємось у часі від тієї страшної події, наші серця ніколи не забудуть вашої самопожертви. Від імені депутатського корпусу Кіровоградської обласної ради бажаю вам міцного здоров’я, енергійності, наснаги і непохитної віри у світле майбутнє.

З повагою голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

* * *

Шановні жителі району!

Чорнобиль залишив незагоєну рану на землі України і серці її народу.
Сьогодні ми вшановуємо пам’ять всіх героїв, хто віддав своє життя, ліквідуючи трагедію, усіх, хто з честю виконав свій громадський обов’язок перед народом і людьми.
Переконані, що наші серця ніколи не збідніють на вдячність та чуйність, на гуманізм і доброчинність у ставленні до рятівників сучасної цивілізації. Схиляємо голову перед вашою мужністю, почуттям обов’язку та відданості Україні.
Від усього серця зичимо вам, вашим рідним і близьким доброго здоров’я, щастя, достатку родинного затишку та благополуччя.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Тамара Сакара, голова районної ради

Шановні судді та працівники судів!

Від імені Кіровоградської обласної ради щиро вітаю вас із професійним святом – Днем працівників суду, що відзначається щорічно 15 грудня.
Свідченням великого значення і високого статусу судової гілки влади у суспільстві слугують положення Конституції України, адже суд – це єдиний демократичний механізм вирішення конфліктів та захисту прав і свобод громадян, що підкоряється тільки Закону. Реалізація конституційних засад судочинства, наближення його до світових та європейських стандартів є пріоритетом нашої молодої держави.
Відкритість у прийнятті рішень та налагодження співпраці з місцевими органами влади сприяють поверненню довіри до суду.
Переконаний, що суддівський склад Кіровоградщини докладатиме максимум зусиль задля зміцнення демократичних засад судочинства, забезпечення неупереджених, незалежних і справедливих судових рішень, які виносяться іменем держави.
З нагоди професійного свята щиро бажаємо суддям і працівникам судів нашого краю вірного служіння ідеалам добра і справедливості, енергії і наснаги, міцного здоров’я і родинного затишку.

З повагою голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко

* * *

Шановні судді та працівники судів!

Прийміть щирі вітання з нагоди професійного свята – Дня працівників суду!
Ваша діяльність має надзвичайно важливе значення в утвердженні принципу верховенства права. Неупереджене, незалежне і справедливе правосуддя – запорука суспільної злагоди, довіри громадян до влади.
Нехай ваш професіоналізм, відповідальність і об’єк-тивність у прийнятті рішень, щоденне чесне служіння Закону піднімають авторитет вітчизняної судової системи.
Бажаю усім відмінного здоров’я, наснаги, добробуту і гармонії в особистому житті!

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Тамара Сакара, голова районної ради

* * *


Шановні колеги - судді та працівники апарату Петрівського районного суду Кіровоградської області!

Від усієї душі вітаємо вас з професійним святом!
З нагоди свята прийміть щиру вдячність за високе служіння обраній справі, невтомний творчий пошук, самовідданість, добро і щедрість душі. Впевнені, що ви й надалі докладатимете зусиль задля утвердження заможної, духовно багатої України.
Нехай у вас завжди буде достатньо сил і бадьорості, гарного настрою та наполегливості для досягнення поставлених завдань.

Юлія Шаєнко, голова суду

Любов Дашковська, керівник апарату суду

Виктор СикунДень первый. 25 декабря 1986 года на станции побывал спецфотокор газеты «Правда» и попросил предоставить возможность сделать фотографию развалин реактора, скрытых САРКОФАГОМ. На отметке +63 м были  предусмотрены смотровые окна, оборудованные специальным рентгеновским стеклом. Оно позволяло смотреть всего 20 с из-за высокого уровня радиации - более 20 рентген. Увиденное, а затем напечатанное фото в газете повергло в шок всех руководителей стройки и партноменклатуру. Под  кровлей находился слой снега, толщиной  более 0.5м. Из этого следовало, что саркофаг не стал герметичной конструкцией для радиоактивной пыли, как это везде сообщалось. А газету  распространяли в 186 стран мира,  во все посольства СССР. Разразился скандал. Было принято самое простое решение  - ликвидировать смотровые окна и одновременно понизить уровень радиации в 100 раз. Для этого поручили выложить  защитную стенку из специальных блоков с добавлением в бетон свинцовой дроби и листов свинца толщиной 10 мм.    Для этого на высоту 63м нужно было вручную поднять по винтовой лестнице больше 4000шт блоков весом до 60 кг каждый. Я в то время был начальником 13 района УС605 Минсредмаша СССР и имел в подчинении 3600 чел., из них - 1200 чел профессионалов из числа военных строителей. Поставив боевую задачу перед ротой солдат,  задал вопрос: «Приказ понятен?  Приступить к выполнению». В ответ - ропот недовольства из-за невыполнимости задачи .Вес блоков был равен весу некоторых солдат,  и его невозможно в принципе донести на такую высоту. После команды «Смирно» был отдан приказ «Делай как я». Я сам взвалил на плечо блок, за мной такой же блок-командир роты капитан В.Мирошниченко, а за ним  уже вся рота. Замыкал  группу подъема старшина роты. Подъем осуществлялся без остановки 34 мин, спуск - 16 и так 7 раз за смену. Моей первой мыслью было дойти и не оступиться. Приказ был выполнен.
День второй. Практически никто не знает (кроме тех, кто был в этот день во 2-ю смену на станции, и то - без деталей), что произошло 25января на ЧАЭС

голови Петрівської районної ради Кіровоградської області
від 12 грудня 2016 року № 58 - р

Про скликання тринадцятої сесії районної ради сьомого скликання

Відповідно до пункту 1 частини 6, частини 7 статті 55, частини 8 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», п.2.4 розділу ІІ, пункту 13.6 розділу ХІІІ Регламенту Петрівської районної ради сьомого скликання:
1. Скликати тринадцяту сесію районної ради сьомого скликання 23 грудня 2016 року на 10.00 годину в сесійній залі районної ради за адресою: смт Петрове вул. Святкова, 20.
2. На обговорення винести наступні питання:
2.1.Про районний бюджет на 2017 рік.
2.2.Про програму економічного і соціального розвитку Петрівського району на 2017 рік.
2.3.Про припинення юридичної особи публічного права «Водянська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» в результаті ліквідації.
2.4.Про затвердження технічної документації по нормативній грошовій оцінці земельної ділянки, шляхом продажу права оренди Кіровоградської регіональної філії державного підприємства «Центр державного земельного кадастру».
2.5. Про витрати на утримання районної ради та її виконавчого апарату на 2017 рік.
3. На сесію районної ради запрошуються депутати районної ради, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, керівники територіальних органів, управлінь, розташованих на території району, голови територіальних громад, засоби масової інформації.

Голова районної ради Тамара Сакара

Петрівська районна державна адміністрація повідомляє про оприлюднення проекту детального плану території земельної ділянки для потреб, пов’язаних з користуванням надрами, та початок процедури громадських слухань щодо врахування інтересів громадськості під час розроблення містобудівної документації. Замовником є Петрівська районна державна адміністрація, виконавець – Приватне підприємство «СЕРВІСІНВЕСТ». Підставою для розроблення є розпорядження голови райдержадміністрації від 25 листопада 2016 року №413-р «Про розроблення детального плану території земельної ділянки».
Мета проекту детального плану – використання земельної ділянки на території Зеленської сільської ради, де розвивається розробка Артемівського родовища магнетитових залізистих кварцитів. Також проводиться визначення і обґрунтування можливості будівництва та відсипки 2-гої черги автомобільного відвалу «Західний» кар’єру № 4 Артемівського родовища та встановлення заходів по мінімізації техногенного впливу об’єкту гірничорудної промисловості на навколишнє середовище Приватного Акціонерного Товариства «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат». Загальна площа території проектування в межах детального плану території складає 115 га (земельна ділянка №1 кадастр№3524981900:02:000:9059 площа 72,1394га; Ділянка №2 площа 43 га). Існуючі громадські та господарські будівлі на ділянці відсутні. Територія, щодо якої здійснюється детальне планування, належить за своїм функціональним призначенням до промислових (виробничих). З проектом містобудівної документації  можна ознайомитися в приміщенні районної ради за адресою: смт Петрове, вулиця Святкова, 20, кабінет 106, відділ містобудування, ар-хітектури та житлово-комунального господарства Петрівської районної державної адміністрації або на офіційній сторінці Петрівської райдержадміністрації. Особисто ознайомитися з матеріалами документації можна в  усі дні, крім суботи та неділі, з 9 до 17 години, телефон для довідок 9-62-80. Зауваження та пропозиції до проекту приймаються відповідальним за проведення слухань - відділом містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства з дня опублікування повідомлення та до 16 січня 2017 року. Пропозиції (зауваження) подаються відповідно до чинного законодавства у письмовому вигляді із зазначенням прізвища, ім’я та по батькові, місця проживання, особистим підписом і повинні містити обґрунтування з урахуванням вимог чинного законодавства, будівельних норм, державних стандартів та правил.

зліва направо Анатолій Кримський, Юрій Каплан«Не хлібом єдиним живе людина», - ці слова з Біблії, що стали крилатою фразою, говорять про те, що людині для щастя мало лише матеріального благополуччя: духовні потреби для неї не менш важливі.
Формуванню особистості, її культурному розвитку сприяє мистецтво, що приносить яскравість у життя. Саме завдяки мистецтву людина може поділитися з іншими своїми почуттями та баченням світу.
Мистецтво присутнє у нашому повсякденному житті: у картинах природи, у букеті подарованих квітів, у кулінарії, у дизайні одягу, меблів, посуду тощо. Краса мистецтва дарує особливий настрій.
Оновленню духовного життя суспільства сприяло створення творчих спілок. Як показник демократизації сучасного суспільства, в Україні почали засновуватися нові організації, однією з яких стала Всеукраїнська творча спілка «Конгрес літераторів України» (ВТС КЛУ). Саме літераторів, тому що КЛУ об’єднує авторів не тільки художніх, а і науково-популярних, публіцистичних, краєзнавчих творів – усіх, хто працює над словом. Головне, щоб творчість несла в собі позитивний заряд, духовне світло та майстерність.
Організація «Конгрес літераторів України» була заснована Юрієм Григоровичем Капланом.

«Благослови, мати»Сьогодні, як і в інші епохи, ми щиро захоплюємось творчими, обдарованими, талановитими особистостями, особливо дітьми. Мабуть, кожному з нас доводилося бачити маленького скрипаля, який насилу перебирає дитячими пальчиками тугі струни інструмента, юного художника, який своїм поглядом ладен охопити весь світ і змалювати його неземними фарбами, або чути божественний голос юної особистості, що з такою любов’ю передає нам усі звуки мелодій світу.
Пам’ятаємо: Тарас Шевченко змалку любив малювати, пізніше – почав писати вірші у власно зроблені розмальовані книжечки, Ньютон і Едісон захоплювалися з раннього віку виготовлянням різних млинів і двигунів. Це був прояв їхньої творчості.
І як же добре, що в наш сучасний час ми даємо можливість проявляти дітям свою особисту творчість у позашкільній освіті. Адже позашкілля – це завжди творчість, це розвиток особистості, а основа позашкілля – підготовка дитини до активного дорослого життя.
І тому важливу роль у формуванні творчої особистості відіграє особистість педагога, керівника гуртка. Керівник гуртка – особлива людина. Його творчий потенціал – реальний шлях до успіху. Всі ми такі різні, але безмежно закохані у свою справу. Кажуть, що успіх приходить до того, хто робить справу, яку найбільше любить.

Шановні жителі та гості району!

Незабаром розпочинаються Новорічні та Різдвяні свята. Саме їх з нетерпінням очікують як діти, так і дорослі. Бенгальські вогники, серпантин, запах хвої, передчуття чогось нового. Довкола царює атмосфера радості та гарного настрою. Здавалося б, ніщо не може віщувати ніякої біди, проте навіть одна помилка чи секундний недогляд може не лише зіпсувати настрій, а й позбавити вас даху над головою, а також здоров’я та життя. Тож, аби горе не постукало до вашої оселі, не забувайте прості істини правил пожежної безпеки, і тоді ваш домашній затишок буде збережено.
Основним атрибутом новорічних свят є ялинка, до речі, при її встановленні необхідно суворо дотримуватися правил пожежної безпеки. Це зрозуміло, адже найменша необережність при влаштуванні електрогірлянди або застосування джерел відкритого вогню (свічок), розпалювання бенгальських вогнів у приміщеннях, де встановлена новорічна красуня, можуть призвести до пожежі. До цього слід додати, що часто-густо ялинки прикрашають ще й легкозаймистими іграшками, а це значно ускладнює пожежонебезпечну ситуацію.
Пам’ятайте, що використання піротех-ніки, особливо несертифікованої, може викликати страшні наслідки, які, скоріше за все, призведуть до каліцтва або навіть до смерті.

Наприкінці листопада в управлінні соціального захисту населення районної державної адміністрації було проведено правопросвітницький захід для осіб, які приїхали із зони АТО. Захід проводився спільно з представником Петрівського бюро вторинної правової допомоги. Були висвітлені найактуальніші питання щодо прав і свобод внутрішньо переміщених осіб, деякі питання здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам, порядок оформлення та видачі до-відок внутрішньо переміщеним особам та їх облік в управлінні соціального захисту населення, а саме:
Поняття внутрішньо переміщеної особи
Внутрішньо переміщеною особою є громадянин України, іноземець або особа без громадянства, яка перебуває на території України на законних підставах та має право на постійне проживання в Україні, яку змусили залишити або покинути своє місце проживання у результаті або з метою уникнення негативних наслідків збройного конфлікту, тимчасової окупації, повсюдних проявів насильства, порушень прав людини та надзвичайних ситуацій природного чи техногенного характеру.

першокласники Петрівської музичної школиЦими днями її Величність Музика правила свій бал у Петрівській музичній школі! Чарівна сила мистецтва об’єднала шанувальників прекрасного. Найменших учнів посвячували в першокласники.
В актовій залі «музикалки» зібралися педагоги, їх вихованці, батьки та гості. Перші ряди – для почесних гостей святкової події: напрочуд гарних, одягнених у святкове українське вбрання і дуже урочистих! Адже їх, першачків,  прийняла у свою родину Петрівська музична школа! Муза ліричної поезії та музики Евтерпа незримо витала між глядачів. Ще мить – і під гучні оплески до зали завітав хор першокласників. Діти віршами та піснями щиро доводили, що їхня альма-матер – найкраща. Малюки вже подружилися з нотною грамотою, почали пізнавати складнощі гри на різних інструментах і готові йти далі стежками музичного мистецтва. Згодом вони аплодували директору закладу – Ірині Повалій, яка, за доброю традицією, гостинно усіх зустріла, побажавши, аби нива знань була врожайною.
Ну а вихованці школи та їх наставники подарували присутнім чудовий концерт. Учні фортепіанного відділу задали основний тон, вже незабаром простір заполонили ніжні звуки роялю, на зміну їм прийшли переливи баяна, а солістки порадували чудовим вокалом.
Музика полонила серця і душі учасників свята, надихала на добро і любов, на мир і порозуміння. Кожний номер ніс заряд позитивної енергії, дарував світлі думки й почуття.

Із розповіді одного знайомого мисливця

За вікнами пізня осінь. Ранок, ще зовсім темно. Збираюся на полювання. Ху, Господи! Тільки б по дорозі не зуст-ріти дівчину чи жінку. Якщо зустріну - все. Крах! Не вполюю нічого. Перевірено десятки разів. Поволі виходжу на дорогу. Ліхтарі на стовпах тьмяно освітлюють вулицю. Здається, нема нікого. Іду. Збираємось біля Третякового будинку. Ще далеченько. Минаю місток, базар, магазинчик «Петрович». На асфальт не виходжу, щоб не зустрітись з якою-небудь жіночкою. Йду по стежці між деревами вгору. Минаю будинок Павла Нероди, чую голоси мисливців, до Третяка – подати рукою.
І тут раптом з кущів жіночий голос: «Дядьку, а у вас закурити не буде?» Наче довбнею по голові ударили: «Не буде, - кричу, - не буде. Я не курящий». Все пропало, всі надії рухнули в одну мить. «І де ти, скотиняко, тут узялася? Якого дідька ти о п’ятій ранку сидиш у кущах? Тамую злість. Мовчки розвертаюся і чвалаю додому. Йти на полювання вже марно, тільки ноги вб’єш. На слідуючу неділю, планую собі, піду через балку, поза стадіоном. Може, потічок вже замерзне. І, не дай Боже, зустріну там яку-небудь бабу, - точно підстрелю.

Григорій Василів.

   Виконавчий комітет Водянської сільської ради проводить конкурс по наданню послуг з вивезення побутових відходів Інформація для учасників конкурсу:

1 Водянська сільська рада с. Водяне вул. Засядька, 22
2 Рішення сесії сільської ради № 59/7 від 11 жовтня 2016 року  
3 Водянська сільська рада, конкурс проводитиметься о 9:00 год, Гончаренко Оксана Анатоліївна, 9-46-22 (особа, з якою можна ознайомитись з умовами надання послуг з вивезення ТПВ)
4 Кваліфікаційні вимоги до учасників Наявність спеціалізованої техніки - 2 одиниці
Розрахунок економічно-обгрунтованого тарифу по послузі з вивизення ТПВ
Наявність та кількість працівників відповідної кваліфікації - 2 чол.
5 Збір відходів проводиться в с. Водяне (протяжністю 7,7 км), та с. Маловодяне (2 км)  
6 Характеристика об"єктів утворення побутових відходів за джерелами утворення 

с. Водяне - 111 житлових будинків, де проживає 276 чол.

с. Маловодяне - 27 житлових будинків, де проживають 68 чол.

В с. Водяне відсутнє центральне опалення та газопостачання.

В с. Маловодяне відсутнє центральне опалення, водо- та газопостачання. 

Під"їзні шляхи асфальтовані. Контейнерні майданчики відсутні.

Підприємства, установи, організації: ПСП "Водянське", бюджетні установи в с. Водяне - 4, с. Маловодяне - 1, торгівельні точки - 3, контейнери відсутні.
7 На території сільської ради відсутній полігон ТПВ, захоронення здійснювані на територію Петрівської селищної ради.
8 Конкурсні пропозиції направляти поштою, запечатаними в конверті, протягом 30 календарних днів з дати опублікування оголошення.