орелШановні жителі Кіровоградщини!

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, оскільки саме тридцять років тому державною комісією був прийнятий в експлуатацію комплекс захисних споруд (саркофаг) над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС. У ліквідації катастрофи на ЧАЕС брали участь понад 650000 людей з усіх пострадянських республік. Прямим обов’язком людства, кожного громадянина, громадських організацій та влади є допомога ветеранам, учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, їхнім родинам.
Для нас, мешканців України, на території якої сталася сумнозвісна трагедія, цей день є особливо болючим. Кращі з кращих віддали власне здоров’я і життя, аби захистити наше з вами майбутнє, уберегти своїх дітей від затьмареного радіаційними хмарами неба.
Дорогі захисники України, незважаючи на те, що з кожним роком ми віддаляємось у часі від тієї страшної події, наші серця ніколи не забудуть вашої самопожертви. Від імені депутатського корпусу Кіровоградської обласної ради бажаю вам міцного здоров’я, енергійності, наснаги і непохитної віри у світле майбутнє.

З повагою голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

* * *

Шановні жителі району!

Чорнобиль залишив незагоєну рану на землі України і серці її народу.
Сьогодні ми вшановуємо пам’ять всіх героїв, хто віддав своє життя, ліквідуючи трагедію, усіх, хто з честю виконав свій громадський обов’язок перед народом і людьми.
Переконані, що наші серця ніколи не збідніють на вдячність та чуйність, на гуманізм і доброчинність у ставленні до рятівників сучасної цивілізації. Схиляємо голову перед вашою мужністю, почуттям обов’язку та відданості Україні.
Від усього серця зичимо вам, вашим рідним і близьким доброго здоров’я, щастя, достатку родинного затишку та благополуччя.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Тамара Сакара, голова районної ради