першокласники Петрівської музичної школиЦими днями її Величність Музика правила свій бал у Петрівській музичній школі! Чарівна сила мистецтва об’єднала шанувальників прекрасного. Найменших учнів посвячували в першокласники.
В актовій залі «музикалки» зібралися педагоги, їх вихованці, батьки та гості. Перші ряди – для почесних гостей святкової події: напрочуд гарних, одягнених у святкове українське вбрання і дуже урочистих! Адже їх, першачків,  прийняла у свою родину Петрівська музична школа! Муза ліричної поезії та музики Евтерпа незримо витала між глядачів. Ще мить – і під гучні оплески до зали завітав хор першокласників. Діти віршами та піснями щиро доводили, що їхня альма-матер – найкраща. Малюки вже подружилися з нотною грамотою, почали пізнавати складнощі гри на різних інструментах і готові йти далі стежками музичного мистецтва. Згодом вони аплодували директору закладу – Ірині Повалій, яка, за доброю традицією, гостинно усіх зустріла, побажавши, аби нива знань була врожайною.
Ну а вихованці школи та їх наставники подарували присутнім чудовий концерт. Учні фортепіанного відділу задали основний тон, вже незабаром простір заполонили ніжні звуки роялю, на зміну їм прийшли переливи баяна, а солістки порадували чудовим вокалом.
Музика полонила серця і душі учасників свята, надихала на добро і любов, на мир і порозуміння. Кожний номер ніс заряд позитивної енергії, дарував світлі думки й почуття.

А тим часом першачки не лише уважно стежили за виступами впевнених у собі старшокласників, а й встигали сфотографувати їх та обмінятися враженнями.   Хвилюючись, дівчатка та хлопчики повторювали слова клятви першокласників, обіцяючи гарно вчитися і допомагати одне одному, бути чесними та порядними, поважати людей і цінувати дружбу, служити музиці та пронести через роки любов до мистецтва і зберегти її в серцях.
Усі початківці отримали сувенірні подарунки.

Олена Приходкова.

під час урочистої посвяти

На знімках: першокласники Петрівської музичної школи під час урочистої посвяти.