останній дзвоник в Петрівській ЗШ І ступеняЗ року в рік уся наша дружня освітянська родина району радо приймає у свої лави нові юні допитливі обличчя, та зворушливо прощається зі своїми найстаршими вихованцями.
Кінець травня в українських дитячих садочках та школах позначений важливими святами - «Прощання з садочком», а для школярів – «Останній дзвоник» та «Випускний бал».

У дошкільному навчальному закладі №1 «Рудана» цього року випускними групами були «Малинка», «Ромашка» та «Барвінок». Нарядні костюми хлопчиків та гарні вечірні сукні дівчаток, яскраво прикрашена актова зала, вірші, пісні і, обов’язково, - прощальний вальс та фото на згадку - все це, водночас, і звеселяло і засмучувало.

Дорогі діти! Шановні батьки!

Щиро вітаю вас із світлим та прекрасним святом – Міжнародним Днем захисту дітей! Дуже хочеться, щоб діти в усьому світі, щохвилини, щодня були радісними та щасливими. Адже дитинство – це пора сподівань та здійснення мрій.
Діти – наш найдорожчий скарб, наша радість і наше натхнення. Саме тому святий обов’язок - родини, школи, органів влади та громадськості подбати про всебічний розвиток інтересів та здібностей українських дітей, забезпечити їм належний рівень виховання і дотримання їхніх прав.
Дорогі юні друзі! Бажаю вам  міцного здоров’я, щастя, добра, родинного затишку й тепла. Нехай ваше життя буде сповнене яскравими барвами радості, приємними враженнями й відкриттями! Нехай здійсняться всі ваші мрії! Зі святом вас!

Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

* * *

Любі юні громадяни Петрівщини!

Вітаємо вас із головним вашим святом - Днем захисту дітей, а ще - з початком літа, а, значить,- і тривалих ка-нікул.
Впродовж навчального року ви сумлінно працювали на своїх робочих місцях – за партами. Вчили математичні формули та правила граматики, заглиблювались в історію та подорожували світами. Нині маєте нагоду вирушити у реальні подорожі. До річки чи моря, або й рідним краєм, адже ми з вами знаємо, що землі, прекраснішої за наші безкраї неозорі степи, годі шукати.
Тож набирайтесь нових вражень і фізичних сил. Аби у вересні повернутись до школи зміцнілими, усміхненими та щасливими!
Вам, нашим уже дорослим дітям – випускникам – поки не до відпочинку. У вас - час першого дорослого випробування. Бажаємо успішно скласти цей іспит, тим самим зробивши ще один крок на шляху до здійснення мрії!
Шановні дорослі!
День захисту дітей - особливе свято не лише для підростаючого покоління, але й для нас із вами – дорослих. Це нагадування про відповідальність за виховання та розвиток юні. Від нас залежить,, як складеться доля кожної маленької людини. Ми - будівничі майбутнього дітей, вони – нашого.
Діти сподіваються на нас, довіряють нам, потребують нашої уваги та підтримки. На те, аби дати це - не потрібні кошти чи надзусилля.
Тож робімо все, аби підростаюче покоління зростало в атмосфері любові та турботи, взаємоповаги та взаєморозуміння!

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Тамара Сакара, голова районної ради

директор підприємства Володимир Муляренко та підлеглі робітники Євген Бордюгов і Петро Рябоконь на виробничому об’єктіЗеленська сільська рада

Громада Зеленської сільської ради взяла участь у конкурсі соціальних проектів, започаткованих компанією «Метінвест», і отримала перемогу та грантовий сертифікат на суму 100 тисяч гривень. Кошти будуть використанні на перекриття даху ДНЗ. А на ремонт доріг комунальної власності рішенням депутатського корпусу, за рахунок місцевого бюджету, виділено 1 мільйон 470 тисяч гривень. Вже в цьому місяці підрядники приступлять до виконання дорожніх робіт по напрямку село Зелене - місто Жовті Води.

Богданівська сільська рада

Богданівська сільська рада завершила виготовлення проектно-кошторисної документації по освітленню ще чотирьох вулиць, адже до цього були зі світлом лише дві вулиці. Незабаром розпочнуться монтажні роботи і засяють лампочки на протязі ще майже десяти кілометрів.
Новостародубська сільська рада
ПСП «Зарічне», яке очолює депутат районної ради Андрій Давидовський, постійно дбає про розвиток інфраструктури села. Нещодавно за рахунок сільгосппідприємства тут були виконані ремонтні роботи доріг комунальної власності по вулицях Садовій та Зарічній.

Петрівська селищна рада

Підприємство ППВТ «Кіровоградтрансгазбуд» (його працівники на знімку праворуч) вже завершило виконання монтажних робіт по приєднанню систем водовідведення будинків по вулиці Літвінова 5, 6 до центральної каналізаційної мережі. Підприємство також розпочало будівництво центрального каналізаційного колектора до будинків 7, 8, 9. Роботи здійснюються за рахунок бюджету селищної ради.

 

На знімку: директор підприємства Володимир Муляренко та підлеглі робітники Євген Бордюгов і Петро Рябоконь на виробничому об’єкті.

І.Маранська виступає перед учасниками семінаруУ Петрівськосму НВК нещодавно пройшов семінар-тренінг для вчителів з медійної грамотності. Його провела Ірина Маранська – методист науково-методичної лабораторії з гуманітарно-естетичних дисциплін Кіровоградського педагогічного інституту післядипломної освіти. Подібні семінари проводяться в рамках реалізації проекту «Медіаосвітній десант» - «Медіаосвіта для сільських громад», який діє за фінансової підтримки Британської Ради в Україні. Впродовж останнього року вже проведено 14 семінарів на різні теми. Мета семінару – передати його учасникам інформацію, якою вони поділяться з колегами, дітьми.
Семінар-тренінг про-йшов, як і всі подібні заходи, в інтерактивній формі, коли учасники отримують інформацію і нові знання під час веселих ігрових ситуацій, вільного спілкування і обміну думками.

Були досліджені поняття «інформація» і «пропаганда», відмінності між цими медіа-продуктами. Всі були одностайними, погодившись, що інформація залишає простір для того, щоб її отримувач склав власну думку про подію, а пропаганда має на меті нав’язати людині певне уявлення чи переконання, спрямоване, здебільшого, на емоційне сприйняття. Недаремно рушійними факторами пропаганди є так звана формула «7 С» - смерть, страх, секс і т.д. Пропагандистські методи часто базуються на перекручуванні фактів, маніпуляції ними, приховуванні інформації, яка суперечить меті пропаганди, відвертій брехні.
Учасники тренінгу переглянули інформаційний і пропагандистський відео-ролики. Вони ознайомилися з технологіями відбору інформації, основними етапами її отримання, пошуку і формування самої новини, основними інструментами подачі матеріалу, які застосовуються в мас-медіа.
Зрозуміло, що коли власниками найпопулярніших телеканалів та інших ЗМІ є олігархи Фірташ («Інтер», НТН), Коломойський (1 + 1), Ахметов («Україна»), то саме вони і визначають по-літику ЗМІ, принципи добору і подачі новин. Тому, щоб мати можливість отримувати більш-менш достовірну інформацію, не варто довіряти лише одному джерелу, потрібно вміти її співставляти і аналізувати, як мовиться - «вчитись читати між рядками».
Учасники заходу розглянули також такі поняття, як «фейк» і «джинса».

Відповідно до Порядку проведення конкурсу щодо набуття права оренди об’єктів та майна спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району, затвердженого рішенням районної ради від 05 квітня 2012 року № 227, районна державна адміністрація оголошує намір щодо передачі в оренду наступних об’єктів:

 

 № з/п  Назва вільного об’єкта  Характеристика об’єкта  Місце розташування об’єкт  Площа об’єкта
 1.  Частина нежитлового побудованого приміщення котельні Іскрівської загальноосвітньої школи 1-111 ст.  цегляне  с. Іскрівка, пров. Шкільний, 2а  1,0
 2.  Частина димової труби 500 мм котельні Іскрівської загальноосвітньої школи 1-111 ст.  металеве  с. Іскрівка, пров. Шкільний, 2а  1,0

 

Дата і час проведення конкурсу – 17 червня 2016 року о 10.00. Місце проведення конкурсу – сесійна зала районної ради. Кінцевий строк прийняття заяв про участь у конкурсі – 14 червня 2016 року. Заяви про участь у конкурсі з переліком необхідних документів подаються до відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури районної державної адміністрації за адресою: смт Петрове, вул. Жовтнева, 20, кабінет № 103. Довідки за тел. 9-62-62

Геннадій Горбанець, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури РДА.

гурт сучасних козаків Петрівського НВК «Кава з молоком»І знову минулий тиждень в нашому районному Будинку культури дарував шанувальникам пісенного мистецтва свято. Викладачі позашкільної освіти Центру дитячої та юнацької творчості зібрали на сцені 11 учнівських хорових колективів-аматорів нашого району. Кожен з них приніс із собою неоціненний скарб – любов до пісні та до хорового співу.

Цього року наша держава святкує 25 річницю своєї незалежності, тож фестиваль-конкурс був присвячений саме цій даті. До виступу учні підготували по два твори у фольклорному та естрадному жанрах. Їхні досягнення оцінювало журі у складі Григорія Москальця – начальника відділу освіти райдержадміністрації; Тетяни Швець – методиста районного методичного кабінету при відділі освіти; Валентини Бойко - директора Центру дитячої та юнацької творчості та Тамари Орлової – викладача вокально-хорового відділу дитячої музичної школи.

Пісня єднає наші душі, наші серця в єдине ціле, тому на фестивалі панувала атмосфера любові і доброти, радості і щастя, душевного задоволення. Пройшли віки, змінилися епохи, люди, події, але народна пісня назавжди залишається з нами. На сцені звучали «Веснянки» колективів «Петрівчаночки» Петрівської ЗШ І ст., «Сузір”я» Ганнівської ЗШ І-ІІІ ст.; пісню «Ой за гаєм, гаєм» виконав гурт «Веселинки» Володимирівської ЗШ І-ІІІ ст.; «Віночком українських веснянок» порадував глядачів хор «Веселики» Червонокостянтинівської ЗШ І-ІІІ ст.

Тетяна Панета вітає директора районного музею Світлану Сапок з професійним святомУ середині травня працівники музейних установ, понад 150 країн світу відзначили своє професійне свято. 
Міжнародна рада музеїв ІСОМ оголосила тему 2016 року - «Музеї і культурні ландшафти». У сучасну епоху, коли планета переживає екологічну кризу, на міжнародному рівні розробляється стратегія захисту навколишнього середовища і культурної спадщини зокрема. Одним із можливих шляхів виходу з цієї кризи є відновлення, збереження і розвиток культурного ландшафту. Тому обрана тематика стала можливістю і викликом, оскільки змушує переосмислити свою місію та розбудовувати свою культурну та соціальну роль. Ці перетворення є стратегічними завданнями на третє тисячоліття для всього світу. Через музеї суспільство висловлює своє ставлення до історико-культурної спадщини. Збираючи і зберігаючи пам’ятки матеріальної і духовної культури, музеї ведуть велику науково-освітню та освітньо-виховну роботу. Охорону всесвітньої культурної спадщини, в якій розглядалися рукотворні місця, як результат творчості людини і природи.
Нещодавно в Петрівському районному музеї історії, в рамках відзначення Міжнародного дня музеїв, вперше цього року  започаткована виставка виробів сучасних майстринь Петрівщини « Фарби життя»  з декоративного ужиткового мистецтва: картини, зроблені у техніці торцювання Тетяною Мартиненко, та вироби, створені за допомогою паперових трубочок, автором яких є Ірина Зелінські, та прикраси в стилі канзаши Світлани Іванченко. У заході взяли участь заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета, начальник відділу культури і туризму Наталія Подкопаєва, майстрині,  учні  Петрівського навчально-виховного комплексу.

родина Максимових - найспортивніша сім”я КіровоградщиниЗаняття фізичною культурою і спортом є запорукою міцного здоров’я та успіху, а також задоволення від отриманих перемог.
Травень видався насиченим для спортсменів нашого району.
У квітні 2016 року збірна району з футболу (дітей 2005 року народження) виборола ІІІ місце в обласному відборі міжнародної футбольної першості «Кубок Націй Дапон». Тож заступник голови Кіровоградської обласної федерації футболу Андрій Скрипка на тренувальній базі ФК «Інгулець» Агрофірми «П”ятихатська» вручив юним спортсменам грамоти та медалі.
Розпочався останній місяць весни з участі збірної команди району з легкої атлетики в обласних змаганнях, які відбулися 7 травня в селищі Олександрівка, де наші спортсмени зайняли гідне місце у турнірній таблиці.
Продовжилися спортивні здобутки спортсменів району 14-15 травня в обласних змаганнях з волейболу, де  команда ра-йону посіла 4-те місце серед 15 команд області.
Збірна команда ДЮСШ «Олімп», спортсменки 2001- 2002 років народження, 15 - 19 травня 2016 року прийняла участь у Всеукраїнському турнірі, присвяченому Дню перемоги над нацизмом у Європі, спрямованому на вшанування ветеранів, які воювали в різних арміях.

збірна команда ДЮСШ «Олімп»15 - 19 травня 2016 року збірна команда ДЮСШ «Олімп» (спортсменки 2001- 2002 років народження) взяла участь у Всеукраїнському турнірі, присвяченому Дню Перемоги над нацизмом у Європі, спрямованому на вшанування ветеранів, які воювали в різних арміях.
Наша команда посіла почесне ІІІ місце, пропустивши вперед лише команди Скадовського училища фізичної культури та збірну команду Херсонської області. Кращим гравцем команди визначено бомбардира Лізу Куницьку, яка забила більше всіх голів.

А 21 - 23 травня команда молодшої вікової групи (спортсменки 2005 року народження та молодші), стали переможцями Всеукраїнського турніру «Кубок Лівобережжя- зірочки Сходу» в місті Кам’янське (Дніпродзержинськ). Наші зірочки з Луганки впевнено переграли всіх своїх суперниць (6 команд), а в матчі за І місце здолали господарок турніру з рахунком 9-3.
Втомлені і задоволені, нагороджені медалями і грамотами , щасливі повернулися додому.

Оргвідділ ДЮСШ.

 

 

«Кубок Лівобережжя- зірочки Сходу»

Безрадісною для уболівальників «Інгульця» видалася минула п’ятниця: наші футболісти не лише не змогли здобути такої важливої і необхідної виїзної перемоги, а ще й на протязі усієї першої половини зустрічі виглядали такими собі «хлопчиками для биття», що аж ніяк не відповідало статусу команди, яка бореться за вихід до першої ліги. Перші хвилини зустрічі відновили в пам’яті давно вже забуту приповідку бразильських футболістів кінця 60-х років, а трохи пізніше – канадських хокейних професіоналів: «Ви нам заб’єте скільки зможете, а ми вам – скільки захочемо». Зізнаймося – такого сильного удару по репутації нашої команди, як це зробили гравці столичного «Арсеналу», ще не завдавав ніхто. Уже на п’ятнадцятій хвилині гри ми «горіли» з рахунком 0:3! Лише під кінець зустрічі таки спромоглися забити гол престижу (м”яч на рахунку Дмитра Клімакова). Отож - поразка з рахунком 1:3. Таке, очевидно, нікому не могло наснитися й у страшному сні. Хоча, якщо спробувати проаналізувати усе, що сталося, зокрема, сам хід першості та характер підготовки до неї, то, можливо, нічого дивного й немає. Відомо, що у кожної команди є періоди, коли її гравці виходять на пік форми і демонструють найкращу гру, на яку лише спроможна команда. Але є також і періоди спадів, коли все начебто робиться так, як і завжди, проте десь трохи не вистачає швидкості, підводить зіграність, та й такого веселого куражу від футболу, який мав би бути для професійних гравців улюбленим заняттям, уже не відчувається. Завдання досвідчених тренерів – вивести свою команду на цей пік форми якраз до періоду найвідповідальніших матчів, у даному випадку – на кінець чемпіонату, де й буде визначено усіх його щасливчиків та невдах. У цьому плані можна позаздрити рівненському «Вересу», який, вчасно зробивши перестановку на тренерському містку і запросивши на посаду головного керманича команди відносно ще молодого, але вже доволі досвідченого Володимира Мазяра, під упевненим керівництвом нового наставника цей період спаду подолав досить швидко і безболісно. У нас же, на жаль, спад розпочався якраз тоді, коли заповітна мрія була вже зовсім поруч, здавалося – на відстані простягненої руки.