останній дзвоник в Петрівській ЗШ І ступеняЗ року в рік уся наша дружня освітянська родина району радо приймає у свої лави нові юні допитливі обличчя, та зворушливо прощається зі своїми найстаршими вихованцями.
Кінець травня в українських дитячих садочках та школах позначений важливими святами - «Прощання з садочком», а для школярів – «Останній дзвоник» та «Випускний бал».

У дошкільному навчальному закладі №1 «Рудана» цього року випускними групами були «Малинка», «Ромашка» та «Барвінок». Нарядні костюми хлопчиків та гарні вечірні сукні дівчаток, яскраво прикрашена актова зала, вірші, пісні і, обов’язково, - прощальний вальс та фото на згадку - все це, водночас, і звеселяло і засмучувало.

Дитинство – найщасливіша пора життя. Мабуть, усім нам в дитинстві здавалося, що наші вихователі - то справжні феї, які вміють зав’язувати шнурки, швидко плести косиці, заспокоїти за одну хвилину цілу ясельну групу, фантастично швидко написати вам у зошиті завдання із гачечків, палиць і кружечків... Але цінувати його ми починаємо тільки тоді, коли дитинство вже назавжди пішло від нас. Якогось ранку раптом ти прокидаєшся і усвідомлюєш, що дитинство вже закінчилося, безтурботний яскравий метелик залишив тебе назовсім і полетів до інших берегів і країн - далеко, звідкіля немає вороття. Для того, щоб бути щасливим, досить зберігати в серці цю малесеньку часточку минулого та сподіватися, що вона зігріє твоє майбутнє життя й забарвить його в неймовірні й дивні кольори.

кращі учні нагороджені Похвальними грамотамиУ Петрівькій ЗШ І ступеня та навчально-виховному комплексі, за доброю традицією, на свято Останнього дзвоника діти одягли вишиванки. Для багатьох старшокласників навчання вже закінчилося, а випускні іспити ще не почалися, а для малечі - це початок літніх канікул. Шкільна родина плідно працювала протягом навчального року і отримала неабиякий результат. Перемоги у конкурсах, олімпіадах, вікторинах - це досягнення маленької вершини успіху. Директор Петрівської ЗШ І ступеня Олександр Лівак та заступник директора з навчально-виховної роботи Тетяна Огир вручили юним переможцям Грамоти Міністерства освіти і науки України «За високі досягнення у навчанні». Також до привітань приєдналась завідувач методичного кабінету відділу освіти райдержадміністрації Ольга Лепська. Яскраво виступив дитячий ансамбль «Петрівчаночки», який подарував пісню «День настане» усім присутнім та випускним класам: 4-А – де класним керівником Ірина Гридасова, та 4-Б (класовод - Тамара Капустинська). За традицією, батьки вручили короваї випускникам, як благословення.

в очах маленьких україночок і радість, і хвилюванняКожне свято - це море позитиву, теплих посмішок і, звичайно, несподіваних подарунків. Почесні гості, які цього ж дня прийшли до Петрівського НВК, а ними стали - Сергій Коваленко, перший заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації та голова районної державної адміністрації Сергій Завалій, не просто привітали учнів із закінченням навчального року, а й подарували новий навчальний комп’ютерний комплекс з мультимедійним обладнанням. Разом з адміністрацією школи та кращими учнями навчально-виховного комплексу вони урочисто відкрили новий кабінет інформатики. З усіх скарбів - знання найцінніше, тому що воно не може бути ні вкраденим, ані знищеним: так говорить наш мудрий народ.

Задзвенів ніжний переливчастий пересміх дзвіночків - це Україна радіє, зустрічаючи нову зміну сильної, талановитої молоді. Це їхнє свято, їх, тріумф, сьогодні вони отримали атестати зрілості. Випускний вечір подарував їм прощальний поцілунок дитинства, а схід сонця відкриє обійми дорослості. І легкий, невгамовний тополиний пух закружляє у стрімкому вальсі юності, нагадуючи нам про швидкоплинність часу, і не існує сили, щоб змогла повернути його назад.

Директор Петрівського навчально-виховного комплексу Алла Вєтрова та настоятель храму Вознесіння Господнього отець Михайло вручили випускникам атестати та ікони Божої матері як благословення в доросле життя. Заступник директора з навчально-виховної роботи Інна Чирва зачитала наказ про закінчення 2015-2016 навчального року та випуск 11-х класів : «Випустити з Петрівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа ІІ-ІІІ ступенів – гімназія», вручити атестат особливого зразка та нагородити золотою медаллю «За високі досягнення у навчанні» Сніжану Деркач. Срібними медалями «За досягнення у навчанні» - Тетяну Ігнатьєву та Каріну Капріор. Похвальною грамотою «За особливі успіхи у вивченні предмета російської мови» - Дарію Фесенко. «За особливі успіхи у вивченні предмета «Захист Вітчизни» та фізичної культури - Артура Ковтуна, Едуарда Фесенка, Володимира Висоцького, Єгора Кириченка, Сергія Щура, Владислава Коробку, Олександра Неклесу та Олександра Швеця, решта випускників отримали атестати про повну загальну середню освіту.
Після проведення урочистої частини випускного вечора 2016 року, сказаних теплих та напутніх слів, глядачі потрапили на справжнє шоу «Випускний у місті квітів – мікрорайоні «Сонячний», який, з піснями і танцями, мали нагоду спостерігати багато зволожених очей. І це було чудово! Адже це були сльози щастя та гордості батьків за дітей та з легким відтінком суму за шкільним життям у випускників.
Залишено позаду шкільну сторінку книги життя. Відкривається новий розділ – юність, пошук свого шляху, становлення і досягнення своєї мети. Традиційно усі вихованці та учні випустили символічні кульки з мрією, щоб усі, написані в них бажання, здійснилися.
Вони залишають шкільний світ, сповнені сил, знань, бажання вчитися і відкривати нові горизонти.
Отже закрито книгу історії шкільного життя, що становить перший том життєпису кожної молодої людини. А попереду відкриваються нові неписані сторінки вашого майбуття, які ви, з вашими рідними, напишете разом. У кожного вийде своя історія - хтось продовжить навчання, хтось створить молоду сім’ю, хтось із головою порине у роботу, а хтось відправиться мандрувати. Поруч з вами завжди будуть ваші рідні та близькі, їхня безмежна любов, батьківське тепло зігріватиме вас променями, де б ви не були. Не забувайте лише своєї маленької батьківщини, пам’ятайте що ви - майбутнє нашої країни.


Олена Приходкова

С.Коваленко та С.Завалій  вітають учнів НВК із закінченням навчального року медалістки НВК Каріна Капріор, Сніжана Деркач та Тетяна Ігнатьєва

учні та гості гімназії прощальний вальс

виступ батьків випускників  випускний у дитячому садочку «Рудана»

 

 завтра вони вже стануть школярами, а сьогодні - в нарядному вбранні - відчувають себе маленькими принцами і принцесами благословіння на щасливе майбутнє від протоієрея Дмитра та ієрея Михайла

На знімках: останній дзвоник в Петрівській ЗШ І ступеня; кращі учні нагороджені Похвальними грамотами; в очах маленьких україночок і радість, і хвилювання; С.Коваленко та С.Завалій  вітають учнів НВК із закінченням навчального року;  медалістки НВК Каріна Капріор, Сніжана Деркач та Тетяна Ігнатьєва; учні та гості гімназії; прощальний вальс; виступ батьків випускників; благословіння на щасливе майбутнє від протоієрея Дмитра та ієрея Михайла; випускний у дитячому садочку «Рудана»; завтра вони вже стануть школярами, а сьогодні - в нарядному вбранні - відчувають себе маленькими принцами і принцесами.
Фото автора, Сергія Півакова та Віктора Білоуса.