про стан боротьби зі злочинністю та охорони громадського порядку інформує Олександр Лисенко.Із сесії районної ради

Серед переліку питань порядку денного п’ятої сесії районної ради сьомого скликання, засідання якої відбулося на цьому тижні, певне, до найважливіших і найактуальніших на сьогоднішній день можна віднести інформацію начальника Петрівського відділення поліції Долинського відділу поліції ГУНП України в Кіровоградській області Олександра Лисенка про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території району за минулий, 2015 рік, а також представлення ним же районної комплексної програми протидії злочинності та підтримання публічної безпеки і порядку на 2016-2018 роки.

рукостискання, що символізує початок добрих партнерських взаєминТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» та СВК «Агрофірма «Маріампольська», без сумніву, є найбільш знаними і прославленими господарствами не лише у нашому районі, а й далеко за його межами. І якщо «Маріампольська» має більш давно історію успіху, то здобутки «П’ятихатської» особливо виразно стали відчутними впродовж останнього десятиліття, після того, як у 2006 році господарство очолив на той час ще досить молодий, але вже дуже діловитий, здібний і в хорошому сенсі амбіційний керівник Олександр Поворознюк. Словом, сьогодні як на Кіровоградщині, так і загалом по Україні і «П’ятихатська», і «Маріампольська» вважаються своєрідними візитними картками району, господарствами, кожне з яких має свій власний арсенал здобутків, і якими їх працівники по праву можуть гордитися. Втім, радість за їх успіхи і, відповідно, гордість за них, певне, відчувають не лише працівники вказаних господарств, а й взагалі чимало жителів Петрівщини, тож коли поповзли чутки, що між керівниками «пробігла чорна кішка» - ці чутки багато кого засмутили і стривожили. Що ці чутки небезпідставні, стало зрозуміло тоді, коли п’ятихатці  подали до районної газети оголошення, що мають намір викупити майнові паї своїх сусідів. Очевидно, наступним кроком мала б стати не просто економічна конкуренція, а справжня «холодна війна», від якої навряд чи авторитет району був би у виграші, а господарства (чи, як мінімум, одне з них) могли б зазнати як матеріальних, так і репутаційних втрат.

Про укладення колективного договору

(Закінчення. Поч. у № 24).

Порядок укладення Колективного договору

Укладенню колективного договору (угоди) передують колективні переговори, які можуть розпочатися за письмовою пропозицією будь-якої із сторін не раніше, ніж за три місяці до закінчення терміну дії попереднього колективного договору. Друга сторона протягом 7 днів після одержання такої пропозиції повинна розпочати переговори. Процедура ведення колективних переговорів, механізм вирішення розбіжностей, що виникають у ході переговорів, регламентуються статтями 10, 11 Закону України «Про колективні договори і угоди».

Порядок ведення переговорів з питань розробки, укладення або внесення змін до колективного договору (угоди) визначаються сторонами.

Забезпечення своєчасної та гідної заробітної плати, ліквідація таких ганебних явищ як заборгованість по зарплаті та по внесках до Пенсійного фонду України – пріоритетні питання при реалізації державної політики Президентом України, Урядом та іншими органами влади.

Мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов’язковою на всій території України для підприємств усіх форм власності і господарювання. Кожний громадянин має право заробляти собі на життя працею та отримувати за це винагороду у вигляді заробітної плати не нижче від визначеної законом. Винагорода за виконану роботу є основним джерелом формування доходів працюючих громадян та основою при розрахунку розміру пенсії.

Виплата заробітної плати нижче встановленого державою мінімального рівня та “у конвертах” є грубим порушенням конституційних норм, що призводить до гальмування соціального розвитку суспільства та позбавляє найманих працівників права на забезпечене майбутнє.

склад комісії у робочому процесіДіти, як квіти – як не доглядати за ними, то виросте бур’ян, а якщо оточити турботою, то у велике життя ступить гідна людина. Діти - наш національний скарб, гордість і наше майбутнє. Тому ми об’єднуємо наші зусилля для того, щоб забезпечити їм всебічний розвиток і виховання. Вони – найбільш вразлива категорія, якій необхідно допомагати. Давно помічено, що ступінь цивілізованості суспільства визначається саме тим, як воно ставиться до дітей та людей похилого віку. В особливо складному становищі завжди опиняються діти-сироти, позбавлені підтримки близьких родичів, а у багатьох випадках - і матеріальних ресурсів. Служба у справах дітей займається всіма проблемами дітей, які опинилися в складних життєвих ситуаціях, з кожним працює індивідуально. Важливо розуміти і проблеми батьків. Складні питання, які порушуються в ході роботи служби, виносяться щомісяця на розгляд комісії, основним завданням якої є сприяння забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток.

триває будівництво богданівського сільського пляжуУже незабаром, на початку нового купального сезону, жителів та гостей Богданівки гостинно запросить збудований за всіма технічними та технологічними вимогами сільський пляж, поряд з яким зростатиме окультурений гай, а з часом з’являться клумби. Будуть висаджені декоративні кущі. Облаштовані місця для відпочинку - з’явиться ще одна рекреаційна зона.

Ось що розповідає Петрівський селищний голова Світлана Тилик:

- На місці, де сьогодні йде будівництво пляжу, ще донедавна був великий смітник, територія якого захопила і ось цей гайок. Тут густо поросли дереза та чортополох.

Відходи людської життєдіяльності, тверді побутові відходи накопичувались протягом десятиліть обабіч в’їзду до Богданівки. Тож, перш чим розпочати будівництво, все це було вирубано, прибрано та вивезено – безкоштовно.

З 4 квітня 2016 року реєстрацію та зняття з реєстрації місця проживання/перебування здійснюватимуть виконавчі органи сільської, селищної або міської ради, сільські голови. Відповідні повноваження новим органам реєстрації будуть передані від територіальних підрозділів Управління Державної міграційної служби України в Кіровоградській області.

Нові правила реєстрації затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 02.03.2016 № 207.

Протягом 30 календарних днів після зняття з реєстрації місця проживання громадяни України та іноземці чи особи без громадянства, які постійно або тимчасово проживають на території України, повинні звернутись за місцем нового проживання до органів реєстрації та зареєструвати його. Після народження дитини батьки або інші законні представники зобов’язанні зареєструвати місце проживання новонародженої дитини протягом трьох місяців.

Реєстрація або зняття з реєстрації місця проживання/перебування особи здійснюватиметься в день подання документів. Реєстрація місця проживання за заявою особи може бути здійснена одночасно зі зняттям з попереднього місця проживання.

Як і раніше, відомості про реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання у паспорт у вигляді книжечки будуть вноситись шляхом проставляння відповідного штампу. У паспорт у формі картки така інформація буде вноситись до безконтактного електронного носія, який імплантовано у документ. Окрім того, ці відомості вноситимуться до Єдиного державного демографічного реєстру.

УДМС України в Кіровоградській області

профілактичний захід до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом24 березня 2016 року працівниками Петрівського РВ КВІ УДПтС України в Кіровоградській області, спільно з завідуючою інфекційним відділенням Петрівської центральної районної лікарні, лікарем-інфекціоністом Катериною Сергіївною Мервою, за участю підоблікових осіб, проведено профілактичний захід до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом. Підобліковим була доведена інформація, яка допоможе людині своєчасно прийняти рішення, від якого залежить здоров’я і навіть життя. Лікар розповіла про хворобу, її симптоми, як захистити себе та своїх близьких, до кого звернутися, коли помітиш схожі на туберкульоз симптоми. Під час бесіди було підкреслено, що в даний момент ця хвороба набула великого поширення і в Україні та несе багато смертей. Незважаючи на всі заходи, яких вживають для запобігання їй, щогодини туберкульозом заражаються троє жителів нашої країни, щогодини вмирає один хворий, а всього хворіє 1,5% населення. З’явилась нова форма хвороби – хіміорезистентний туберкульоз, тобто не чутливий до дії лікарських препаратів. Він розвивається у тих, хто перервав лікування. Причому той, хто заражається від такого хворого, одразу хворіє на важку форму.

Найважливіше пам’ятати про те, що ми самостійно в змозі захистити себе! Обстеження та лікування туберкульозу в Україні безкоштовне. Якщо своєчасно звернутися і провести повний курс ефективного лікування, то туберкульоз можна вилікувати.

Ваше здоров’я у ваших руках!

Г.А. Лось, фахівець з питань соціальної роботи із суб’єктами пробації Петрівського РВ КВІ УДПтС України в Кіровоградській області

Кілька днів тому на території Новостародубської сільської ради сталася жахлива пригода: неповнолітній покінчив життя самогубством через повішення.

На сьогодні питання вчинення самогубства серед неповнолітніх стало надзвичайно актуальним в Україні.

Причиною самогубств  підлітків можуть служити самотність, неможливість бути зрозумілим, переживання, пов’язані з розлученням, відходом батьків із сім’ї, нерозділене кохання, сімейні конфлікти і сімейне неблагополуччя, прагнення підлітків привернути до себе увагу батьків. Проблема дитячих суїцидів властива як неблагополучним сім’ям, так і сім’ям із зовнішніми ознаками соціального та фінансового благополуччя.

Підлітки, які вчиняють самогубство, зазвичай, страждають від сильного душевного болю, перебувають у стані стресу, а також відчувають неможливість в інший спосіб подолати свої проблеми.

Червонокостянтинівська сільська рада Петрівського району Кіровоградської області оголошує конкурс на заміщення вакантної посади спеціаліста-землевпорядника, головного бухгалтера.

Вимоги до кандидата: вища освіта за фахом.

Для участі в конкурсі слід надати до сільської ради такі документи: заяву про участь у конкурсі; копію документів про освіту; декларацію про доходи за 2015 рік.

Заяви та документи приймаються протягом 30-ти календаних днів з дня опублікування оголошення за адресою: с. Червонокостянтинівка, вулиця Перемоги, 1, тел. для довідок 068-764-88-53.

«Алло!.. Так, привезти пістолет, патрони, пару автоматів. І гранати не забудь…»

Офіцер спецслужби, який сидів на «прослушці», вискакуючи в коридор з криком: «Опергрупа – на виїзд!», вже робив у своїй  уяві  отвори в погонах для позачергових зірочок, а Люся в цей час виходила з супермаркету госптоварів, несучи в сумці куплені пістолет для монтажної піни, два патрони для лампочок і два  шістнадцятиамперні вимикачі-автомати  та  лаючи себе в думці за те, що затіяла ремонт в квартирі. Далі пішла в овочевий магазин, щоб купити два гранати на сік.

***

Йде екзамен. З аудиторії виходить блідий студент, до нього підбігають однокурсники:

- Здав?

- Мабуть, здав…

- Як там?

- Як в церкві.

- Як це?