триває будівництво богданівського сільського пляжуУже незабаром, на початку нового купального сезону, жителів та гостей Богданівки гостинно запросить збудований за всіма технічними та технологічними вимогами сільський пляж, поряд з яким зростатиме окультурений гай, а з часом з’являться клумби. Будуть висаджені декоративні кущі. Облаштовані місця для відпочинку - з’явиться ще одна рекреаційна зона.

Ось що розповідає Петрівський селищний голова Світлана Тилик:

- На місці, де сьогодні йде будівництво пляжу, ще донедавна був великий смітник, територія якого захопила і ось цей гайок. Тут густо поросли дереза та чортополох.

Відходи людської життєдіяльності, тверді побутові відходи накопичувались протягом десятиліть обабіч в’їзду до Богданівки. Тож, перш чим розпочати будівництво, все це було вирубано, прибрано та вивезено – безкоштовно.

Для того, щоб зрівняти рельєф з горизонтом пляжу, сюди було завезено п’ятдесят два КРАЗи щебеню, двадцять КРАЗів піску, також був завезений бут. Всі матеріали сертифіковані, відповідають санітарним нормам, в присутності депутатів та Богданівського сільського голови санітарною службою проведені радіаційні замірювання. Тож все відповідає нормам та стандартам.

сільський пляжЗ бута організацією-забудовником були побудовані габіони, прокладена система для стоку атмосферних опадів. А на завершення цих робіт буде завезений річковий пісок з Кремечуга, яким і засипеться вся територія пляжу. Більшість робіт виконано безкоштовно задля здешевлення проекту та зменшення навантаження на бюджет сільської ради.

До розмови долучився депутат Богданівської сільської ради Дмитро Хоменко:

- Завдяки зусиллям Петрівського селищного голови С. Тилик, місцевому населенню та депутатам сільської ради ми бачимо наочний приклад, коли влада конкретними справами повертає собі довіру населення, починаючи працювати задля блага людей, створюючи їм комфортні соціальні умови. Яскравий приклад – це будівництво цього пляжу.

До початку купального сезону тут буде встановлене різноманітне обладнання, одним словом - це стане райським місцем для відпочинку.

Депутатський корпус Богданівської сільської ради поставив собі за мету повернути людей в село, щоб вони їхали до нас на по-стійне проживання.

депутат районної ради, директор Петрівського кар’єру Олександр Тилик та депутат Богданівської сільської ради Дмитро Хоменко координують роботу техніки.І попри незрозумілі для нас реформи, в селі таки діятиме школа, дитячий садок, будемо будувати дороги, продовжимо роботи по освітленню сільських вулиць. Ми будемо робити все для розвитку села. Місця тут надзвичайно красиві, тож потрібно все зробити щоб село Богданівка знову стало привабливим для постійного проживання людей, щоб воно знову розвивалось.

Підсумовуючи спілкування, Світлана Олександрівна наголосила, що на кінець травня будівництво сільського пляжу буде завершено: «Тут буде встановлено навіси, кабінки, гойдалки. Я дуже вдячна за допомогу місцевим фермерам – Аліні Нероді та Юлії Тороп. Велике спасибі богданівській громаді. Хочу подякувати депутатам попереднього та нинішнього скликань, нинішньому Богданівському голові Сергію Доцяку та колишньому Аллі Стрижак за розуміння і підтримку робіт по екологічному оздоровленню нашого Інгульця.»

Петрівський селищний голова С. Тилик та Богданівський сільський голова С. Доцяк стежать за виконанням робітПопри негоду, на місці майбутнього пляжу тривала активна робота. Робітники підрядної організації завершували прокладання протизливової системи, депутат районної ради – директор Петрівського кар’єру Олександр Тилик особисто коригував роботу величезного кар’єрного бульдозера, який підсипав бут в набережну майбутнього богданівського пляжу. А що він дійсно буде відкритий у визначені терміни - вже не доводиться сумніватись.

Отже спільна справа задля покращення екологічного стану красеня - Інгульця свого часу об’єднала двох небайдужих людей, колишніх Богданівського сільського голову Аллу Стрижак та голову Петрівської районної ради Світлану Тилик – сьогодні Петрівського селищного голову.

Маючи в бюджеті «екологічні» кошти, Богданівська територіальна громада свого часу посприяла початку робіт з очищення русла Інгульця в селищі Петровому (виділивши субвенцію), а тепер Петрівська громада та відповідальні депутати районної ради віддають борг - активно допомагають облаштувати в Богданівці пляж та рекреаційну зону відпочинку.

Давши слово, обидві сторони його дотримуються, а результат такої співпраці – початок робіт по розчищенню русла Інгульця та сучасний пляж на його березі в Богданівці.

Наш кор.

На знімках: триває будівництво богданівського сільського пляжу; Петрівський селищний голова С. Тилик та Богданівський сільський голова С. Доцяк стежать за виконанням робіт; депутат районної ради, директор Петрівського кар’єру Олександр Тилик та депутат Богданівської сільської ради Дмитро Хоменко координують роботу техніки.