доповідає голова правління Костянтин МіщанінДнями у СВК «Агрофірма «Маріампольська», відомій вже декілька десятиріч своїми трудовими досягненнями, відбулися звітно-виборні збори. Ще не так давно такі заходи відбувалися у кожному господарстві. Нині в більшості новостворених підприємств вже й забули про це, адже вони в більшості своїй стали приватними суб’єктами господарювання, де вся глобальна стратегія розвитку господарства вирішується власником, орендарем чи фермером. І якщо вимоги техніки безпеки та охорони праці ще якимсь чином таки здійснюються, то це не значить, що працівники в них повністю соціально захищені, і це зрозуміло, адже в цих сільгоспформуваннях, фактично, перестали діяти профспілкові організації, саме на які колись і були покладені ці функції. Це мимоволі наводить на роздуми, що колишні форми колективного господарювання у цьому плані діяли ефективніше, адже вони гарантували надійний соцзахист кожному працівникові. Адміністраціями господарств приділялася значна увага залученню своїх працівників до організації дозвілля і заняття різними видами спорту. Тоді знак «ГТО» на грудях молодих людей був предметом особливої гордості. Під постійною опікою були соціальні заклади. Силоміць нав’язана у 30-х роках колективна форма господарювання, яка хоч спочатку і не сприймалася, з часом таки прижилась і зазнала значних змін та удосконалень. А вже у  роки незалежності начебто згадали і стали швидко впроваджувати в життя гасло: «Землю – селянам, заводи – робітникам», але, як з’ясувалося, робітники власниками заводів так і не стали, та й земля селянам дісталася далеко не всім.

Петрівська районна рада Кіровоградської області оголошує конкурс на заміщення вакантної посади директора комунального підприємства «Капітального будівництва»:

У конкурсі на заміщення вакантної посади директора комунального підприємства «Капітального будівництва» можуть брати участь громадяни України, які мають повну вищу освіту відповідного професійного спрямування (інженер - будівельник) за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста; стаж роботи за фахом не менше 5 років; вміння працювати на комп’ютері, мати досвід роботи з кошторисною документацією та комп’ютерною програмою «Будівельні технології - КОШТОРИС»; вільне володіння українською мовою.

Заяви на участь у конкурсі приймаються протягом 30 календарних днів з дня опублікування оголошення в газеті.

До заяви на участь у конкурсі додаються:

- особова картка П-2ДС;

- автобіографія;

- копія паспорта;

- копія документів про освіту;

- дві фотокартки 4x6 см;

- копію військового квитка (для військовозобов’язаних);

- довідку про допуск до державної таємниці (у разі його наявності);

- декларація про доходи за минулий рік.

За довідками звертатися за адресою: смт Петрове, вул. Жовтнева (Святкова), 20, кімн.206, тел. 9-63-15.

сліди руйнаціїДнями громадкість Петрового вже вкотре зіштовхнулася з кричущими проявами вандалізму: на новенькій набережній невідомі особи знищили урни для сміття, що були поряд з лавками. Які мотиви для деструктиву? Дуже розповсюджена у нас форма, коли основною причиною є матеріальна вигода.

Вважається, що вандалізм - це переважно чоловічий феномен. Проте знаходяться таки особи і серед представниць прекрасної статі, адже одна з них нещодавно так дбала про своє майбутнє, що не посоромилась накопати на тій самій набережній собі квіточок. Руйнація майна найчастіше відбувається імпульсивно, під впливом ситуації, вандали руйнують там, де живуть. На жаль, у нашій країні для таких людей в найгіршому випадку все обмежується копійчаним штрафом. І то лише тоді, коли злочинця спіймають на «гарячому».

Олена Приходкова

На знімку: сліди руйнації

Р.S. Уже на момент, коли цей номер був майже готовий до друку, ми отримали сигнал про черговий прояв вандалізму: біля будівлі Петрівської школи І-го ступеня (початкової) невстановлені негідники побили та понівечили новеньку ошатну автобусну зупинку, на якій школярики, чекаючи автобуса, мали можливість заховатися від дощу чи від вітру. Що ж це з нами таке робиться? Чи хтось в змозі дати відповідь на це питання, яке для нас поки що залишається незбагненним?

Про укладення колективного договору

Багатогранним у своєму прояві є життя будь-якого трудового колективу, мета та порядок діяльності якого регламентується установчими документами та різноманітним масивом законодавчих та підзаконних актів.

Одним із документів, який регулює трудові, соціально-економічні та професійні відносини між роботодавцем та працівниками на підприємстві, в установі, організації є колективний договір.

Колективний договір є локально-правовим нормативним актом, який, поряд з іншими правовими актами, встановлює певні права й обов’язки сторін (роботодавця і трудового колективу), а його умови є обов’язковими для підприємств, на які він поширюється, та сторін, які його уклали.

Відповідно до статті 24 Закону України „Про оздоровлення та відпочинок дітей” оздоровлення та відпочинок дітей осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного в період участі в антитерористичній операції, дітей, один із батьків яких загинув під час масових акцій громадянського протесту або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час масових акцій громадянського протесту, здійснюється за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, коштів підприємств, установ та організацій, професійних спілок і фондів, добровільних внесків юридичних та фізичних осіб, інших джерел.

З метою підвищення ефективності роботи спеціалістів управління соціального захисту населення та забезпечення максимальної зручності для відвідувачів управління, зокрема, скорочення часу, необхідного для оформлення громадянами заяв про призначення усіх видів соціальної допомоги та на опрацювання наданих документів при прийнятті рішення про призначення допомоги, в управлінні соціального захисту населення запроваджена єдина технологія прийому громадян.

Обслуговування громадян, які звертаються до Управління со-ціального захисту населення, є комплексним - від надання підтримки за рахунок бюджетів усіх рівнів (призначення соціальної допомоги, допомоги по до-гляду, житлової субсидії тощо) до забезпечення сприяння у вирішенні проблем з працевлаштування, отримання визначеної законом заробітної плати.

атмосфера в залі виявилася доволі хвилюючою, адже тематика заходу перегукувалась з сьогоденними тра-гічними подіями війниВічна слава солдату-герою

І солдату без нагород –

Хто загинув хоробро у бою,

Захищаючи рідний народ.

Ми, нинішнє покоління, повинні віддати шану героям, завдяки яким гордо майорить сьогодні синьо-жовтий прапор свободи в нашій рідній Україні. Народна мудрість стверджує, що земля може нагодувати людину своїм хлібом, напоїти водою зі своїх джерел, але захистити сама себе не може. Тому це святий обов’язок тих, хто живе, хто користується всіма її благами і дарами. Виконуючи цей почесний обов’язок, ідуть юнаки служити в армію, щоб берегти мир і спокій своєї Батьківщини, стояти на сторожі її інтересів. Саме про таких справжніх героїв говорили учасники районної краєзнавчої конференції учнівської молоді «Шляхами подвигу і слави», яка нещодавно вперше проводилась з метою ознайомлення з військовою історією рідного краю загалом та з огляду на особистості. Почався захід з вшанування хвилиною мовчання всіх, хто поклав життя за долю, за волю, за незалежність і свободу нашої з вами єдиної України!

Управління соціального захисту населення Петрівської районної державної адміністрації оголошує конкурс на заміщення вакантних посад державних службовців: завідувач сектору з питань постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС (тимчасово вакантна посада); начальник відділу персоніфікованого обліку пільгових категорій населення (тимчасово вакантна посада); начальник відділу прийняття рішень (тимчасово вакантна посада); головний спеціаліст відділу прийняття рішень(тимчасово вакантна посада); провідний спеціаліст відділу виплат державних соціальних допомог і компенсацій; спеціаліст І категорії відділу прийому громадян; спеціаліст І категорії сектору з питань постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС.

В.Заїка контролює хід робіт по заміні каналізаційних мереж будинків №60 та 72 по вулиці Лесі Українки у Новому Стародубі, які проводять Л.Шокал та В.БарабухаЗріз життя новостародубської громади

Сказати, що у Новому Стародубі все чудово, звичайно, не можна. Кращі часи села, яке колись було одним з най-більших в Україні, далеко позаду. Втім, сьогодні ці слова стосуються всієї держави, бо ж не може такого бути, щоб в окремо взятому регіоні запанували мир, спокій і Божа благодать, тоді, коли навкруги розруха і злидні. Побачене в Новому Стародубі, як, зрештою, і в усіх територіальних громадах району, наштовхнуло на певні роздуми.

Поки що виходить, що «жити по-новому» – значить жити у злиднях, щодня бути упослідженим державою, яка взяла на озброєння єдиний засіб – вичавлювати з простих людей останню копійку, аби залатати хоча б частину дірок. Забирають останнє саме у простих людей, бо можновладці-олігархи тільки багатіють і жирують. Причому, безсоромно, нахабно, демонстративно. Варто лише подивитися телепрограми типу «Світське життя» або звернути увагу на ціни в найбільших супермаркетах та інтернет-магазинах. Чи може, наприклад, собі уявити проста людина, що пляшка міцного алкогольного напою коштує… 460 тисяч гривень? 460 тисяч (!!!) за пляшку – що це, як не відверте хизування неправедно нажитими статками, цинічний плювок в обличчя простому народу? Здається, в одному зі старих радянських кінофільмів колись пролунали слова: «Якщо зірки загоряються, значить це комусь потрібно». Тож, якщо продається пляшка напою за майже півмільйона гривень, то цей товар хтось купує. За вкрадені у нас з вами гроші, бо той, хто заробляє чесною працею, не стане їх демонстративно викидати на вітер.

в атаці «Інгулець»Інтрига загострюється, розв’язка наближається

Радісним для усіх уболівальників Петрівщини підсумком завершився перший матч весняної частини чемпіонату України з футболу в другій лізі між нашим «Інгульцем» та гостями із Сум – командою з грізною назвою «Барса».

Власне, те, що сумська «Барса» схожа на своїх «одноклубників» з далекої Каталонії лише за назвою – стало зрозумілим ледь не з перших хвилин, адже з самого початку гри упевнену перевагу над своїми опонентами в усіх її компонентах продемонстрували наші футболісти, переграючи гостей на усіх ділянках футбольного поля. Однак реалізувати свою перевагу довгий час не вдавалося: сумчани виявилися досить таки бойовитим і непоступливим колективом, який своє відставання в технічній і тактичній майстерності компенсував шаленою самовіддачею та злагодженістю командних дій. Цікаво зазначити, що в їхньому складі на помітних ролях були два гравці, які ще минулого сезону захищали кольори «Інгульця» - Богдан Сокол і Олександр Горват. І все ж, як уже зазначалося, впродовж майже усього ігрового часу більш потужно і переконливо виглядали саме наші футболісти, створивши значно більше гострих епізодів біля воріт гостей, аніж гостям взагалі вдавалося сконструювати щось більш-менш схоже на атаку. Гравці ж «Барси» переважно відбивалися усією командою, лише зрідка намагаючись спіймати наших футболістів на контратаці.

Цукерки із сухофруктів

Інгредієнти: курага - 100 г, родзинки - 100 г, чор¬нослив - 100 г, волоські горіхи - 300 г, мед - 100 г, коньяк - 25 мл, лимон - 0,5 шт., мигдаль - З шт.
Замочіть курагу в теплій воді на 15 хвилин і обсушіть паперовим рушником. Потім пропустіть через м’ясорубку курагу, родзинки, мигдаль, чорнослив і 200 г горіхів. З лимона вийміть кісточки, наріжте шматочка¬ми і також пропустіть через м’ясорубку. Потім в суміш влийте коньяк і додайте мед. Все ретельно перемішайте і з отриманої маси сформуйте кульки. Решту 100 г горіхів дрібно порубайте ножем або роздавіть качалкою. Цукерки обваляйте в утвореній горіховій крихті. Після цього викладіть їх на папір для випічки або кальку на 2-4 години.
Ці цукерки не тільки смачні, але й дуже корисні для серцево-судинної системи.

Бережіть водні ресурси, дотримуйтесь правил риболовлі!

Шановні любителі спортивної та любительської риболовлі!

Кіровоградрибоохорона звертається до вас з надією на порозуміння щодо дотримання правил любительського та спортивного рибальства на Іскрівському водосховищі, в річці Інгулець, а також інших річках та придаткових водоймах в Петрівському районі та бережливого ставлення до водних ресурсів.

Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, які розроблені відповідно до Закону України «Про тваринний світ» та порядку здійснення любительського рибальства, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18 червня 1998 року № 1126, любительський лов риби та інших видів водних ресурсів в нерестовий період забороняється з 1 квітня до 20 травня на Іскрівському водосховищі, на річці Інгулець та інших річках, а з 1 квітня до 29 червня на придаткових водоймах. Як виняток, в цей період дозволено любительський лов з берега однією вудкою одним гачком. Норма вилову при цьому не більше 3 кг за одну добу перебування в дозволеному районі, за винятком, коли вага однієї рибини перевищує встановлену норму. Дозволено ловити рибу таких мінімальних розмірів: судак – від 42 см, щука – 35 см, лящ – 32 см, сазан – 35 см, сом – 70 см, плітка, тарань – 18 см, товстолоб, білий амур – 40 см, карась – 15 см, річкові раки – 10 см. Вимір здійснюється від вершини рила (при закритому роті) до початку середніх променів хвостового плавця.

Управління соціального захисту населення Петрівської районної державної адміністрації доводить до відома внутрішньо переміщених осіб, що, відповідно до витягу з протоколу засідання Уряду від 22 лютого 2016 року № 13, Прем’єр-міністром України доручено Державній міграційній службі України забезпечити реєстрацію місця проживання внутрішньо переміщених осіб.
З огляду на вищевикладене, просимо звернутися до Державної міграційної служби для повідомлення про фактичне місце проживання та поставлення відповідної відмітки у довідці внутрішньо переміщеної особи.
За більш детальною інформацією звертайтеся до управління соціального захисту населення районної державної адміністрації за адресою: смт Петрове, вул. Цетральна, 32, телефон для довідок 9-63-33.

Управління соціального захисту населення районної державної адміністрації