Бережіть водні ресурси, дотримуйтесь правил риболовлі!

Шановні любителі спортивної та любительської риболовлі!

Кіровоградрибоохорона звертається до вас з надією на порозуміння щодо дотримання правил любительського та спортивного рибальства на Іскрівському водосховищі, в річці Інгулець, а також інших річках та придаткових водоймах в Петрівському районі та бережливого ставлення до водних ресурсів.

Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, які розроблені відповідно до Закону України «Про тваринний світ» та порядку здійснення любительського рибальства, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18 червня 1998 року № 1126, любительський лов риби та інших видів водних ресурсів в нерестовий період забороняється з 1 квітня до 20 травня на Іскрівському водосховищі, на річці Інгулець та інших річках, а з 1 квітня до 29 червня на придаткових водоймах. Як виняток, в цей період дозволено любительський лов з берега однією вудкою одним гачком. Норма вилову при цьому не більше 3 кг за одну добу перебування в дозволеному районі, за винятком, коли вага однієї рибини перевищує встановлену норму. Дозволено ловити рибу таких мінімальних розмірів: судак – від 42 см, щука – 35 см, лящ – 32 см, сазан – 35 см, сом – 70 см, плітка, тарань – 18 см, товстолоб, білий амур – 40 см, карась – 15 см, річкові раки – 10 см. Вимір здійснюється від вершини рила (при закритому роті) до початку середніх променів хвостового плавця.

Також забороняється будь-який вилов раків:

- в період виношування та першої линьки - з 1 квітня до 30 червня 2016 р.

- в період другої линьки - з 25 серпня до 30 вересня 2016 р.

За порушення правил любительського та спортивного рибальства стягуються штрафи (відповідно до протоколів). За перелов добової – від 340 грн. та перерахунок переловленої риби згідно з діючими таксами. За вилов риби в забороненому місці від 34 до 170 грн. та підрахунок виловленої риби – згідно з таксами. За закупівлю та продаж риби без документів, які підтверджують законність її придбання (накладною), та сертифікатом якості – від 51 до 255 грн. Розмір штрафів вказано відповідно до Кодексу України «Про адміністративні правопорушення».

У випадку виявлення грубих порушень правил любительського та спортивного рибальства повідомляйте за телефоном 096-57-31-895.

Олександр Логвиненко, начальник відділу охорони водних біоресурсів Кіровоградрибоохорони.