З метою підвищення ефективності роботи спеціалістів управління соціального захисту населення та забезпечення максимальної зручності для відвідувачів управління, зокрема, скорочення часу, необхідного для оформлення громадянами заяв про призначення усіх видів соціальної допомоги та на опрацювання наданих документів при прийнятті рішення про призначення допомоги, в управлінні соціального захисту населення запроваджена єдина технологія прийому громадян.

Обслуговування громадян, які звертаються до Управління со-ціального захисту населення, є комплексним - від надання підтримки за рахунок бюджетів усіх рівнів (призначення соціальної допомоги, допомоги по до-гляду, житлової субсидії тощо) до забезпечення сприяння у вирішенні проблем з працевлаштування, отримання визначеної законом заробітної плати.

Сьогодні через єдину заяву розглядаються питання призначення практично усіх видів соціальної допомоги.

Всі питання, які цікавлять одержувачів допомоги, в тому числі і потенційних отримувачів усіх видів соціальної допомоги, пільг та компенсацій (інформація, запитання, прохання, консультації), вирішуються у Приймальні. У громадян немає потреби відвідувати інші підрозділи Управління. В окремих випадках та при необхідності надання відвідувачу спеціалізованої консультації в Приймальню громадян запрошуються головні спеціалісти відділів (підрозділів) з питань праці, обслуговування громадян похилого віку, надання пільг, компенсацій тощо.

Таким чином, Приймальня громадян - це основна ланка системи соціального захисту населення. В обов’язки спеціалістів, які здійснюють прийом, входить консультування громадян з питань надання всіх видів соціальної допомоги, ознайомлення з порядком їх оформлення, умовами отримання, переліком необхідних документів, які мають підтвердити ті чи інші відомості, проведення співбесіди із заявниками, визначення потреб сім’ї в інших видах допомоги чи послуг, прийом заяви з необхідними документами, попереднє визначення права на соціальну допомогу.

Громадяни, які мають намір подати заяву на призначення допомоги, звертаються до Координатора прийому. За допомогою макета-графіка прийому на поточний день Координатор прийому визначає спеціаліста, який здійснюватиме прийом конкретного заявника (уповноваженого сільської або селищної ради). При цьому заявникові видається талон – направлення, де зазначено номер кімнати спеціаліста або його робочого місця, прізвище, ім’я та по-батькові, час і дату прийому.

У разі потреби громадяни повинні мати змогу здійснити попередній запис на прийом до спеціаліста. Попередній запис на прийом до спеціаліста здійснює Координатор прийому як безпосередньо, так і по телефону 9-63-33. Під час попереднього запису Координатор реєструє заявника в макеті-графіку прийому на відповідний день та час прийому (прізвище заявника, первинний чи повторний прийом, адресу чи номер особової справи), про що повідомляє заявника.

Організація прийому громадян в повній мірі забезпеченує пріоритет максимального наближення послуг з надання соціальної допомоги саме до тих категорій населення, які її потребують. З цією метою, відповідно до нормативно-правових актів, право здійснювати прийом заяв мають уповноважені працівники сільських та селищних рад.

Уповноважений сільської(селищної) ради реєструє прийняті документи у формі реєстрації документів для призначення всіх видів допомоги. Щотижня уповноважені передають за реєстром прийняті заяви з документами фахівцям управління для опрацювання.

За  детальнішою інформацією звертайтесь до уповноважених представників сільських, селищних рад за місцем проживання та до управління соціального захисту населення, що розташоване за адресою: смт Петрове, вул. Ілліча, 32, телефон „гарячої лінії” - 9-63-33

Управління соціального захисту населення РДА.