атмосфера в залі виявилася доволі хвилюючою, адже тематика заходу перегукувалась з сьогоденними тра-гічними подіями війниВічна слава солдату-герою

І солдату без нагород –

Хто загинув хоробро у бою,

Захищаючи рідний народ.

Ми, нинішнє покоління, повинні віддати шану героям, завдяки яким гордо майорить сьогодні синьо-жовтий прапор свободи в нашій рідній Україні. Народна мудрість стверджує, що земля може нагодувати людину своїм хлібом, напоїти водою зі своїх джерел, але захистити сама себе не може. Тому це святий обов’язок тих, хто живе, хто користується всіма її благами і дарами. Виконуючи цей почесний обов’язок, ідуть юнаки служити в армію, щоб берегти мир і спокій своєї Батьківщини, стояти на сторожі її інтересів. Саме про таких справжніх героїв говорили учасники районної краєзнавчої конференції учнівської молоді «Шляхами подвигу і слави», яка нещодавно вперше проводилась з метою ознайомлення з військовою історією рідного краю загалом та з огляду на особистості. Почався захід з вшанування хвилиною мовчання всіх, хто поклав життя за долю, за волю, за незалежність і свободу нашої з вами єдиної України!

На конференцію завітали почесні гості: учасник АТО Олександр Хрокало, методисти районного методичного кабінету Тетяна Швець, Валентина Савостікова та Дмитро Суліма, директор Центру дитячої та юнацької творчості Валентина Бойко, заступник директора Наталія Дементьєва. Нагода виступати першою випала учениці Ганнівської ЗШ І-ІІІ ступенів Юлії Пилипенко з позаконкурсною роботою. Юлія познайомила присутніх зі своїм славетним земляком, уродженцем села Ганнівка Костем Пестушком. А далі передала естафету наступним виступаючим: ученицям Петрівської ЗШ І ступеня Поліні Горбанець, Чечеліївської ЗШ І-ІІІ ст. Вероніці Лінтур, Червонокостянтинівської ЗШ І-ІІІ ст. Анні Саєнко, Червонокостянтинівської ЗШ І-ІІІ ст. Яні Катрук та Петрівського НВК Катерині Полтавець, вихованкам гуртка Центру дитячої та юнацької творчості Жанні Дементьєвій та Анні Луговій, учениці Новостародубської ЗШ І-ІІІ ст. Карині Пеліпас, учням Володимирівської ЗШ І-ІІІ ст. Юрію Овсюку та  Петрівської ЗШ І-ІІІ ст. Денису Теренюку, ученицям Балахівської ЗШ І-ІІІ ст. Інні Трипадуш та Петрівського НВК Вікторії Макар. Отож найбільш глибокою та, водночас, трагічною виявилася  розповідь саме  Юлії Пилипенко - про загиблого в зоні АТО односельчанина Олександра Хруля. Історія, яка колись уже викликала сум та біль в серцях всіх жителів Петрівщини, тож і цього разу вона не залишила присутніх байдужими.

Усі юні краєзнавці були нагородженні дипломами відділу освіти Петрівської райдержадміністрації за участь у конференції. Цього дня діти довели кожному в залі, що пам’ять є вічною і з роками не зникає в небуття. Тож потрібно завжди схиляти голову перед могилами тих, хто поклав життя заради щасливого майбутнього прийдешніх поколінь.

Олена Саламан, студентка 4 курсу,

Вікторія Махнюк

На знімках: атмосфера в залі виявилася доволі хвилюючою, адже тематика заходу перегукувалась з сьогоденними тра-гічними подіями війни.