сліди руйнаціїДнями громадкість Петрового вже вкотре зіштовхнулася з кричущими проявами вандалізму: на новенькій набережній невідомі особи знищили урни для сміття, що були поряд з лавками. Які мотиви для деструктиву? Дуже розповсюджена у нас форма, коли основною причиною є матеріальна вигода.

Вважається, що вандалізм - це переважно чоловічий феномен. Проте знаходяться таки особи і серед представниць прекрасної статі, адже одна з них нещодавно так дбала про своє майбутнє, що не посоромилась накопати на тій самій набережній собі квіточок. Руйнація майна найчастіше відбувається імпульсивно, під впливом ситуації, вандали руйнують там, де живуть. На жаль, у нашій країні для таких людей в найгіршому випадку все обмежується копійчаним штрафом. І то лише тоді, коли злочинця спіймають на «гарячому».

Олена Приходкова

На знімку: сліди руйнації

Р.S. Уже на момент, коли цей номер був майже готовий до друку, ми отримали сигнал про черговий прояв вандалізму: біля будівлі Петрівської школи І-го ступеня (початкової) невстановлені негідники побили та понівечили новеньку ошатну автобусну зупинку, на якій школярики, чекаючи автобуса, мали можливість заховатися від дощу чи від вітру. Що ж це з нами таке робиться? Чи хтось в змозі дати відповідь на це питання, яке для нас поки що залишається незбагненним?