здійснюється процедура реєстраціїНародження дитини – то важлива і радісна подія, як для родини, так і для всього суспільства. Разом з тим - це і велика відповідальність, адже тепер саме від дорослих залежатиме, в яких умовах житиме і яке виховання отримає ця маленька особистість, яким громадянином вона стане в майбутньому, яку користь принесе своїй державі. Саме в сім’ї дитина отримує основи виховання, тож завдання батьків - виростити чесну і добропорядну людину, котра буде з повагою ставитися до ближніх та любити як свою маленьку Батьківщину, так і всю нашу рідну Україну.

У цьому році вперше безпосередньо в пологовому відділенні Петрівської центральної районної лікарні, з метою створення сприятливих умов для спрощення доступу громадян до адміністративних послуг, запроваджено проведення державної реєстрації народження дитини та видачу свідоцтва про народження. Першим тут було урочисто вручено свідоцтво про народження доньки Анни у родині Жиритієвих.

представники різних поколінь, об’єднані спільним відчуттям палкої любові до рідної Вітчизни і щирим бажанням бути їй кориснимиДнями в офісі громадської організації «Допоможемо воїнам Петрівщини» пройшло виїзне засідання координаційної ради волонтерських загонів, які діють при районному парламенті дітей. Зі вступним словом виступила директор Центру дитячої та юнацької творчості Валентина Бойко, а затим надала слово голові ГО «Допоможемо воїнам Петрівщини» Аллі Горністовій.

Алла Павлівна розповіла про заснування волонтерської організації та її перші кроки.

Отже, організація з’явилася у червні 2014 року, головною її метою стала необхідність допомоги воїнам – учасникам АТО, які у той час потерпали від нестачі і обмундирування, і взуття, і амуніції, і продуктів харчування, і багато чого іншого, адже за часів Януковича Збройні Сили України цілеспрямовано розвалювалися, дійшло до того, що фактично була знищена служба тилу. Та й, говоритимемо відверто - і до Януковича, за усі роки державної незалежності, Українське військо ніколи не було в полі зору прискіпливої уваги державної влади. Тому забезпечення воїнів всім необхідним значною мірою взяли на себе волонтери.

Сергій Кузьменко в нацгвардійців, чия частина розташована в Кіровограді.Підтримати військовослужбовців Кіровоградщини – це не тільки наш громадянський обов’язок, а й завдання Президента – про це підлеглим наголосив Сергій Кузьменко на черговій апаратній нараді в обласній державній адміністрації.

За останні кілька тижнів голова облдержадміністрації особисто відвідав низку військових частин, що дислокуються на Кіровоградщині. Це відомий тепер на всю Україну третій полк спеціального призначення, військова частина в Канатовому, Олександрії та Богданівці. Побував Сергій Кузьменко і в нацгвардійців, чия частина розташована в Кіровограді.

«Сьогодні, коли держава на своїй території має збройний конфлікт, слід докласти максимум зусиль, щоб захисники отримали комфортні умови», – зауважив голова ОДА. «Стратегічні питання, як і раніше, вирішуватимуться на найвищому рівні. Озброєння, забезпечення спеціальною технікою – цим опікується  Міністерство Збройних Сил. А от налагодити побут вояків маємо допомогти», – констатував очільник області.

Критика мала б бути об’єктивнішою

Практично відразу після того, як в № 19 «Трудової слави» за 12 березня з’явилася публікація з критичною оцінкою оздоблювальних робіт по впорядкуванню підпорної стінки нещодавно відкритого Скверу ветеранів (матеріал «Оце так якість!»), ми отримали відгук на неї. З редакцією телефоном зв’язалася Петрівський селищний голова Світлана Тилик. Отже їй слово:

- Мушу відреагувати на висловлену критику, адже сприймаю її як докір собі особисто, оскільки це ж я була одним з головних ініціаторів спорудження даного об’єкта, а значить і відповідальність за нього лягає на мене. Що ж, дякую журналістам районки за спостережливість та прискіпливість, хоча ми й самі вже давно помітили, що зовнішнє покриття стінки доведеться переробляти. Про це, до речі, знають і безпосередні виконавці робіт, з якими у нас існує домовленість, що вони самі усунуть всі недоліки невдовзі після того, як встановиться більш-менш тепла погода, аби різниця температур знову не піднесла нам неприємних сюрпризів. Водночас, аби журналісти районки були ще більш уважними та спостережливими, то вони б помітили, що штукатурка на стінці не сиплеться сама по собі: їй активно «допомагають» сипатися поки що невстановлені мешканці нашої територіальної громади, відбитки від взуття яких чітко проглядаються на місцях осипання. Причому, судячи з розміру відбитків, - це не дитячі пустощі, а відверто хуліганські дії якихось уже цілком статевозрілих осіб. То чи це є проблемою, яку журналісти також мали б помічати і якось реагувати на неї, чи ні? Ось днями затримали в парку жіночку, начебто й поважного вже віку, тож якось і не зовсім зручно було вести з нею «виховну роботу». Однак вона прийшла «відпочивати» в парк відпочинку з лопатою і на момент затримання вже викопала близько десятка декоративних рослин. А ще кількома днями раніше так само хтось викопав тут же, в парку, і на набережній більше десятка троянд. То це проблема чи ні? Про неї журналісти районки написати не хочуть?

Стихійна торгівля продуктами харчування – загроза епідемічного добробуту населення. Попри те, що придбані з рук продукти харчування не відповідають санітарним нормам, люди часто ігнорують ці застереження, вважаючи, що такі продукти дешевші і свіжіші, від господаря, а не від перекупників, та й заощаджується час на відвідини ринку чи супермаркету. Активно торгують харчовими продуктами, їжею швидкого приготування без належного санітарного контролю із самочинно встановлених точок продажу деякі кмітливі підприємці, утворюючи цілі осередки незаконної торгівлі.

Відповідно до Правил торгівлі на ринках на торговельному місці продавця (фізичної особи - суб’єкта підприємницької діяльності) установлюється табличка із зазначенням його прізвища, імені та по батькові, номера свідоцтва про державну реєстрацію як суб’єкта підприємницької діяльності та назви органу, що здійснив цю реєстрацію, прізвища, імені, по батькові його продавця, а також розміщується копія патенту за фіксованим розміром податку чи копія свідоцтва про сплату єдиного податку та копія ліцензії у разі здійснення господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню.

Україна переходить на літній час

27 березня Україна переходить на літній час. У ніч проти останньої неділі березня годинники необхідно перевести на годину вперед.

Нагадаємо: два рази на рік стрілки годинників переводяться на годину в більш як 100 країнах. Це необхідно для того, щоб наблизити адміністративний час до сонячного.

Аграрії готові до посівної

Вітчизняні аграрії забезпечені матеріально-технічними ресурсами для весняної посівної - добривами, засобами захисту рослин і насінням у необхідному обсягу для планового посіву.

Про це повідомив під час засідання Уряду міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко.

Посівна площа сільськогосподарських культур під цьогорічний урожай сягає майже 27 мільйонів гектарів, що відповідає площам посіву минулого року.

В регіонах України розпочали сівбу ранніх ярих зернових

Найбільше засіяних площ в Одеській, Миколаївській, Херсонській та Запорізькій областях - від 20 до 70 відсотків.

Херсонські аграрії мають передумови на гарні врожаї. Планують отримати цього року 2 мільйони тонн зерна.

збори районної організації Радикальної партії Олега ЛяшкаНещодавно в Петровому відбулися загальні збори районної організації Радикальної партії Олега Ляшка, в ході якої партійці обмінялися думками щодо поточної політичної ситуації в країні, поговорили про проблеми та можливі способи їх вирішення, визначилися з планами і завданнями діяльності зазначеної політичної сили на найближчу перспективу.

У роботі зборів узяли участь також почесні гості: народний депутат України, обраний за списком Радикальної партії Дмитро Володимирович Лінько, помічник народного депутата Олексія Ленського, депутат Кіровоградської обласної ради Сергій Леонідович Ратенко та регіональний координатор Радикальної партії Олександр Іванович Машир.

Звісно, головною подією зборів став виступ народного депутата Дмитра Лінька, який коротко зупинився на характеристиці непростої політичної ситуації, що має місце в нашій країні, та окреслив позицію, яку займає Радикальна партія в конфігурації тих політичних сил, що складають сьогодні законодавчу гілку вітчизняної влади. Зокрема Дмитро Володимирович зазначив наступне:

 Г.В.Закотіна вітають Олег Гіюк та Сергій ДоцякРоки, роки… Вони стрімко летять, немов журавлі, що швидко зникають в небесній блакиті. Наші ювілеї - то пам’ятні віхи на життєвому шляху. Тоді до батьківського порогу приїздять діти, онуки, родичі, відвідують куми та друзі. Цей день очікуваний тим, що можна не лише побачитися, поспілкуватися у сімейному колі, а ще й отримати від цього такий важливий еліксир життя, який, мабуть, значиміший за будь-які ліки. Цього разу Григорій Володимирович Закотін був окутий увагою сільської громади та районної ветеранської організації. Богданівський сільський голова Сергій Доцяк, секретар сільської ради Світлана Самохват, голова ради ветеранів Олег Гіюк та його заступник Ольга Антоненко прибули з нагоди 80-річного ювілею шановного ветерана. Всі вони бажали ювіляру здоров’я, наснаги до життя, зичили добра, довголіття та вручили квіти і подарунки. Та найбільшим подарунком того дня стали привітання від доньок та онуків. Серце Григорія Володимировича переповнилося радістю та гордістю з того, що виростив хороших дітей. Гості із захопленням слухали розповідь ветерана про його складний і, водночас, успішний життєвий шлях. А затим, на їх прохання, ювіляр заграв на батьковій гармошці, яку має намір передати онучатам.

В житті є речі, які ніколи не знецінюються, не тьмяніють, не забуваються. Це – Рідна Земля, Мамина Любов, Дитячий Садочок. Навіть через багато-багато років діти пам’ятатимуть і перші віршики, і казки, і прогулянки, і свята в садочку, і перші незграбні літери, написані власноруч під дбайливим наглядом вихователя.

Перша школа життя наших дітей - це дитячий садочок. Це особливий світ любові і добра, зі своїми радощами і прикрощами, переживаннями і досягненнями, в якому дитина пізнає навколишній світ та опановує своє місце в ньому.

Вже більше двадцяти трьох років у Малинівському ДНЗ працює вихователем Ольга Йосипівна Кущ. Вона створює всі умови для розвитку та навчання вихованців, вміє зацікавити дітей, проводить різноманітні інтегровані заняття за логіко-математичним, мовним, художнім та естетичним спрямуванням. Ольга Йосипівна показала себе як висококваліфікований спеціаліст своєї справи. Вона завжди добра, чуйна, турботлива, справедлива. Людина з великої літери, яку люблять діти та поважають батьки, Ольга Йосипівна з високою відповідальністю служить найблагороднішій справі і гідна самої щирої вдячності за терпіння, мудрість і вірність вибраній професії.

***

Територіальна громада села Малинівки щиро вітає Ольгу Йосипівну Кущ з нагоди 60-річчя від дня народження!

Висловлюємо глибоку вдячність за вагомий внесок у підготовку й виховання дітей чудовій виховательці! За її сумлінне ставлення до дітей, терпіння, турботу, за професіоналізм і повну віддачу.

Бажаємо Ользі Йосипівні відчуття повноти і неповторності життя, здоров’я, невичерпних творчих сил, натхнення, щастя і сімейного благополуччя.

Управління соціального захисту населення Петрівської райдержадміністрації здійснює направлення осіб з інвалідністю на професійне навчання до реабілітаційних закладів, які знаходяться в сфері управління Мінсоцполітики.

Обов’язковою умовою направлення для професійної реабілітації є наявність медичних показань (відмітка в індивідуальній програмі реабілітації в розділі 4 «Професійна реабілітації» в колонці «Місце проведення» - запис «Центр професійної реабілітації») та наявність повної загальної середньої освіти.

За більш детальною інформацією (стосовно переліку професій, необхідних документів) звертайтесь до управління соціального захисту населення за адресою: смт Петрове, вул. Центральна, 32, тел. 9-63-33.

У Петрівському районі питанням виховання та навчання дітей приділяють особливу увагу. В цьому можна пересвідчитись, побувавши, наприклад, в Ганнівській ЗШ І-ІІІ ступенів. Вона багата талановитими досвідченими педагогами і не менш талановитими дітьми. У цьому навчальному закладі учням дають міцні знання, дбають про розвиток особистості, різноманітних здібностей, прищеплюють їм відчуття патріотизму.

Вчитель молодших класів Олена Володимирівна Бабенко віддана своєму покликанню, творча людина. У вільний від роботи час вона займається розписом дощечок, має поетичний талант. Її вірш про Ганнівку, покладений на музику, вважається гімном школи.

Вчитель математики Анастасія Леонідівна Капуста захоплюється вишиванням бісером, мистецтвом орігамі, поробками з солоного тіста, а надихає її донька – справжня скарбниця ідей. Задля того, щоб учням було цікавіше навчатися, вчителька використовує математичні фігури, які прикрашає паперовими кольоровими квітами.

Впродовж першого кварталу 2016 року працівниками Петрівського РС УДСНС України у Кіровоградській області в селах Богданівці, Новому Стародубі, Іскрівці, Чечеліївці, а також в смт. Петровому та в інших населених пунктах, де є штучні чи природні водойми, були проведені рейдові перевірки в місцях масової риболовлі з попередженням рибалок про небезпеку перебування на льоду. А ще з власниками приватних домоволодінь проводилася профілактична робота щодо дотримання  правил пожежної безпеки під час користування пічним опаленням та електронагрівальними приладами. Проведено інструктажі та надано наочну агітацію.

Шкільні канікули!

Нині, коли настав час канікул у школярів, для турботливих батьків головним болем постає питання, як організувати дозвілля своєї дитини у період їхньої відсутності. Адже дуже важливо, щоб маленький нащадок залишався у безпеці, а його вільний час був проведений ще і з користю.

Як приємно говорити про людей хороших. Сьогодні моє слово про моїх шановних земляків, справжніх трударів – родини Олександра Ключка та Петра Новенка.

Їхні будинки знаходяться майже поруч, хоч і мешкають вони на різних вулицях.

Раненько запалюється світло у господах цих людей, бо як мовиться, встають раненько, а лягають пізненько. Відомо ж - хто рано встає, тому й Бог дає. Тож і живуть ці родини в достатку. Хоча  дається цей достаток їм - ой як нелегко.

Олександр Ключко фермерує вже більше 20 років, вирощує зернові. В помічниках у нього син Олександр. Тож ранню зорю зустрічають у полі батько з сином разом. Взаємодопомога, взаємоповага – ось що закладено в основу їхніх родинних стосунків.