Як приємно говорити про людей хороших. Сьогодні моє слово про моїх шановних земляків, справжніх трударів – родини Олександра Ключка та Петра Новенка.

Їхні будинки знаходяться майже поруч, хоч і мешкають вони на різних вулицях.

Раненько запалюється світло у господах цих людей, бо як мовиться, встають раненько, а лягають пізненько. Відомо ж - хто рано встає, тому й Бог дає. Тож і живуть ці родини в достатку. Хоча  дається цей достаток їм - ой як нелегко.

Олександр Ключко фермерує вже більше 20 років, вирощує зернові. В помічниках у нього син Олександр. Тож ранню зорю зустрічають у полі батько з сином разом. Взаємодопомога, взаємоповага – ось що закладено в основу їхніх родинних стосунків.

Родина Петра Новенка теж має свій власний земельний наділ. Є Петру Петровичу де розгулятися з сином, як кажуть, до сьомого поту. А батько знає, від чого прилипає сорочка до спини, бо сам міряв поля «Агрофірми «П’ятихатська» десятки років підряд. Батькова порада, батькова допомога і підтримка – це для синів обох родин основне.

Садиби цих працьовитих людей пізнати легко. Будинки розмальовані, мов писанки. А подвір’я з ранньої весни і до пізньої осені потопають у квітах. Це вже заслуга їхніх старанних господинь. І чого тільки не насіють на своїх городах їхні умілі руки. А це все треба виростити, а потім ще й переробити. До того ж, ще й домашнє господарство попорати. Яких тільки консервів Людмила та Лариса не готують: і м’ясні, і овочеві, і фруктові. Їхні смачні консервовані вироби скуштували і наші солдати в зоні АТО.

Причастити когось? Це у них залюбки. Людмила почастує вас смачним тушкованим м’ясом з ароматним домашнім вином, а Лариса - домашніми ковбасами, а на десерт ще й полуницею зі сметаною. Спасибі вам, люди добрі, за ваші труди. Працюєте – то й маєте. А під лежачий камінь, як відомо, вода не тече.

Шановні Олександре Георгійовичу та Петре Петровичу! Ви на землі зробили добрі справи: побудували будинки, виростили чудових синів та доньок, маєте прекрасних невісток і онуків. Тож нехай ще довго колосяться золотистим колоссям ваші поля, нехай вам здоровиться, адже відомо, що багата родина – то багата держава.

Лідія Зуєнко с. Ганнівка.