Сергій Кузьменко в нацгвардійців, чия частина розташована в Кіровограді.Підтримати військовослужбовців Кіровоградщини – це не тільки наш громадянський обов’язок, а й завдання Президента – про це підлеглим наголосив Сергій Кузьменко на черговій апаратній нараді в обласній державній адміністрації.

За останні кілька тижнів голова облдержадміністрації особисто відвідав низку військових частин, що дислокуються на Кіровоградщині. Це відомий тепер на всю Україну третій полк спеціального призначення, військова частина в Канатовому, Олександрії та Богданівці. Побував Сергій Кузьменко і в нацгвардійців, чия частина розташована в Кіровограді.

«Сьогодні, коли держава на своїй території має збройний конфлікт, слід докласти максимум зусиль, щоб захисники отримали комфортні умови», – зауважив голова ОДА. «Стратегічні питання, як і раніше, вирішуватимуться на найвищому рівні. Озброєння, забезпечення спеціальною технікою – цим опікується  Міністерство Збройних Сил. А от налагодити побут вояків маємо допомогти», – констатував очільник області.

Відтак, з обласного бюджету на ці цілі заплановано виділити близько 6-ти мільйонів гривень. Це ремонт казарми для спецпризначенців, ремонт дороги, що веде до військової частини А-1201 у селі Богданівка Знам’янського району, облаштування приміщень для різних цілей у військовій частині в Канатовому. Військовослужбовцям, які дислокуються в Олександрії, встановлять необхідний для тренувань спортивний майданчик. І це неповний перелік того, що вже найближчим часом зі слів та намірів перетвориться в дію.

Голова облдержадміністрації має намір провести спільну нараду з керівниками військових частин та головами райдержадміністрацій, які шефствують над ними. Тобто, організувати платформу для якісного діалогу. Адже за однією і тією ж частиною закріплено по кілька районів. Тож слід з’ясувати потреби військових і скоординувати дії райдержадміністрацій. «Військові захистили нас, ми маємо підтримати їх», – підсумував Сергій Кузьменко.

Прес-служба Кіровоградської ОДА.