У Петрівському районі питанням виховання та навчання дітей приділяють особливу увагу. В цьому можна пересвідчитись, побувавши, наприклад, в Ганнівській ЗШ І-ІІІ ступенів. Вона багата талановитими досвідченими педагогами і не менш талановитими дітьми. У цьому навчальному закладі учням дають міцні знання, дбають про розвиток особистості, різноманітних здібностей, прищеплюють їм відчуття патріотизму.

Вчитель молодших класів Олена Володимирівна Бабенко віддана своєму покликанню, творча людина. У вільний від роботи час вона займається розписом дощечок, має поетичний талант. Її вірш про Ганнівку, покладений на музику, вважається гімном школи.

Вчитель математики Анастасія Леонідівна Капуста захоплюється вишиванням бісером, мистецтвом орігамі, поробками з солоного тіста, а надихає її донька – справжня скарбниця ідей. Задля того, щоб учням було цікавіше навчатися, вчителька використовує математичні фігури, які прикрашає паперовими кольоровими квітами.

Генератором ідей під час проведення шкільних свят і масових заходів є педагог-організатор Ірина Вадимівна Зієрова. Вона молодий педагог, але вже встигла завоювати прихильність дітей та батьків. Крім того, вона є переможцем багатьох районних і обласних конкурсів професійної майстерності.

Справжній фонтан творчості, дизайнер, а ще й милозвучний голос – це Галина Миколаївна Петриненко, яка у кожного учня може відкрити творчі здібності.

Очолює колектив школи Ольга Миколаївна Канівець – чуйна та сильна духом жінка, яка вміє знайти спільну мову як з педагогами та учнями, так і з батьками, завдяки чому навчально-виховний процес проходить надзвичайно ефективно, діти беруть гарний старт в марафоні довжиною у життя, а педагоги можуть пишатися результатами своєї праці. Пишатися ж, дійсно, є чим.

Юлія Пилипенко, учениця 9 класу, стала переможницею Всеукраїнського конкурсу з історії та права 2015-го року. На Олімпіаді з української мови вона зайняла третє місце, на конкурсі ім.. Т.Шевченка – друге. Дівчинка цікавиться історією рідного краю, захистила роботу в Малій академії наук.

Є вагомі здобутки і в спорті. На змаганнях з баскетболу, волейболу та на конкурсі «Нащадки козацької слави», який проходив в Петрівському НВК, честь школи захищали і виборювали призові місця Валерій Будєєв, Микола Гейсмонт та  Данило Гришаєв. Вони не тільки кращі спортсмени школи, а й беруть активну участь у шкільному житті, успішно навчаються.

Підростаюче покоління уособлює собою наші мрії та сподівання, є майбутнім країни, яке обов’язково має бути  світлим. Саме для цього працюють всі, причетні до виховання та навчання дітей, всебічного їхнього розвитку.

Олена САЛАМАН, студентка 4 курсу Кіровоградського ДПУ ім.В.Винниченка.