яке ж свято без ігор та розваг?Швидко промайнули новорічні свята, яких щороку з нетерпінням чекають діти. Місяць тому розпочалися вони з відзначення дня Святого Миколая. З цієї нагоди 18 грудня в районному Будинку культури відбувся святковий захід у вигляді казкового дійства для дітей соціально незахищених категорій. У тому числі - дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, з родин учасників АТО, багатодітних та малозабезпечених. Дітей, які вимушено переселилися з батьками з тимчасово окупованої території на Сході України та районів проведення АТО у кафе-барі «Шарм» пригостили солодощами, вручили їм подарунки. Крім того, керівники району відвідали вихованців Балахівської школи соціальної реабілітації та Макіївського професійно-технічного училища со-ціальної реабілітації ім. А. С. Макаренка, привітали їх з днем Святого Миколая та новорічно-різдвяними святами. Загалом заходами до дня Святого Миколая було охоплено близько 150 дітей.

22 січня ми відзначаємо річницю проголошення Акта возз’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Цей день належить кожному з нас як історичний символ об’єднання України і, водночас, як загальний для всіх орієнтир майбутнього – саме суспільна, духовна і територіальна єдність України є найважливішою умовою для поступу та успіху нашої держави.

Щиро віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Адже саме в єдності дій та соборності душ ми можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України.

Міцного здоров’я вам і вашим родинам, щастя, добра, миру та злагоди, натхнення для нових звершень і глибокої віри у гідне майбутнє рідного краю та України!

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Тамара Сакара, голова районної ради

 

щирі слова вітань та вдячності за постійну допомогу й підтримку п’ятихатцям від керівників бюджетних установУ трудовому колективі ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» спільна зустріч Нового року вже давно є доброю і сталою традицією. Не став винятком і цей рік – за кілька днів до новорічного свята за щедро сервірованими столами у Володимирівському сільському Будинку культури зібралися працівники господарства, пайовики, почесні гості.

Зазвичай, спільна зустріч Нового року тут позначена підведенням підсумків роботи за попередній сільськогосподарський період, нагородженням передовиків виробництва, святковою концертною програмою. Втім, цього року сценарій свята було дещо змінено, оскільки загальна кількість тих, хто ударно потрудився, а отже здобувправо бути премійованим, виявилася такою значною, що процедура вручення премій могла б розтягтися не на одну годину. Відтак, за домовленістю з колективом, було прийнято рішення належні працівникам преміальні виплати видати через касу господарства в будь-який зручний для кожного час, аби більше часу приділити безпосередньо концертній програмі та й самому святковому застіллю.

Петрівська районна організація ветеранів з глибоким сумом повідомляє скорботну звістку: на 92-му році пішов з життя активний член районної організації ветеранів України, учасник бойових дій у Великій Вітчизняній війні та війні з Японією Гречаний Василь Іларіонович.

Народився Василь Іларіонович 14 лютого 1924 року в селі Апрелівка Бобринецького району Кіровоградської області.

Після визволення рідного села 1 березня 1944 року був призваний Витязівськім військкоматом до служби в армії. Приймав участь в бойових діях Великої Вітчизняної війни по травень 1945 року. По закінченні війни військова частина, в який проходив службу Василь Іларіонович, була перекинута на Далекий Схід, де він приймав участь у боях з Японією.

У липні 1946 року Василь Іларіонович був звільнений з лав Збройних Сил у військовому званні «старший сержант».

Все своє життя Василь Іларіонович, а саме з лютого 1948 року по червень 1992 року, працював у Державному банку, пройшовши шлях від кредитного інспектора Витязівського відділення Державного банку до управляючого Петрівським відділенням Державного банку.

В.Руденко веде засіданняЩе, як кажуть, не встигло підсохнути чорнило під матеріалом про сесію Петрівської селищної ради, на якій було затверджено селищний бюджет на 2016 рік, як знову постала необхідність повертатися до цього питання.

Вів засідання чергової сесії селищної ради секретар ради Володимир Руденко. Він запропонував перед початком сесії провести спільне засідання постійних комісій селищної ради, на якому заслухати і обговорити питання порядку денного.

З інформацією «Про нову редакцію рішення Петрівської селищної ради від 25 грудня 2015 року №11/7 «Про селищний бюджет на 2016 рік» виступила начальник відділу фінансово-господарського забезпечення селищної ради Жанна Пісна.

У рішенні визначені такі показники селищного бюджету:

комунальники чистять тротуариЗамело-захурделило!

Давно вже Петрівщина не знала таких снігопадів, якими подивувала нас природа 17-го і 18-го січня. За півтори доби випала така кількість опадів, якої інколи не бувало впродовж усієї зими.

Особливо багато клопоту завдала негода комунальникам, адже густий сніг, що сипав суцільною стіною кілька годин поспіль, практично зводив нанівець усі їх зусилля: ледь встигнувши очистити від снігу якусь частину тротуару, вони вже опинялися перед вибором – переходити на іншу ділянку чи повертатися назад, адже на тому місці, звідкіля розпочинали прибирання, вже з’являлися нові снігові замети.

Також негода дошкуляє транспортникам, бо пасажирські перевезення у ці дні, практично, повністю зупинилися, та працівникам сільськогосподарської галузі, передусім тваринникам, адже великі снігові замети значно ускладнили процедуру догляду за тваринами. А в навчальних та дошкільних виховних закладах району до стабілізації погодної обстановки було призупинено заняття.

автор дослідження з дідусем-краєзнавцемЯк будували українську хату

Рідна хата! Оспівана у легендах та переказах, поетично змальована майстрами слова та пензля, вона  завжди буде вважатися символом добра та надії. Її незгасимий вогник світитиметься всюди, де б ми не були. Рідна домівка - це тепло маминої любові, віра у доброту, надія на одвічний захист від усіх негараздів життя. І що б там не було, - радість чи горе, людина завжди поспішала до рідної хати, де її  ждало тепло, спокій і розуміння. Тут душа людини наповнювалася вдячністю за цей куточок на землі, де тебе завжди ждали  розрада, затишок і повага.

 один з ігрових епізодів: в атаці «Інгулець»Рахунок нічийний, але гра виявилася і бойовою, і цікавою

Наприкінці минулого тижня справжній подарунок отримали любителі футболу: в періоди міжсезоння, як відомо, в календарних іграх Чемпіонату та Кубку України настає тривала перерва, тож уболівальники змушені надовго залишатися без своєї улюбленої гри. Та все ж і в цей період трапляються винятки, що допомагають  легше пережити нелюбимий любителями літніх видів спорту відрізок часу. Зазвичай, це всілякі турніри, кубки чи контрольні матчі, які організовуються в рамках підготовки до наступного сезону.

Саме такий матч «Інгулець» в значно оновленому своєму складі минулої п’ятниці провів на штучному газоні своєї навчально-тренувальної бази, нещодавно відкритому у Володимирівці, з одним із лідерів Першої ліги – криворізьким «Гірником». Криворіжці, до речі, на зимову перерву в Чемпіонаті Першої ліги пішли, перебуваючи на другій сходинці турнірної таблиці, поступаючись лідерам ліги – кіровоградській «Зірці» лише трьома очками. Тож, певне, зрозуміло, наскільки серйозним і суворим був «екзаменатор», що мав визначити готовність наших земляків до початку ігор другого кола. І треба віддати належне – гра, яку показав «Інгулець», вселяє усім нам надію і оптимізм перед початком нового сезону. Ні, здолати маститих гостей ми не зуміли, але й не поступилися, виглядаючи на їх фоні досить достойно. Більше того – в окремі проміжки ігрового часу наші футболісти виглядали переконливіше і видовищніше, як, приміром: в перші п’ятнадцять хвилин другого тайму, коли гості, практично, не могли навіть перейти центральної лінії поля, відвівши гру подалі від своїх воріт. Хоча, якщо аналізувати перебіг усієї гри, то загалом деяку територіальну перевагу все ж таки мали криворіжці. Натомість атаки «Інгульця»виглядали гострішими, та й небезпечних моментів біля воріт гостей наші улюбленці створили більше.

збільшуються захворювання на грип H1N1В Україні по всіх регіонах збільшуються захворювання на грип H1N1 і кількість смертей дуже велика

Про це повідомила Ірина Сисоєнко, заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я.

За її словами, на грип захворіло 5,7 % всього населення країни. З них 70 % це діти, вагітні.

Найбільша кількість випадків у Вінниці, Одесі, Харкові, Києві, Київській обл. У порівнянні з минулим роком, кількість смертельних випадків збільшилась на 10%. В Одесі вже померло - 28, Вінниці-25 осіб.

Вона також додає, що, проаналізувавши смертельні випадки, МОЗ повідомляє, що всі вони через несвоєчасне звернення за медичною допомогою до лікарні. Пацієнти зверталися на 5-6 день з початку хвороби, і пневмонія на той час вже призводила до набряку легенів.

За інформацією Міністерства, медичний персонал лікарень підготовлений належним чином до надання медичної допомоги у випадку збільшення випадків.

Виконуючи доручення Кабінету Міністрів України з приводу реалізації ініціативи про впровадження програми соціальної допомоги сім’ям військовослужбовців Збройних Сил України, МВС, СБУ та інших військових формувань, які захищають територіальну цілісність і суверенітет країни у східних та південно-східних областях, Кіровоградська регіональна філія ДП «Укрспецзем» пропонує виконання комплексу робіт (геодезичних та землевпорядних) з виготовлення проектно-технічної документації із землеустрою щодо оформлення земельних ділянок вищезазначеним особам.

Приймаючи до уваги, що вартість виконання комплексу робіт (геодезичних та землевпорядних) з виготовлення проектно-технічної документації із землеустрою щодо оформлення земельних ділянок для громадян в державних та приватних підприємствах Кіровограда та Кіровоградської області складає від 2500 грн. до 3000грн. за одну проектно-технічну документацію, Кіровоградська регіональна філія ДП «Укр-спецзем» має можливість виконати аналогічні роботи за ціною 650 гривень (в тому числі ПДВ 108.33 грн.) за одну проектно-технічну документацію. При цьому, сім’ям загиблих під час проведення АТО вказані роботи виконуються безкоштовно.

Також до відома сільських та селищних рад повідомляємо, що Кіровоградська регіональна філія ДП «Укрспецзем» має можливість безкоштовно розробити схеми поділу земельних ділянок для виділення їх у подальшому у власність учасникам АТО.

Звертатись за адресою:

25006, м. Кіровоград, вул. В.Чміленка, 61, тел./факс (0522)222714, 0660001423, usz.kirovograd@gmail.com

Режим роботи: з понеділка по четвер з 8.30 до 17.30, п’ятниця – з 8.30 до 16.30.

Відділ Держгеокадастру у Петрівському районі за матеріалами Кіровоградської РФ ДП «Укрспецзем»

прийому громадян керівництвом та дільничними інспекторами поліції Петрівського відділення поліції Долинського відділу поліції  ГУНП на адміністративних дільницях на січень 2016 року

 

№ п/п Посада та ПІБ Адміністративна дільниця Дата прийому громадян Години прийому громадян Приміщення 
 1.

Заступник начальника ВП Косенко В.Л.

Дільничий Охріменко О.Ю.

Водянська сільська рада 12.01.2016 з 10.00 до 13.00г с/рада
 2.

Начальник ВП Лисенко О.О.

Дільничий Нечай Є.М.

Червонокостянтинівська сільська рада 20.01.2016 з 10.00 до 13.00г с/рада
 3.

Заступник начальника ВП Косенко В.Л.

Дільничий Лут О.О.

Новостародубська сільська рада   з 10.00 до 13.00г с/рада
 4.

Начальник ВП Лисенко О.О.

Дільничий Рубан В.Ю.

Ганівська сільська рада   з 10.00 до 13.00г с/рада
 5.

Заступник начальника ВП Косенко В.Л.

Дільничий Стаднік Б.В.

Іванівська сільська рада   з 10.00 до 13.00г с/рада

Петрівське відділення поліції.