Петрівська районна організація ветеранів з глибоким сумом повідомляє скорботну звістку: на 92-му році пішов з життя активний член районної організації ветеранів України, учасник бойових дій у Великій Вітчизняній війні та війні з Японією Гречаний Василь Іларіонович.

Народився Василь Іларіонович 14 лютого 1924 року в селі Апрелівка Бобринецького району Кіровоградської області.

Після визволення рідного села 1 березня 1944 року був призваний Витязівськім військкоматом до служби в армії. Приймав участь в бойових діях Великої Вітчизняної війни по травень 1945 року. По закінченні війни військова частина, в який проходив службу Василь Іларіонович, була перекинута на Далекий Схід, де він приймав участь у боях з Японією.

У липні 1946 року Василь Іларіонович був звільнений з лав Збройних Сил у військовому званні «старший сержант».

Все своє життя Василь Іларіонович, а саме з лютого 1948 року по червень 1992 року, працював у Державному банку, пройшовши шлях від кредитного інспектора Витязівського відділення Державного банку до управляючого Петрівським відділенням Державного банку.

У червні 1992 року Василь Іларіонович пішов на заслужений відпочинок, і, доки дозволяло здоров’я, був активним членом районної ради ветеранів України.

Василь Іларіонович - енергійна, привітна, чуйна людина, користувався заслуженим авторитетом та повагою серед мешканців району.

За своє життя, разом з дружиною Марією Олександрівною, нині покійною, виховали п’ятьох синів та доньку, які, в свою чергу, подарували їм чотирнадцятьох онуків, п’ятнадцять правнуків та одного праправнука.

Батьківщина високо оцінила заслуги Василя Іларіоновича. За мужність та героїзм, виявлені в роки Великої Вітчизняної війни та війни з Японією, він був нагороджений: орденом Слави 3 ст., орденом Вітчизняної війни ІІ ступеня, орденом „За мужність”, медалями «За перемогу над Німеччиною», «За перемогу над Японією», медалями Жукова, „Захиснику Вітчизни”. „Ветеран праці” та багатьма іншими.

Ветеран неодноразово відзначався грамотами та подяками районного та обласного рівнів.

Невблаганна хвороба зробила свою чорну справу: 16 січня 2016 року перестало битися серце цієї мужньої людини.

Петрівська районна рада, районна державна адміністрація та члени Петрівської районної організації ветеранів України глибоко сумують з приводу смерті Гречаного Василя Іларіоновича.

Висловлюємо щире співчуття близьким, рідним та друзям покійного.

Світла пам’ять про Василя Іларіоновича назавжди збережеться в серцях всіх, хто його знав, Царства небесного Вам, дорогий наш Василю Іларіоновичу!