щирі слова вітань та вдячності за постійну допомогу й підтримку п’ятихатцям від керівників бюджетних установУ трудовому колективі ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» спільна зустріч Нового року вже давно є доброю і сталою традицією. Не став винятком і цей рік – за кілька днів до новорічного свята за щедро сервірованими столами у Володимирівському сільському Будинку культури зібралися працівники господарства, пайовики, почесні гості.

Зазвичай, спільна зустріч Нового року тут позначена підведенням підсумків роботи за попередній сільськогосподарський період, нагородженням передовиків виробництва, святковою концертною програмою. Втім, цього року сценарій свята було дещо змінено, оскільки загальна кількість тих, хто ударно потрудився, а отже здобувправо бути премійованим, виявилася такою значною, що процедура вручення премій могла б розтягтися не на одну годину. Відтак, за домовленістю з колективом, було прийнято рішення належні працівникам преміальні виплати видати через касу господарства в будь-який зручний для кожного час, аби більше часу приділити безпосередньо концертній програмі та й самому святковому застіллю.

Все ж без урочистих моментів не обійшлося: традиційні паляниці з зерна нового урожаю працівники агрофірми вручили своєму керівникові – Олександру Поворознюку, виконавчому директору господарства Віталію Козловському, ніжну пухку паляницю передали також мамі Олександра Григоровича – Ганні Онисімівні на знак вдячності за сина, який свого часу став рятівником уже помираючого господарства.

новорічні побажання висловлюють сільські голови Наталія Лепська, Іван Шульга та Ніна ЦапенкоЗ подарунками прибули на свято і гості: Ганнівський, Йосипівський та Петрівський сільські голови, які є постійними і надійними партнерами господарства, передусім у спільному баченні питань благоустрою, розвитку та підтримання життєдіяльності населених пунктів, що відносяться до відповідних сільських рад і на територіях яких знаходяться землі господарства.

Також з подарунками та словами вдячності до п’ятихатців звернулися їх підопічні: керівники Ганнівської, Володимирівської та Петрівської загальноосвітніх шкіл, а також до-шкільних дитячих закладів та закладів культури для яких «П’ятихатська» вже давно стала надійною опорою і підтримкою в багатьох господарських або організаційних питаннях.

Власне ж концертна програма вже другий рік поспіль була підготовлена зусиллями самих працівників і, здається, знову вона була сприйнята публікою значно бурхливіше і тепліше, ніж виступи заїжджих, нехай і професійніших «зірок». Знову, як і торік, поза конкуренцією опинилися працівники автогаража, складається враження, що багато кому з них, за сприятливих обставин, знайшлося б гідне місце й на професійній сцені. Не відстати від них прагнули і представники інших виробничих підрозділів агрофірми. Словом, свято, як і завжди, виявилося веселим, креативним, справжнім новорічним дарунком усім працівникам господарства та почесним гостям.

вірш-присвята воїнам АТО у виконанні Валентини БайдіноїТа ось яку деталь концертної програми хотілося б виділити особливо: в самий розпал веселощів до мікрофона на сцені підійшла одна з працівниць господарства - Валентина Байдіна і почала читати хвилюючі поетичні рядки, присвячені бійцям АТО – як тим, хто у ці суворі зимові дні оберігає наш спокій і тишу, наше мирне життя, так і тим, хто вже ніколи не повернеться до рідних домівок, до своїх мам, діточок, дружин, братів, сестер…

Реакція залу виявилася несподіваною: вже за мить веселий гамір за столами стих, і кількасотенна аудиторія перетворилася в єдиний мовчазний нерв, у спільний душевний порив, що з болем у серці сприймав кожне слово. А ще за мить всі підвелися з-за столів і далі слухали стоячи, дехто з чоловіків при цьому поклав правицю на серце, як під час виконання Державного Гімну.

Видовище виявилося справді вражаючим, і ще більше підсилило відчуття глибокої поваги до цих простих сільських трударів і, водночас, таких непростих, таких душевно прекрасних особистостей. Адже подібний прояв глибокої вдячності воїнам за їх жертовність, за їх величний подвиг просто неможливо змоделювати заздалегідь будь-якими режисерськими задумками. Такими вони є – наші земляки, наші шановні п’ятихатці – гідні сини і доньки славної неньки-України. І за це, дорогі наші, доземний вам уклін!

Володимир Кіфенко.

щирі слова вдячності воїнам-захисникам України зал слухав стоячи.

На знімках: щирі слова вітань та вдячності за постійну допомогу й підтримку пятихатцям від керівників бюджетних установ; новорічні побажання висловлюють сільські голови Наталія Лепська, Іван Шульга та Ніна Цапенко; вірш-присвята воїнам АТО у виконанні Валентини Байдіної; щирі слова вдячності воїнам-захисникам України зал слухав стоячи.