В.Руденко веде засіданняЩе, як кажуть, не встигло підсохнути чорнило під матеріалом про сесію Петрівської селищної ради, на якій було затверджено селищний бюджет на 2016 рік, як знову постала необхідність повертатися до цього питання.

Вів засідання чергової сесії селищної ради секретар ради Володимир Руденко. Він запропонував перед початком сесії провести спільне засідання постійних комісій селищної ради, на якому заслухати і обговорити питання порядку денного.

З інформацією «Про нову редакцію рішення Петрівської селищної ради від 25 грудня 2015 року №11/7 «Про селищний бюджет на 2016 рік» виступила начальник відділу фінансово-господарського забезпечення селищної ради Жанна Пісна.

У рішенні визначені такі показники селищного бюджету:

-доходи у сумі 14892,1 тис. грн., у тому числі доходи загального фонду 12128,1 тис.грн., доходи спеціального фонду 2764,0 тис.грн.

В.Бакун: «На повторних виборах переміг В.Кравцов»- видатки у сумі 14892,1 тис. грн., в тому числі видатки загального фонду 11070,4 тис.грн., видатки спеціального фонду 3821,7 тис.грн.

- профіцит загального фонду у сумі 1057,7 тис.грн., у тому числі за рахунок передачі коштів із загального фонду бюджету до бюджету розвитку (спеціального фонду) на суму 1057,7 тис. грн.

- дефіцит спеціального фонду у сумі 1057,7 тис. грн., у тому числі за рахунок передачі коштів із загального фонду бюджету до бюджету розвитку (спеціального фонду) на суму 1057,7 тис. грн.

У бюджеті передбачені відповідні видатки на продовження робіт по очищенню водойми в районі парку відпочинку, освітлення і ремонт вулиць, благоустрій селища, придбання необхідної техніки, багато іншого.

Депутати досить жваво обговорювали різні пункти рішення, отримували відповіді від Ж.Пісної, В.Руденка, заступника селищного голови В.Малюти.

Віта Валентинівна виступила також з інформацією щодо надання пільг по сплаті земельного податку на 2016 рік ряду бюджетних організацій.

Після докладного обговорення всіх питань постійні комісії прийняли рішення про включення їх до порядку денного сесії, після чого пройшла власне сесія селищної ради. Вона розпочалася з виступу голови Петрівської селищної виборчої комісії В.Бакун, яка повідомила, що на повторних виборах в одномандатному виборчому окрузі №20 найбільшу кількість голосів набрав Василь Кравцов, висуванець ВО «Батьківщина», який і став депутатом Петрівської селищної ради. Присутні оплесками привітали колегу-депутата з обранням, В.Руденко від їхнього імені та від імені селищного голови С.Тилик побажав йому успіхів в діяльності на благо громади.

Депутати прийняли належні рішення, затвердивши нову редакцію попереднього рішення селищної ради «Про селищний бюджет на 2016 рік» та надавши пільги по сплаті земельного податку тим установам, які звернулися з відповідним поданням.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімках: В.Руденко веде засідання; В.Бакун: «На повторних виборах переміг В.Кравцов».