яке ж свято без ігор та розваг?Швидко промайнули новорічні свята, яких щороку з нетерпінням чекають діти. Місяць тому розпочалися вони з відзначення дня Святого Миколая. З цієї нагоди 18 грудня в районному Будинку культури відбувся святковий захід у вигляді казкового дійства для дітей соціально незахищених категорій. У тому числі - дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, з родин учасників АТО, багатодітних та малозабезпечених. Дітей, які вимушено переселилися з батьками з тимчасово окупованої території на Сході України та районів проведення АТО у кафе-барі «Шарм» пригостили солодощами, вручили їм подарунки. Крім того, керівники району відвідали вихованців Балахівської школи соціальної реабілітації та Макіївського професійно-технічного училища со-ціальної реабілітації ім. А. С. Макаренка, привітали їх з днем Святого Миколая та новорічно-різдвяними святами. Загалом заходами до дня Святого Миколая було охоплено близько 150 дітей.

18 грудня відбулося свято відкриття головної районної новорічної ялинки, а з 22 по 24 грудня в залі засідань районної ради пройшли 10 новорічних ранків для дітей соціально незахищених категорій, які проводили працівники районного Будинку культури. Не забули і дітей, які перебували на стаціонарному лікуванні в дитячому відділенні райлікарні. До них 28 грудня завітали Дід Мороз і Снігуронька, щоб поздоровити з наступаючим Новим роком.

було чимало охочих сфотографуватися з Дідом Морозом і Снігуркою29 грудня група дітей району відвідала театралізовану виставу в Кіровоградській обласній філармонії.

Під час шкільних зимових канікул біля районної ялинки проводилися розважальні заходи для дітей за участю Діда Мороза і Снігуроньки, працівники дитячо-юнацької спортивної школи «Олімп» проводили спортивно-масові заходи.

13 січня 2016 року заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета разом з представником служби у справах дітей РДА Юлією Давиденко відвідала дитяче та пологове відділення центральної районної лікарні, щоб привітати 17 дітей, які на той час там лікувалися.

Загалом новорічними заходами було охоплено близько 800 дітей, які отримали подарунки.

А 15 січня відбулося урочисте закриття районної новорічної ялинки, в якому взяли участь Дід Мороз, Снігуронька і Сніговичок. Діти весело водили хороводи навколо ялинки, грали в ігри, розповідали вірші, танцювали і співали. Ялинка востаннє запалала різнокольоровими вогнями, а Дід Мороз зі Снігуронькою попрощалися з малечею до наступної зустрічі через рік.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

хоровод навколо ялинки вірш для Діда Мороза

На знімках: яке ж свято без ігор та розваг?; було чимало охочих сфотографуватися з Дідом Морозом і Снігуркою; хоровод навколо ялинки; вірш для Діда Мороза.

Фото автора.