Дорогі земляки!

Щороку 14 грудня, в день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС, ми вшановуємо людей, які виявили мужність, самовідданість і високий професіоналізм під час ліквідації наслідків катастрофи.

Наслідки аварії були б значно серйознішими, якби не оперативна та злагоджена робота усіх, хто взяв на себе перший удар ядерної стихії та пішов у безсмертя, залишивши гіркий смуток у наших серцях.

Схиляю голову перед професіоналізмом, самовідданістю й жертовністю тих, хто був залучений до ліквідації наслідків катастрофи.

Від імені депутатського корпусу обласної ради бажаю вам, вашим рідним і близьким мирного неба, доброго здоров’я, щастя та добробуту.

З повагою голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

* * *

Шановні жителі району!

Сьогодні ми вшановуємо пам’ять всіх героїв, хто віддав своє життя, ліквідовуючи трагедію, усіх, хто з честю виконав свій громадянський обов’язок перед народом та людством.

Районна державна адміністрація та районна рада висловлюють глибоку подяку всім, хто приймав участь у ліквідації аварії на ЧАЕС. Ви, з честю виконавши свій обов’язок, дорого заплатили за те, щоб приборкати ”мирний” атом.

Бажаємо вам та вашим родинам міцного здоров’я, добра й благополуччя, успіхів у всіх ваших справах!

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Тамара Сакара, голова районної ради

Шановні земляки!

У другу неділю грудня українці традиційно відзначають день Благодійництва. Це свято всіх, хто безкорисливо допомагає своїм ближнім.
В Україні помилково вважається, що допомогати можуть собі дозволити лише заможні люди. Хоча благодійна допомога не обов’язково має бути фінансовою, можна також допомогти людині порадою, підтримкою чи підказкою тощо, і тим самим змінити чиюсь долю.
У День благодійництва нагадую знамениті слова зі Святого Письма, які проголошують про те, що блаженніше давати, ніж приймати. Бажаю, щоб кожен кіровоградець зміг внести посильний внесок у будь-яку благу справу, адже саме такими вчинками досягається загальне благополуччя для всіх, саме на основі таких вчинків будуються сильні і спроможні територіальні громади.

З повагою голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

Шановні судді та працівники суду!

Районна державна адміністрація та районна рада щиро вітають вас із вашим професійним святом.

Сьогодні судова гілка влади відіграє важливу роль в утворенні принципу верховенства права та розвитку і зміцненні України як демократичної, правової держави. Впевнені, що ви зможете покращити добробут людей району, забезпечити їм мирне, стабільне життя, захистити від негараздів та труднощів сьогодення.

Бажаємо вам міцного здоров’я, творчих успіхів, сил та наснаги у виконанні надзвичайно відповідальних завдань. Нехай удача та професійні успіхи будуть вашими постійними супутниками у житті.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Тамара Сакара, голова районної ради

тим, хто врятував світНаступного понеділка Україна вже двадцять дев’ятий раз відзначатиме свято, якого, говоритимемо прямо, - краще б не було. Точніше, не самого свята, а тих трагічних подій, які спричинили тяжку техногенну катастрофу, котра, в свою чергу, залишила скорботний відбиток на долі сотень тисяч родин, забравши життя та здоров’я у розквіті сил багатьох з тих, хто, усвідомлюючи усю небезпеку «мирного атому», що вийшов з-під контролю, тим не менш стали пліч-о-пліч обличчям перед невидимою загрозою і таки змогли врятувати світ від ще більшого лиха. Заплативши за це, на жаль, надзвичайно високу ціну. Певне, їх мужність і героїзм можна порівняти з тими проявами мужності та героїчної доблесті, що їх сьогодні демонструють захисники єдності і незалежності України на Сході нашої країни. Хоча, звичайно, кожна з трагедій має свою власну історію розвитку.

ліквідаторПрискіпливо аналізуючи сторінки історії Радянського Союзу, приходиш до висновку, що комуністична влада, яка проголошувала, що головною метою її діяльності є забезпечення добробуту і щастя людей, насправді досить часто ставилася до громадян країни не як до людей, а як до засобу вирішення проблем. Гасло: «Все – в ім’я людини, все – для блага людини!» було нещирим, як і майже вся комуністична пропаганда.

З людьми не рахувалися, насильно зганяючи їх в колгоспи чи відправляючи на муки і смерть в дику тайгу тих, хто в колгосп не хотів вступати. Людей морили голодом, відбираючи все, до останньої зернини, аби виконати плани партії по індустріалізації країни – зерно потрібне було для придбання закордонного обладнання для заводів і фабрик. Під час війни людей називали «живою силою», вимагали в наказах верховного командування не рахуватися з її втратами, аби до чергового комуністичного свята зробити вождю подарунок – звільнити від окупантів, скажімо, Київ. Після війни «маршал перемоги» - Жуков, який всі свої «перемоги» здобував ціною сотень тисяч життів солдатів, під час військових навчань гнав бійців без засобів захисту через епіцентр ядерного вибуху, аби перевірити дію радіації на людей, - чи довго ще після цього «жива сила» залишатиметься боєздатною.

здійснюємо реформиХто і навіщо хоче відставки головного ворога Кремля 

В інтерв’ю журналістам провідних телеканалів прем’єр-міністр Арсеній Яценюк назвав сім найбільших досягнень уряду за рік: повністю профінансовано армію, яку створили з нуля; ані копійки не затримала держава на зарплати і пенсії; списали частину міжнародних боргів, які накопичували всі попередні уряди; позбавилися газової залежності від Росії і зуміли підготуватися до зими; попри труднощі вдалося зберегти політичну стабільність у парламентській коаліції, а також між усіма вертикалями влади. А ще Кабмін підготував пакет реформ, які потрібно реалізувати протягом 2016 року. «Вперше за двадцять з лишнім років нашої незалежності Україна що сказала, те зробила. І наші партнери це високо оцінюють», - наголосив прем’єр.

серед волонтерів багато молодіДнями в управлінні соціального захисту населення райдержадміністрації пройшов круглий стіл, присвячений Міжнародному дню волонтера під назвою: «Бути волонтером: добра воля, поклик серця чи запит сучасності?», в якому взяли участь голова райдержадміністрації Сергій Завалій, голова районної ради Тамара Сакара, заступник голови РДА Тетяна Панета, радник голови РДА з питань допомоги учасникам АТО Сергій Полтавець, голова волонтерського руху «Допоможемо воїнам Петрівщини» Алла Горністова, голова громадської організації учасників АТО «Захисник Петрівщини Сергій Савченко, голова районної організації Червоного Хреста Ганна Шейнфайн, найактивніші волонтери (як дорослі, так і юні) та працівники структурних підрозділів РДА, які опікуються волонтерським рухом.

Почесною грамотою нагороджується ветеран праці Василь ГлобаНа початку цього тижня у сесійній залі районної ради, традиційно, як і уже кілька років поспіль, відзначався День місцевого самоврядування. Голова РДА Сергій Завалій та голова районної ради Тамара Сакара привітали з цим святом депутатів різних  скликань, голів сільських та селищних рад, працівників органів місцевого самоврядування, котрим громади, які і є «корінням» обох гілок влади,  довірили працювати над розвитком своїх територій.

У  виступі голови РДА прозвучали слова вдячності працівникам органів місцевого самоврядування, які знаходяться найближче до людей, тому сумлінно і наполегливо працюють над вирішенням їх нагальних проблем. Тож важливо, щоб тісна співпраця давала гарні плоди. Сергій Володимирович запевнив, що РДА надавала і надалі надаватиме посильну допомогу в забезпечені життєдіяльності сільських громад.

конкурсНагадуємо, що новини Петрівського краю можна почути на хвилі 105,5 ФМ

Мета конкурсу – створити графічне зображення (логотип), яке може містити елементи символіки, текст або фото та візуально асоціюватиметься саме з радіомовленням ПЕТРІВЩИНИ.

ВІКІ: Логотип — графічний або текстовий символ, який представляє якийсь конкретний суб’єкт або об’єкт, наприклад — компанію, організацію, приватну особу або продукт.Логотип має пряме відношення до словесного знаку, але одночасно може бути наділений усіма ознаками знака — ще й зображувальним та комбінованим. Комбіновані фірмові/товарні знаки вміщують у себе знаки зображувального й словесного виду. Композиція таких знаків може бути поєднанням: рисунку та слова, рисунку та літери, рисунку та цифри, слів та літер, літер та цифр.

Логотип Петрівського районного радіомовлення в подальшому буде використовуватись у мережі Інтернет для групи  «Вконтакті» та каналу «youtube», над створенням яких саме зараз працює команда радіостанції.

Відтак сподіваємося, що уже незабаром новини Петрівщини можна буде слухати й в Інтернеті!

маленька патріоткаЗ метою популяризації патріотичної пісні, виявлення талановитої та обдарованої молоді, сприяння подальшому творчому розвитку особистості, формування розвитку національної культури та громадянської свідомості, 5 грудня у районному Будинку культури було проведено фестиваль-конкурс патріотичної пісні серед учнівської молоді: «У піснях мого народу – доля України», організаторами якого стали відділ освіти РДА і Центр дитячої та юнацької творчості.

У конкурсі взяли участь 12 загальноосвітніх шкіл району, які виступили з українськими патріотичними піснями.

В Україні є такий звичай - все починати з добра. Наш конкурс не став вийнятком, і його було розпочато «Доброю піснею» у виконанні Валерії Антипенко, учениці Балахівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Ми, матері дітей - інвалідів, які проживають на території Петрівської селищної ради - Інна Тимошицька та Людмила Коцар - висловлюємо щиру вдячність районному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за проведений захід  для дітей – інвалідів, що відбувся в перший день грудня у приміщенні Петрівської ЗОШ І ступеня.

З Петрівської селищної ради подали заявки на участь четверо дітей, щоправда на святі присутніх було тільки троє, оскільки Ситніков Богдан захворів і не зміг доєднатися до свята.

Діти залишилися задоволені святом, тож недарма ми, як батьки, постійно цікавилися у спеціалістів районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді про день, місце та час його проведення. Чудово, що усі, хто хотів, могли взяти в ньому участь.

Відтак маємо надію, що подібні заходи проводитимуться в нашому районі і надалі.

Інна Тимошицька, Людмила Коцар

Засуджені зверталися до отця ДмитріяДругого грудня 2015 року благочинний Петрівського округу Олександрійської єпархії протоієрей Дмитро Городецький на території Петрівської виправної колонії (№ 49) з благословення Преосвященнійшого єпископа Олександрійського і Світловодського Боголєпа звершив молебень.
У приміщенні православної церкви зібралися засуджені, щоби піднести свої молитви за мир та єдність в Україні, за краще майбутнє нашої держави, за спокій і злагоду на землі. «Війна на східних рубежах України нікого не залишає байдужим, – говорять чоловіки, які відбувають покарання в установі максимального рівня безпеки. – Тож наші молитви – про збереження мирного неба над Україною та за її щасливу долю».
Після спільної молитви отець Дмитрій звернувся до засуджених зі словами духовної настанови, побажавши миру і спокою, терпіння та сил духовних і тілесних, взаєморозуміння та любові до ближніх: «Посилимо свої молитви за мир, злагоду і благополуччя України та її народу! Піднесемо молитви за упокій загиблих воїнів-захисників, які віддали свої життя за нашу Батьківщину. Покаяння і смирення – це шлях до спасіння... Нехай Господь благословить нас миром!»